Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość camil92PL

Serwer !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Patrząc na wasze skargi i zażalenia na błędy i problemy na serwerze,

postanowiłem zatrzymać serwer i zrobić całkowitą przebudowę systemu rozgrywki.

Wyczyszczę temat Pomysły i propozycje, w którym możecie składać swoje sugestie i pomysły na serwer.

Edit. Serwer póki co jeszcze działa, ale szykujemy drastyczne zmiany w systemie rozgrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sena    0

lvl i wszystko co mamy zostanie czy znowu od nowa? bo jak od nowa to się zastanowię czy dalej grać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Popieram przedmówce, żeby nie był to całkowity restart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

nie no stary, daj spokój. Nie jest potrzebna wcale całkowita przebudowa sserwera. Popatrz na tych co zaczynają tematy o zmianach i lepszym serwerze. Mają po 14 lat, wiele ich pomysłów jest niewykonalnych. Popieram częściowe przerobienie struktury serwera ale ogólny zarys powinien pozostać niezmieniony. To po prostu troche doroślejszy serwer gdzie wszystko jest tak przemyślane aby działało spójnie, a to że niektórzy gracze nie mogą zrozumieć administracyjnego systemu serwera, tak bardzo zbliżonego do realnego życia niech znajdą prostszy serwer. To jest role play. Tu każdy ma swoje miejsce. Proponuje zrobić ankiete.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sena    0

mnie jak najbardziej ten styl serwera pasuje, gdzie indziej wkurzało mnie że np musiałem szukać jakiegoś szlachcica by się u niego zatrudnić a tutaj na początku każdy sobie jakoś zbiera co może sprzedaje potem to i zarabia, potem zatrudnia się gdzieś na farmie i pracuje dalej aż zarobi sobie na wyższą rangę i na ziemię, zmienił bym może rystrykcje co do domków żeby dać mieszczanom może trochę więcej możliwości osiedlenia się a nie tylko slumsy (no w przypadku rolników jeszcze domki które są dużo lepsze od takiego mieszkanka w slumsach). Pozatym to trochę nie pasuje co do klimatu żeby np. bogaty górnik mieszkał tam gdzie zwykli biedni(jeszcze) ludzie. Wiadomo nie da się wszystkiego od razu ale można już sobie zaplanować co idzie do zmiany a co zostaje. Niemożna się też w 100% upodabniać do innych serwerów RPG bo to nie oto chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Jestem 100% za, żeby mieszczanie mieli także własne domki/osiedle. Oczywiście nie tak bogate jak ma szlachta, ale jakieś powinny być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Jasne, ale nie trzeba zawieszać serwa na tydzień tylko zmniejszyć dzielnice rolną, i zrobić trochę, powtarzam trochę nowych domków, lepszych niż te w klasztornej ale gorsze niż rolne. Rozwiązał by się problem szlachty bo oni mieli by swoje lepsze,większe domki bez naruszania całego miasta. A jeszcze powiem coś śmiałego. Powinno być w ważnym punkcie miasta wolne pole na ok. 10 domków specjalnie dla gracza który osiągnie wymagane pieniądze i sam zbuduje tam osiedle, rozbudzi to gospodarkę i stawi niektórym cel. Ustrój naszego kraju to wiadomo monarchia ale można trochę kapitalizmu włączyć. A i przydało by się jakieś miejsce spotkań, pod dachem i z tablicą ogłoszeń od graczy- dla graczy. Pozwólcie zmieniać serwer kroczkami. W końcu się wyklaruje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Zmiany muszą być - pluginy nie współpracują dobrze ze sobą, przez co są wysokie lagi, ale też chcemy trochę zautomatyzować serwer, aby gracze mogli wykonywać różne kupna, działek itp sami, bez wzywania administracji.

Profesje itp (levelcraft lub jakiś inny) będą, a nawet postaramy się urozmaicić klasyfikacje rang i awansów, lecz zastanawiamy się nad wprowadzeniem systemu wiosek i nacji. Każdy gracz mógł by założyć (oczywiście przy jakiejś randze) własne miasto, dodawać mieszkańców, toczyć wojny jak i zawierać sojusze. Dało by się sprzedawać w miastach działki jak i ustawiać czynsze, a zarobione pieniądze trafiały by do skarbca miasta/nacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

no ja nie widze tych miast, wole koncepcje głównego miasta, Actus, Prontiera jak najbardziej może być, tak samo jak i wioska a gracze mogą łączyć się w gildie niekoniecznie określone profesją,. Do nacji jest po prostu za mało ludzi o miastach nie wspominając co by jeszcze stworzyło haos budowlany. Wojny moga toczyć gildie. A za siedziby mogą być rozsiane obozy gildi albo żeby skoncentrować akcje, bydynki gildii, (pore dosytć ale nie jak katedra) w różnych dzielnicach miasta i ewentualnie toczyły by się bitwy na ulicach miast, arenie czy wyznaczonym do tego miejscu. trzeba pamiętać że na serwie jest średnio 20 graczy i nie ma szans na równoczesne pojawienie isę wystarczejącej ilości osób do takiej na przykład bitwy między krajami, o podboju nie spominając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Taurus97    1

Ja jestem za zmianami. Styl serwera mi pasuje. Myślę, że dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie rangi pomiędzy mieszczaninem(np. drwalem albo rolnikiem) a szlachcicem. Jednak sądzę iż nie należy rozdzielać graczy na kilka miast ponieważ jest ich z mało. Można budować małe wioski których właścicielami byliby bogatsi gracze. Popieram zmianę pluginów. Przyznaję ,że są lagi i nad tym trzeba pracować.

Sam serwer jest świetny i będę chętnie na nim grał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Nie ma potrzeby utworzenia między mieszczaństwem a szlachtą dodatkowego poziomu ponieważ a) serwer jest dość realistyczny a nie było nigdy takiej warstwy społecznej b) lepiej być po prostu bogatym mieszczenem w pięknym domu

Jednak zaproponowął bym żeby zbudować hotel dla lordów, może raczej zajazd, żeby nie mieszkali w mieście ale na jakiś czas się w nim zatrzymywać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mariush    4

Mam nadzieję że po tych zmianach nikt już niedostanie niesłusznego bana za głupotę innych. :\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Współczuje ci tego bana, słusznego lub nie, nie mnie cię oceniać, ale to jest temat dot. zmian na serwie a nie twojego bana więc prosze cię nie ciągnij tematu tutaj i zaproponuj co można zmienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Nie żebym się czepiał, ale jeżeli macie problemy z pluginami spróbujcie zrobić własne. Możecie się trochę wzorować na Seggelinie z [Ciach]'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

No dobra napiszemy swoje pluginy, jeśli tylko nauczymy się języka JAVY (co niektórzy umieją, ale większość nie)

apropo gildi - jeśli znasz takowy plugin do tworzenia gildii i walk między nimi to mi napisz tutaj, bo z tego co mi napisałeś to te same zasady co z miastami i nacjami, tylko działające pod nazwą gildie...

Nawet jak będzie mało graczy to na początek będą 2 miasta zarządzane przez administrację (np czerwoni i niebiescy). Gracze dopiero jak nabiją 3-4 rangę to dopiero będą mieli prawa założyć własną wioskę i nację, więc o braku graczy nie mówcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

upierasz się na korzystaniu z plunginu ale gildie, zapewne jaki miasta mogą funkcjonować bez niego, powiedzmy że umownie. A z pisaniem własnego to trochę przesada, dużo poświęcacie czasu własnego na ten serwer a ja jak zapewne większość to doceniamy ale żeby siedzieć i pisać własny plungin to już trochę za dużo. Chciałem uniknąć takiego rozrzucania graczy po mapie, i skoncentrować akcje graczy w jednym rejonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

No cóż, gdybym był wojem to też bym chciał troch więcej walki, no i też zgadzam się że przydało by się trochę akcji, tylko nie chciał bym żeby wszyscy gacze byli poszkodowani w związku z walkami,jeżeli by wprowadzić system wojen to na pewno przydał by się jakiś sposób na uchronienie surowców i pieniędzy graczy żeby ktoś kto dopiero zaczął grę i wszystko stracił nie zniechęcił się. Jak tak sobie chodzę po świecie to wydaje mi się że jest dość pusto a jeżeli gracze pozamykają się w swoich stałych obozach czy wioskach to miasto nie będzie potrzebne bo wykwitnie handel między osadami. Proponuje tylko umieścić całą akcje na ulicach miasta, jest duże więc miejsca spokojnie wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Jak dla mnie cena taka może być, bardziej niż na tym zależy mi w grze na mniejszych lagach i większej ilości osób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sena    0

Cena jest odpowiednia nie zmieniałbym jej bo za szybko by się dało szlachcica zrobić, a jakby rzeczywiśćie był reset serwa to proponuje przenieśc z kasą i np pełnym eq swoich rzeczy bo naprawdę masę ludzi zrezygnuje jakby mieli znowu od początku zaczynać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcą. Kiedyś cena za szlachcica była 1000d i po kilku dniach było od razu pelno szlachty. Cena jest dobra. Nie róbcie też całkowitego restartu, bo sporo osób już coś tu osiągnęło ( ja sam już drugi raz) i nie chciałbym zaczynać od początku po raz trzeci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

sorry, nie po kilku dniach, tylko po 1-2 dniach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lizak    7

Przydałaby się oficjalna informacja z ust Camil'a, że będzie/nie będzie restartu tego, tego i tego. Bo jeżeli ma być restart skilli, przedmiotów, pieniędzy to po co mam przesiadywać więcej czasu niż to potrzebne by wbić skilla, a on za jakiś czas będzie wynosił - 0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...