Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
leszczu8023

[DL] Crystal Launcher - Launcher do gry Minecraft - Paczki modów + Oficjalne wersje!

Rekomendowane odpowiedzi

leszczu8023    2

CL.pngCrystal Launcher

wiele paczek w jednym miejscu.

!!! ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ FAQ !!!

Ponad 10 000+ wyświetleń wątku na ***Forum! (nie będe reklamować :P)

Crystal Launcher to launcher automatycznie pobierający modpacki z mojego repozytorium.

Za pomocą tego launchera możesz również pobrać takie same wersje Minecraft jak w oficjalnym launcherze biggrin.png

Funkcje \ Cechy charakterystyczne:
► Niezależny od %appdata%\.minecraft
► Logowanie premium
► Tryb Premium / NonPremium
► Skiny dla graczy NonPremium
► Automatyczne pobieranie paczek z internetu
► Automatycznie aktualizująca się lista paczek
► Możliwość ściągnięcia paczek oficjalnych
► Łatwa zmiana ilości RAM
► Konsola wbudowana w launcher
► Możliwość zmiany priorytetu procesu Java
► Sprawdzanie statusu serwerów Mojang

Screenshot:

ss_5.0.0.png
(screenshot z wersji 5.0 Alpha - aktualny wygląd może się różnić)

Download/Skan:
(launcher wymaga środowiska .NET Framework 4.0)

Launcher:
http://crystal-launcher.pl/
Skan:
Na stronie launchera
Instalacja:

Instalujesz jak każdą inną grę/program.
Launcher uruchamiasz wybierając wersję odpowiadającą architekturze twojego procesora
(32 bit lub 64 bit)

FAQ (v1.3):

[Q] Czy mogę dodać swoją paczkę modów do repozytorium?
[A] Tak. Napisz mi na priv lub w temacie - sprawdzę paczkę i ją dodam biggrin.png

[Q] Czy ten launcher ma keyloggera
[A] Nie. Jeśli masz jakiekolwiek podejrzenia użyj CodeReflect'a

[Q] Czy jeśli pobrałem już paczkę, i wybrałem w ustawieniach usuwanie paczki to pliki paczki będą ponownie pobierane?
[A] Nie. Pobrane pliki są zapisane w folderze work w głównym katalogu launchera.

[Q] Czy niektóre mody mogą nie działać z twoim launcherem?
[A] Nie.

[Q] W jakich wersjach Minecraft można dodać paczkę?
[A] W każdej wersji

[Q] Gdzie są hostowane pliki?
[A] Pliki są hostowane na różnych serwerach.

[Q] Pomimo zainstalowanej Javy nie uruchamia się Minecraft
[A] Możliwe że dałeś za dużo ramu. Daj mniejszą ilość.

Copyright © 2014 leszczu8023 (McMinePolak) - Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i/lub przywłaszczanie launchera lub części jego kodu jest prawnie zabronione.
Paczki znajdujące się w launcherze są własnością ich autorów. Edytowane przez leszczu8023

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
leszczu8023    2

Tak. Mody wgrywasz do dowolnej paczki w folderze %appdata%\Crystal-Launcher\profiles\<nazwa paczki>\.minecraft\

Do tworzenia własnych paczek są przygotowane paczki z kategorii Szablony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
leszczu8023    2

Jeśli ktoś miał problem z pobraniem launchera (antywirus wykrywał zagrożenie) to niech spróbuje pobrać launcher ponownie. Było to spowodowane tym, że NSIS (skrypt do tworzenia instalacji) był wykrywany jako zagrożenie przez to, że używał metody kompresji nieznanej dla niektórych mechanizmów. Zmieniono skrypt instalacyjny na InnoSetup. Ps. Odradzam używać NSIS innym użytkownikom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
leszczu8023    2

Dostałem informacje o niedziałających oknach launchera. Poprawiona wersja launchera została wysłana na serwer. Osoby które zdążyły zainstalować wadliwą wersję launchera proszone są o ponowne jego ściągnięcie z oficjalnej strony launchera (patrz 1-szy post)

Przepraszam za problemy ale proszę pamiętać - launcher jest w fazie Alpha czyli ma prawo mieć błędy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
leszczu8023    2

Wersja 5.0.8 wydana!

Crysta Launcher - Wersja 5.0.8 Alpha:
● Launcher znowu działa z Windows XP
● Dodano bug tracker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tornatar    0

Witam , mam problem z tym launcherem , zalogowałem się na konto , wybrałem i pobrałem paczkę kliknołęm graj , launcher się zminimalizował i nic gdy spojrzałem ponownie wszystkie przyciski w launcherze były zablokowane a minecraft dalej się nie uruchomił ( czekałem długo )

W czym tkwi problem i jak go naprawic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
veXus    2

Witam. Chciałem używać tego launchera ale niestety się zawiodłem, ponieważ gdy próbuje go odpalić to wyskakuje mi błąd o terści "Błąd sumy kontrolnej paczki zasobów! Pobierz paczke ponownie lub zgłoś wadliwą paczkę!" i jest tak przy każdej paczce :/ Prosze o pomoc!

Edytowane przez veXus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piro133    0

Witam proszę o sprawdzenie i udostępnienie na launcher paczki Flo Pack na wersję 1.4.6 ewentualnie starszych bądź nowszych paczek Flothara, bo filmy są świetne i mój siostrzeniec za nimi przepada. tu daję link do paczki

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Pozdrawiam wszystkich minecraftowiczów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Zalecenie dla Drollbox Ultra to 8GB RAM? Ile tam modów w ogóle jest? Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piro133    0

Witam ponownie, chciałem zgłosić że ciągle począwszy od aktualizacji 5.1.4 paczer się aktualizuje i po zakończeniu aktualizacji pokazuje okienko że wystąpił błąd. Zjawisko sie powtarza ilekroć wyjdzie nowsza wersja od poprzedniej. Ściągałem Launcher jeszcze raz od inastalowywałem i instalowałem ponownie, nie działą i nie umie zaktualizować. Proszę o pomoc.

Edytowane przez Piro133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
leszczu8023    2
@up
Jesteś jedyną osobą która zgłasza mi ten problem.

Zainstaluj update ręcznie ze strony

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Pamiętaj że launcher musi być wyłączony podczas aktualizacji. Edytowane przez leszczu8023

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kaspersas    0

mam problem gdy wchodzie na stronę //crystal-launcher.tk/ wtedy wyskakuje mi to Kryształ Launcher - Tryb bezpieczny

Strona została tymczasowo wyłączona z powodu Problemów Technicznych. Chodzi o, aby, ZE Główny Serwer launchera padł, a wraz oo NIM Wszelkie skrypty, które na NIM były, Wiec żart przymus ponownego Ich napisania (na Szczęście mam Jeszcze starsze kopie KODU: D). Zmieniamy Serwer, lecz na moze troche potrwać ...

Wracamy ZA niedługo ...;)

co mam zrobić czekam na odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trudne chyba bende musial poprosic kogos zeby mi to zrobil ale ogulem fajnie ze sie postarales aby zrobic poradnik! :D fajne

:thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hombre    1

Cześć. Czy mugłbyś dodać mody Divine RPG, Harry Potter i Pokemony? Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...