Gość camil92PL Napisano 18 Sierpień 2011 na chwile obecną mogę wam powiedzieć, że levelcraft zostanie zastąpiony mcmmo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Y4nuszek 18 Napisano 18 Sierpień 2011 Ja mogę was zapewnić. Jeżeli nastąpił by wipe serwera (co nie jest jeszcze przesądzone), osoby obecnie grające dostały by bonusy na start. I postaramy się, by był "wystarczający" (tzn nie za duże, ale duże). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sazyr 15 Napisano 18 Sierpień 2011 Ja mogę was zapewnić. Jeżeli nastąpił by wipe serwera (co nie jest jeszcze przesądzone), osoby obecnie grające dostały by bonusy na start. I postaramy się, by był "wystarczający" (tzn nie za duże, ale duże)."wystarczające" bonusy oznacza realną rekompensatę za stracony czas, wydobyte surowce, stworzone przedmioty oraz wyszkolone poziomy w profesjach (już nie wspomnę o straconych majątkach i pieniążkach) czy po prostu dodacie nam bonusową ogromną kwotę 100 denarów ?? :mellow:EDIT:Tak MasterCodyPL, wpuszczajmy więcej ludzi mających mniej niż 15 lat <_< , na pewno one w 100% zrozumieją pojęcie sarkazmu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterCodyPL 0 Napisano 18 Sierpień 2011 100 denarów? Ja gram 3 dni i już mam ponad 300. Powinni dać trochę więcej, jeżeli jużEdit: To był sarkazm? Tak jak się domyślałem. Jak pisałem tego posta tak się trochę wahałem. Tak wiem, jestem nieogarnięty. Sorry za to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapikol 88 Napisano 18 Sierpień 2011 Dla mnie i tak najwazniejsze jest to że po restarcie chciałbym odzyskać range Wasala i również może moje małe pole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 18 Sierpień 2011 a ja chciałbym gwiazdkę z nieba i rekompensatę za ten czas przegrany w MC. Może ktoś mi da za to ? To jest gra i wy poświęcacie dla siebie ten czas a nie dla mnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sazyr 15 Napisano 18 Sierpień 2011 a ja chciałbym gwiazdkę z nieba i rekompensatę za ten czas przegrany w MC. Może ktoś mi da za to ? To jest gra i wy poświęcacie dla siebie ten czas a nie dla mnie...Jeśli zostanę astrologiem to może nadam nazwę nowej gwieździe "camil92PL", ale rekompensatę możesz uzyskać za coś co straciłeś, czy kiedykolwiek żałowałeś spędzanego czasu podczas tworzenia i gry w Minecraficie ? Były pewnie i nadprogramowe rzeczy na które musiałeś wydać swój cenny czas, ale musisz pamiętać że to ty jesteś administratorem, siłą rzeczy powinieneś do tego przywyknąć. Natomiast my, gracze, widząc sytuacje jaka teraz może zajść:Restartujemy serwer, mamy gdzieś fakty, że:1.Spędziłeś kawał czasu na tworzeniem tego co masz i nie dostaniesz nic co może zrekompensować tą stratę.2. Nigdzie w regulaminie nie umieściliśmy notki że mamy prawo zrestartować ci wszystko, nawet nasz własny serwer, bo jesteśmy administracją i możemy wszystko. Ja tą sytuacje wyobrażam sobie tak:Żyję sobie w miłym świecie, zbudowałem po 2 tygodniach Meczet, wielki niczym Megazord i przychodzi admin który oznajmia mi że meczet (mój dobytek) zostanie unicestwiony. Następnie pociesza mnie, że mogę zbudować nowy, jak zapłacę za ziemie, jeszcze raz...Surowce też może mi załatwić, pokazując nowe miejsce gdzie mogę je od początku wydobyć, a i nie muszę się przejmować skillami dzięki którym mogę wydobywać budulec, nowy system sprawi że trenowanie od początku da mi więcej frajdy.Chyba w żadnej grze, gracz nie zostałby tak potraktowany. Jeśli czujesz się pokrzywdzony Camil, bo tak poczułbym się ja gdybym stracił (raczej) bezprawnie dobytek, to z miłą chęcią pomógłbym ci zrekompensować to co straciłeś. Budowałeś Pałac 2 tygodnie ? Nie martw się, odbudujemy go. Miasto ? Będzie gotowe szybciej niż mogłeś sobie wyobrazić. Flota ? Będzie szybko zwodowana. Katedra ? Zdziwiłbyś się jak twój nowy sułtański meczet by lśnił w centrum miasta. Wystarczy że powiesz co straciłeś podczas gry w Minecrafcie.-- Moje rozwiązanie ? -- Zrestartuj serwer, wgraj nowe mody i postaraj się zminimalizować straty jakie doświadczą gracze, to przepis na przyszły sukces serwera.EDIT:Nie wiem jak ty RapiZzd ale ja pragnę by serwer się rozwijał, tylko nie takim kosztem. Śmiało wgrywajcie pluginy, dodajcie nowe tereny, twórzcie historie - niech nowi gracze zalewają was podaniami by serwer rozkwitał, ale nie traktuje ich w tak świński sposób. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapikol 88 Napisano 18 Sierpień 2011 Tylko nie restart, tylko nie restart, tylko nie restart D:Twoje rozwiązanie Sazyr mi nie pasuje bardzo, wszystko tylko żebym nic nie straciłZalęży mi na tym co mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 18 Sierpień 2011 Po :1. Serwer jest dla graczy, ale to nie znaczy, że musicie psy wieszać na administracji, bo ona żadnych zysków z tego nie czerpie, a na dodatek najwięcej robi na serwerze, więc nie mówcie, że to co wykopaliście na serwerze to wasze osiągnięcie życiowe. Rozumiem jakbyście się przyczynili do jakiegoś prawdziwego projektu czy coś, ale jedna chatka, jeszcze zbudowana przez administrację, kilka diamentów z xraya nie czyni was, że jesteście bogami serwera. Restarty się zdarzają i to zawsze. Jeszcze nie widziałem serwera, który nie miał by choć jednego restartu - więc ogólnie to gracze całego minecrafta powinni być zawiedzeni tym, że co jakiś czas tracą swój wkład czasu w grze. Ja już straciłem tyle projektów, budowli, miast, nie mówiąc o surowcach bo to pikuś.2. Serwer będzie przebudowany na nowy/ ulepszony system - więc nie traktuj tego tak, że nie ma tego w regulaminie, bo serwer nie jest przystosowany do regulaminu, tylko regulamin do serwera, a poza tym każdy twój wkład na serwer automatycznie przechodzi na własność serwera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach