Skocz do zawartości
KLIFord

Kilka indywidualnych propozycji względem serwera... by KLF

Rekomendowane odpowiedzi

KLIFord    120

Witam wszystkich!

Jedni mnie znają inni nie... piszę jako standardowy user który zaczął grę na serwerze Prison.minecraft.pl 

(temat ten robię oddzielnie pomimo poniższego podobnej tematyki, bo z tamtego nie wiele rozumiem :P)

Kieruje go również bezpośrednio do administracji, i prosił bym o rzetelną odpowiedź na niego [-:

Moje propozycje, sugestie, uwagi:

1. Po wejściu na serwer niby jest już jakoś ogarnięte i da się coś zrozumieć co gdzie jest... ale już po komendzie /jakzaczac mam ochotę wyjść. Napisana na odpieprz bez ładu i składu. Tak strasznie nie czytelna, i w dodatku przy tłoku na serwerze przewija się wraz z chatem co powoduje jej całkowitą ucieczkę!
    Propozycja: /jakzaczac, komenda ta dawała by książkę z pluginu InfoBook - a w niej ładnie i przejrzyście opisane to co ww.

Odwiedzenie pokoju z zasadami trochę przytłacza... jest za wielkie, 1/4 ścian jest nie wykorzystana co również źle się prezentuje.
  2. Propozycja: pomniejszyć samo pomieszczenie i również wykorzystać tu InfoBooki, chociaż podstawowe informacje powinny się w niej znaleźć za pomocą komendy /help /pomoc itp;

3. Sklep... jest odrobinę nie wygodny, ale w sumie praktyczny. Sam plac jedynie doświetlił bym bardziej i bardziej zaprezentował na straganach co w nich się znajduję (np. ramki z przedmiotami?). Oraz dodatkowo proponował bym właśnie w sklepie (na straganach) umieścić zakup Rang oraz Uprawnień;

4. Komenda /spawn - proponował bym dodać również /home (ustawione za pomocą łóżka), tak aby gracze mogli również teleportować się do swych cel. Ułatwi to korzystanie z nich, oraz spowoduje większe zainteresowanie celami na wyższych piętrach;

5. Las: tu jedynie dodał bym większą ilość drzew, jak chociażby brzozy itp;

6. Rangi: proponuje rozpisać precyzyjniej co dana ranga posiadaj, jakie ma prawa i co dzięki niej można osiągnąć (tu również polecam infobooki /ranga);

7. Chat: jak dla mnie odrobinę za pastelowy. Jako zagorzały przedstawiciel survivalu nie będę prosił o szarość ale jednak wiezienie do czegoś zobowiązuje [:

8. Sklep SMS: rozumiem, że jest w trakcie dopieszczania... ale i jego również zlokalizował bym na straganach a dodatkowy opis umieścił bym w infobookach - polecam rozmowę z @Chormon z MCSV gdzie taka książka została już przygotowana;

9. Cele: prosił bym bardziej doprecyzować i skonfigurować czy gracze mogą dodawać graczy do swych cel, oraz w razie takiej możliwości dodać aliasy (polecam BetterAlias) jak /dodaj celaXX gracz /usun celaXX gracz;

10. Questy: już kolega w temacie poniżej mojego również to nadmienił. Za mało jasne jest co z nich osiągamy, tu również polecam IB [-:

11. Zgłoszenia/Błędy/Sugestie: strasznie brakuje mi pluginu typu Modreq. Proponował bym go dodać bo wielu graczy mogło by się tam wyżalić [-:

12. Narkotyk: system gry oferuje tzw. narkotyk. Ciekawe udogodnienie, daje on pośpiech, szybkość i głód... I tu pojawia się problem. Pośpiech w kopaniu... Tak jest owszem ale blokuje go plugin NoCheatPlus co mija się z celem użycia tego udogodnienia;

To w sumie tyle. Proszę nie traktować tego jako skarg i zażaleń ale jako uwagi i propozycję, ponieważ na serwerze się naprawdę fajnie gra, ale mogło by być lepiej [-:

Pozdrawiam

KLIFord

Edytowane przez KLIFord
Dodano kolejną pozycję;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
danielos125    30

Bardzo nam się podobają te propozycje i ok.90% z nich zrealizujemy :D Tylko jeżeli chodzi o kolory prefixów - chodziło o to aby dało się jakoś dało łatwo rozróżniać te rangi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...