Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
kokur

[Solved]Problem z ops.json

Pytanie

kokur    0

Witam. Od ostatniej aktualizacji minecraft'a do wersji 1.7.9 mam problem z ustawieniem admina. Za każdym razem gdy w pliku ops.json wpisze mój nick to po uruchomieniu serwera ten plik się resetuje. Są w nim tylko dwa nawiasy: []. Próbowałem bez nich, z nimi, w nich i dalej nie mogę ustawić sobie admina. W logach znalazłem takie coś (pojawia się tylko gdy zmienię nick w pliku ops.json)

Failed to load operators list: 
com.google.gson.JsonSyntaxException: com.google.gson.stream.MalformedJsonException: Use JsonReader.setLenient(true) to accept malformed JSON at line 1 column 4
at com.google.gson.Gson.assertFullConsumption(Gson.java:779) ~[minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at com.google.gson.Gson.fromJson(Gson.java:769) ~[minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at ol.g(SourceFile:125) ~[minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at lr.z(SourceFile:107) [minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at lr.<init>(SourceFile:29) [minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at ls.e(SourceFile:160) [minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(SourceFile:339) [minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at li.run(SourceFile:628) [minecraft_server.1.7.9.jar:?]
Caused by: com.google.gson.stream.MalformedJsonException: Use JsonReader.setLenient(true) to accept malformed JSON at line 1 column 4
at com.google.gson.stream.JsonReader.syntaxError(JsonReader.java:1505) ~[minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at com.google.gson.stream.JsonReader.checkLenient(JsonReader.java:1386) ~[minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at com.google.gson.stream.JsonReader.doPeek(JsonReader.java:531) ~[minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at com.google.gson.stream.JsonReader.peek(JsonReader.java:414) ~[minecraft_server.1.7.9.jar:?]
at com.google.gson.Gson.assertFullConsumption(Gson.java:775) ~[minecraft_server.1.7.9.jar:?]
... 7 more

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Chormon    136

Odpal serwer i w konsoli daj "op #twoj_nick"

Wygląda na to, że źle wpisujesz coś i plik .json się nie parsuje, więc jest resetowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
kokur    0

Wpisywałem już wcześniej ale wyskakuje że nie mam uprawnień.

Sorry wpisałem w minecraftcie a nie w konsoli  Działa.

Wielkie dzięki.

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez kokur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...