Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Parszywek

Blokada opadów

Pytanie

Parszywek    1

Witajcie

tak się zastanawiałęm, czy jest możliwość jakoś wyłączyć deszcz/śnieg w Minecrafcie. Wiem że istnieje komenda, która go wyłączy, kiedy ja wpiszemy, ale czy jest możliwość, by zablokować go tak, by nie padał nigdy? Zależy mi na tym, bo buduje w górach, a ciagle pojawiający się śnieg po opadach zaczyna mnie wkurzac :) Szukałem trochę, ale znalazłem tylko komendę do wyłączenia, a zależałoby mi na całkowitym usunięciu. Moze jakiś mod czy coś? Jesli słyszeliście o czyms takim to dajcie znac :)

Z góry dziekuję i pozdrawiam, Parszywek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
radyjko    176
Napisano (edytowane)
Nie wiem do końca jak działa ta komenda, ale spróbuj
/wearher clear [jakaś liczba]

Co do owego niewiwdzenia problemem jest tylko ta "jakaś liczba". Wiem że oznacza czas, ale nie mam pojęcia w czym, czy w sekundach czy w tickach...

Nie wyłączy ona deszczu całkiem ale nie pozwoli mu padać przez jakiś czas. Od ciebie zależy ile to będzie ;)

Offtop: Jeżeli kiedykolwiek zacznie padać, pójdź spać, użyj wyżej wymienionej komendy /weather, ale NIGDY NIE UŻYWAJ /toggledownfall gdyż ta komenda wyłącza opady na bardzo krótki czas (ok 40min - 1h)

Edit: "jakaś liczba" jest w sekundach. Maksymalnie 1000000 (milion) sekund czyli π•drzwi 270 godzin. :D

Edit2: dokładnie 277h 46min 40s czyli około 833,5 dnia w minecrafcie. Kocham matmę. Edytowane przez radyjko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Kamill    40

Jeśli dobrze pamiętam po zainstalowaniu modyfikacji OptiFine w ustawieniach pojawi się opcja ,,Snow: On/Of" lub ,,Weather: On/Of"

Jednak jeśli nie zadziała pozostaje Ci tylko wpisywać co 10 minut /toggledownfall lub /weather clear.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

Nie wiem, czy jest jakiś mod na to, ale zawsze możesz zrobić to za pomocą command blocka i odpalać go zegarem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...