Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Jungario

Minecraft Premium 1.7.5 - problem ze skinem i modami

Pytanie

Jungario    1

Witam wszystkich po raz pierwszy! Niedawno rozpocząłem przygodę z minecraftem, choć samą grę ogólnie znam odkąd się ukazała. Przez pierwsze dwa tygodnie grałem sobie po prostu na czystej grze. Ostatnio jednak zobaczyłem jakie fajne modyfikacje są do niej więc zainteresowałem się nimi i napotkałem problemy (tylko texturepack udało mi się wgrać). Zaznaczę, że jestem ogólnie doświadczonym graczem, niejednokrotnie rozwiązywałem problemy różne w różnych grach, ale z tym nie mogę sobie poradzić. Otóż...

1. Nie mogę wgrać skina postaci. Robię wszystko wg poradników i wciąż mam standardowy, wgrywam skin tam gdzie trzeba i nic. 

2. Po wgraniu Modloadera odpalam launcher, pokazuje mi się standardowe okno, klikam play, okienko przeładowuje się, ale gra się nie włącza i dalej można w nieskończoność klikać play i wciąż to samo. Czytałem, że nie ma wersji modloadera do 1.7.5 więc rozumiem, że ostatnia wersja jaka jest po prostu nie pójdzie?

3. Rei's map. Również nie działa, czy to też dlatego, że ostatnia wersja jest niekompatybilna z 1.7.2? Jeśli tak to czy jest inna podobna mapa?

Pomóżcie mi w rozwiązaniu tych problemów bo siedzę cały wieczór i nic :\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Chormon    136

2. Nie ma ModLoadera pod 1.7.5, więc nie dziw się, że nie działa.

3. Nie ma mapy pod 1.7.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Jungario    1

Dzięki za odpowiedź, czyli bez modloadera nie wgram żadnego moda innego? Bo czytałem jeszcze o forge, ale nie za bardzo załapałem, czy one są niezależne i czy może jeden drugiego może zastąpić (wybór albo to, albo to)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

Są modyfikacje, które nie wymagają ModLoadera, więc o ile są kompatybilne z 1.7.5, to można z nimi grać.

Jeśli chodzi o Forge'a, to można nim nazwać rozwinięcie ML, które jednak na nim bazuje, więc bez odpowiedniej wersji ML, nie ma Forge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...