Lave 0 Napisano 26 Kwiecień 2014 Witam wszystkich, mam pewien problem z konfiguracją serwera, aby był widoczny w sieci globalnej (publiczny). Serwer, który stawiam jest tylko dla rozrywki. Wersja serwera 1.1 | klinet 12.2 serwer jest widoczny w sieci wewnętrznej. kabel wan mam podłączony do routera. Adress routera to 192.168.1.100 <- pentagram adres PC stacjonarnego: 192.168.1.102 Adres laptopa jako hostingu: 192.168.1.105 w ustawieniach virtual serwer routera mam wpisane wszystkie powyższe adressy ip z portem 25565-25566 na TCP #Minecraft server properties #Fri Apr 25 23:56:32 CEST 2014 allow-nether=true level-name=Lave enable-query=false allow-flight=true rcon.password= server-port=25565 level-type=DEFAULT enable-rcon=false level-seed= server-ip=192.168.1.105 spawn-npcs=true white-list=false spawn-animals=true online-mode=false pvp=true difficulty=2 gamemode=0 max-players=20 rcon.port=25575 spawn-monsters=true view-distance=10 generate-structures=true motd=A Minecraft Server Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Chormon 136 Napisano 26 Kwiecień 2014 1. w server.properties zostaw pole server-ip puste; 2. w ustawieniach routerach musisz odblokować porty, aby można się było na nie łączyć z zewnątrz; 3. także w ustawieniach routera musisz kierować ruch na tym porcie na adres lokalny swojego serwera; 3. podawaj ludziom swoje zewnętrzne ip, a nie wewnętrzne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Lave 0 Napisano 27 Kwiecień 2014 Dziękuje za odpowiedź :) Podeśle jeszcze wygląd konfiguracji routera może coś tam mam nie tak: Ps. jeśli chodzi o adres ip wew/zew znam różnicę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Capa 0 Napisano 6 Maj 2014 Dziękuje za odpowiedź :) Podeśle jeszcze wygląd konfiguracji routera może coś tam mam nie tak: Ps. jeśli chodzi o adres ip wew/zew znam różnicę ;) Cześć, Wybacz, że odpowiedzi udzielę dopiero teraz, aczkolwiek dopiero dzisiaj zarejestrowałem się na forum (Witam Wszystkich :) ) Jeśli nie po drodze Ci zabawa w przekierowywanie portów na adresy ip za natem, to możesz spróbować z DMZ. W polu DMZ Host wpisz adres IP komputera-hosta. Ktoś kto połączy się z Twoim adresem IP (zew) zostanie przekierowany właśnie na ten adres. Pozdrawiam, Capa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Lave 0 Napisano 6 Maj 2014 Capa, dzięki za odpowiedź, na dniach sprawdzę DMZ ;) Jeśli zadziała poinformuję, jeśli też nie pomoże to dam znać ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wirnowiled 1 Napisano 22 Czerwiec 2014 Odblokuj porty i przekieruj. Koniec katastrofy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witam wszystkich, mam pewien problem z konfiguracją serwera, aby był widoczny w sieci globalnej (publiczny).
Serwer, który stawiam jest tylko dla rozrywki.
Wersja serwera 1.1 | klinet 12.2
serwer jest widoczny w sieci wewnętrznej.
kabel wan mam podłączony do routera.
Adress routera to 192.168.1.100 <- pentagram
adres PC stacjonarnego: 192.168.1.102
Adres laptopa jako hostingu: 192.168.1.105
w ustawieniach virtual serwer routera mam wpisane wszystkie powyższe adressy ip z portem 25565-25566 na TCP
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi