Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
aezarkones

Epicki Zamek Bogów

Rekomendowane odpowiedzi

aezarkones    3

1.Nazwa projektu:

Epicki Zamek Bogów.

2.Opis projektu:

Projekt bardzo czasochłonny, rozmiar min 128x128 ale najlepiej 258x258 lub 512x512 (nie obrażę się na każdy większy rozmiar) jeżeli była by taka możliwość chciałbym robić go sam. Nie jest on jakoś wybitnie skomplikowany jest prosty a nawet bardzo prosty w budowie. Jeżeli chodzi o rozmiar można go dowolnie modyfikować na długość i szerokość (nie poniżej 128x128 bo wyjdzie chała[sprawdzone tylko na 256x256x256 nie obiecuje na 128x128 pożądanego efektu, z wysokością przeboleje, znaczy się odpowiednio dostosuje {128 od bedrocka, 48 poziom wody tak?}] ). W zasadzie od rozmiaru zależy czy wybiorę wariant wielowyspowy czy raczej kilku wyspowy, co może wpłynąć znacząco na jego wygląd. Myślę że każdy serwer potrzebuje czegoś epickiego, jak wygląda serwer który niema w zasadzie jednoznacznie przyciągającej i rozwijającej wyobraźnię budowli. Powiesz dlaczego takie duże? Ile to zajmie? Zajmie trzy dni, trzy tygodnie, a może trzy miesiące, wszystko zależy od dobrej współpracy z administracją i wielkości.

3.Osoby zaangażowane:

aezarkones 50:50

4.Potrzebne materiały:

Zombe mod [on], to many items [on], World Edit [on],

[(szybkość i przyzwyczajenie), (dostęp o każdej godzinie do surowców), (możliwość edycji zaawansowanej edycji mapy aby stwożyć odpowiedni teren)].

Budować będę od bedrocka wzwyż aż po chmury i wyżej ;).

5.Zarys budynku (projekt w postaci ssa, rysunku itp):

4fcfe13a7e4e8829.jpg

To właśnie był mój pierwszy projekt (dlatego taki nie najlepiej wykonczony) w minecrafcie teraz zamierzałem stworzyć lepszy na classicu (512x256x512, dwie ogromnie wyspy.) lecz przypomniało mi się ze w becie niema ograniczenia mapy (projekt wymyślony i zrealizowany 100% przez moja osobę, nie życzę sobie kopiowania i budowania czegokolwiek na jego podstawie a przede wszystkim kompletnego zżynania pomysłu).

Projekt można dokładnie obejrzeć na

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

wpisując /g kingdom, a jeżeli chodzi o samą mapę to /g castle (uwaga może lagować, projekt w toku).

Ten projekt zrobiłem prawie rok temu więc chciałbym go zaktualizować. Mój styl się zmienił buduję znacznie ładniej, szczególnie jeżeli chodzi o wnętrza.

Proszę więc o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby, aczkolwiek wiem, że projekt jest wysoce wymagający lecz jeżeli zostanie rozpatrzony pozytywnie w końcu zrealizuje swój plan i będę mógł przejść do następnych bardziej skomplikowanych i wymagających projektów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aezarkones    3

Dziękuję bardzo tylko World Edit i drobny tutorial przypominający jak to działa bo dawno się tym nie bawiłem jeżeli trzeba będzie złożę podanie o World Edita. Pozdrawiam

Jako ze FB będzie restartowany proszę przenieść pierwsze szczątki mojego projektu na nowy FB dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aezarkones    3

REZYGNACJA

Z projektu rezygnuje, jako że współpraca w tej kwestii jest niewystarczająca aby w ogóle nawet zaczynać kończyć projekt.

Powód:

Projekt został sfinalizowany w 3%, po restarcie FB projekt miał być przeniesiony na nowe FB co niestety zajmuje za dużo czasu administracji, Uważam również że projekt miał bardzo duże prawdopodobieństwo powodzenia jako, że bez problemu udało mi się wykonać go w classicu, przy znacznie mniejszych możliwościach. Projekt będę kontynuował na własnym serwerze, co pozwoli mi na dowolny tryb pracy. Chciałem dodać że, myślałem minecraft.pl, odpowiednie miejsce na mój projekt (a jednak nie) czemu? Po prostu moje projekty wymagają więcej RAM-u xD (żart). Ale wymagają bardzo dużo miejsca i czasu więc do takich projektów polecam własny beta+ serwer ;).

Temat do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...