MasujDzika 1 Napisano 16 Marzec 2014 Cześć! Chcę Was zaprosić do gry w Rust Alpha. O grze: Rust to gra survivalowa z craftingiem, początkowo miała być oparta na DayZ ale Garry Newman, twórca gry, postanowił odejść od schematu i stworzył świat, w którym jakiekolwiek moby to najmniejsze zło jakie może Was spotkać. Produkt to przede wszystkim crafting i open PvP. Na mapie znajdziecie zarówno surowce naturalne jak i strefy skażone radiacją, w których oprócz zmutowanych zwierząt możemy znaleźć skrzynki, a w nich to co pozostało po tajemniczym pojawieniu się radiacji. Ponadto do gry zaimplementowano zrzuty zaopatrzenia realizowany przy pomocy samolotu transportowego pojawiającego się cyklicznie. Po za tym można wezwać go na żądanie o ile wejdziemy w posiadanie odpowiedniej flary sygnałowej. W grze zaimplementowany został wewnętrzny czat VoIP co jest jednym z najbardziej trafionych pomysłów. O craftingu: Gra pozwala na budowanie chat składających się z elementów drewnianych lub metalowych o ile się takich nauczymy, gdyż wiedzę o niektórych przedmiotach należy nabyć poprzez nauczenie się ich przy pomocy research kita lub odpowiednich planów. Po za typowymi chatami do dyspozycji mamy także małe drewniane schronienia, barykady, materiały wybuchowe, 15 broni palnych i "białych", pancerze oraz przedmioty użyteczne jak np. apteczki czy upieczony kurczak. Myślę, że opisywanie wszystkich mechanizmów gry nie ma sensu, gdyż wbrew pozorom nie jest ich mało. Na pewno forma wideo będzie bardziej przystępna niż tylko suche literki :) . Generalnie gra zbiera dobre recenzje youtuberów. Należy liczyć się z tym, że z elementem śmierci spotykamy się tutaj co rusz. Niewątpliwym plusem produktu są częste update'y. Gra jest aktualizowana średnio co tydzień. Ostatnio dodano system durability przedmiotów oraz animacje odłupywania się surowców czego nieuwzględnia większość filmików na YT. To efekt częstych uaktualnień. Jeśli chodzi o to dlaczego wybrałem te filmiki a nie inne, to brałem pod uwagę datę wyprodukowania materiału a nie preferencje osobiste dotyczące youtuberów. Stream po Polsku Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Fajna opowieść o barbecue w Rust po angielsku. Pokazuje słuszność podstawowej zasady w Rust- nie ufaj nikomu :P . Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Pora na reklamę ;) . Jeśli jesteście zainteresowani grą to zapraszam na świeży Polski serwer. Chcielibyśmy zjednoczyć rodaków na jednej mapie, ponieważ na dzień dzisiejszy istnieją 3 serwery Rust z czego na każdym z nich jest po 10-20 graczy. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem tutaj na forum bądź na naszym serwerze. Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Pozdrawiam i zapraszam do gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdamGrzegorz 77 Napisano 16 Marzec 2014 Ciekawa gra, na pewno zakupię tą produkcje. Szukałem gry Survival/OpenPVP. Niestety gra jest dość droga jak na Bete, czyli około 80 zł (tyle co minecraft, hihihih). Fajnie wytłumaczone, pisz więcej takich postów o grach. :D Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasujDzika 1 Napisano 16 Marzec 2014 (edytowane) Możesz zakupić grę na allegro. Tam cena wacha się pomiędzy 42-48zł. Ja tak zrobiłem i wszystko elegancko zadziałało. Transakcja realizowana jest przy pomocy steam giftów. Wysyłaniem kluczy trudnią się automaty więc klucz dostajesz 10-15 po wpłacie kasiurki :) . Edytowane 16 Marzec 2014 przez MasujDzika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KapciuPL 0 Napisano 26 Czerwiec 2014 Chętnie zagram z tobą :) najlepiej w sobotę ok? szukałem nawet sam osób do grania ale nikt prawie nie ma rusta Dx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KubaAseph 28 Napisano 26 Czerwiec 2014 Ja w ciągu kilku dni tez kupuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach