Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Bamus777

Spadek FPS przy nagrywaniu

Pytanie

Bamus777    0

Witam

Mam Jave : 32 Bity

System : 64 Bity

Nie widzę żadnej różnicy przy zainstalowanej 32 lub 64 bitowej Javy. Ale problem jest tego typu że, normalnie mam po około 70-90 FPS i ra chodzi dość sprawnie i bez lagów.

Gdy włączę jaki kol wiek program do nagrywania typu ( Bandicam, MSI Afterburner ) spadek fps jest do 6-15 i nie mogę nic przez to nakręcić z Minecrafta.

Co mogę zrobić by to poprawić i móc nagrywać ?

Mam 8 GB ramu i i przydzielone 1 GB dla Minecrafta ( JVM Arguments ), ale nie mogę ustawić więcej na 32 bitowej Javie, Po zaainstalowaniu 64 Bitowej mogę przydzielić 4 GB ale nie ma żadnej różnicy, no może poza tym że chodzi jeszcze gorzej.

Co mogę zrobić by nagrywać ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Skur3byk    17

zainstaluj 64 bitową jave, daj 2 gb,

i nie dziw się że jest spadek fps, gdyż jest to normalne.

ew, spróbuj nagrywać frapsem, ja przy nagrywaniu frapsem nie miałem zbytnich lagów...

tylko nagrania ważyły po 60-100gb (na 60 fps full hd i 30 minut)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Bamus777    0

Zainstalowałem Jave 64 bitową i ustawiłem 2 GB, mała różnica w FPS i przy nagrywaniu nadal Mnie ścina że się nie da nic nagrać.

Co do frapsa to darmowa wersja obejmuje tylko 30 sekund nagrania i nie da się więcej bez wykupionej Licencji.

Edytowane przez Bamus777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
NuclearSun    1

Wyłącz niepotrzebne procesy (np. GG, Steam itp.) i spróbuj zmniejszyć ustawienia graficzne Mc (tzn. odległość renderowania itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...