Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Stasmalgo

Przetarg

Rekomendowane odpowiedzi

Stasmalgo    29

Mam pytanie: czy w nowej edycji Shadowville będą przetargi ,bo na poprzedniej ich prawie nie było.Fajnie by było gdyby admini pomyśleli wcześniejo nowych budynkach i rozbudowach.Przygotowali by oni miejsce na budowę.Fajnie by było gdyby przetargi nie ograniczałyby się tylko do itemów ,ale każdy by mógł przysłać projekt budynku, a potem najlepszy projekt by był zbudowany.

Edytowane przez Stasmalgo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13

W poprzedniej edycji były przetargi,jeden na doki który wygrała Nasza Kompania Handlowa oraz sami dawaliśmy na forum informacje o przetargach na drewno oraz na żelazo.

Niestety serwer zbyt długo nie postał więc ciężko było w okresie 5 dni dać dużo przetargów.....Jeśli nie wiesz jak było to po co snujesz jakieś historię?

Edytowane przez TheKoros47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

1. Zmień styl pisania bo nie będę w ogóle czytał twoich postów, trudno się to czyta, to nie jest utwór wierszowany.

2.Były przetargi, z tego co sami gracze powiedzieli to 3 w ciągu tygodnia, do tego ja sam jeden zorganizowałem.  

Bez sensu, ty oczekujesz że każdy gracz będzie mógł sobie wsiąść projekt od miasta co chwilę? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stasmalgo    29

Byłby nowy dział "Przetarg" w którym byłby temat gdzie wysyła się projekty.Ludzie wysyłali by projekt na świecie płaskim.Projekt byłby oceniany przez adminów.

Najlepszy projekt był by wybrany a jego twórca nagrodzony.Następnie byłby przetarg na itemy. Później ktoś by to budował normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Nie rp, głupota z tworzeniem nowego działu, jak na fb. 

Wygrywasz przetarg, stawiasz budynek, jak ok to płacimy, jak nie to do poprawy bo miasto nie zapłaci i tyle. Po co komplikujesz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stasmalgo    29

Chodzi oto że nie RP jest to żę miasto nie mogło wybrać najlepszej oferty i jedna osoba budowała a inna zrobiła by to lepiej za niszą cenę.

P.S.

Gdyby na serwerze można by było robić projekty to było by bardzo RP ale się niestety nie da więc trzeba pozostać przy forum.

Edytowane przez Stasmalgo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Coooo XD Jak to nie Rp? XD A jak się polskie autostrady buduje? Kto przetargi wygrywa? Ten kto zaoferuje lepszy kompromis pomiędzy ceną a jakością. 

Możesz mi zaproponować fantastyczny budynek a i tak cie nie wybiorę bo ktoś inny będzie tańszy za minimalnie gorszą jakość. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wojtekspid    19

W prawdziwych przetargach wybierana jest najniższa cena. Jeśli osoba która zorganizowała przetarg daje gotowy projekt to wykonawca musi ten projekt zrealizować bądź oddać podwykonawcy (podwykonawcy robią wszystko za wykonawcę za część sumy) a jeśli nie jest ustawiony projekt to wykonawca musi sam takowy zrobić (i tak zazwyczaj jest u nas na rp).

BTW. Na przetargi jest już pod forum 

>

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

>

>

>

>

I zawsze tam były tworzone posty z nazwą np. "PRZETARG NA PORT", "PRZETARG NA KOSZARY" itp.

Edytowane przez Wojtekspid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13

Nie no w realnym świecie też możesz iść na "świat płaski" i zbudować projekt a następnie osoba zlecająca wykonanie go oceni twoje dzieło,pewnie.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stasmalgo    29

Nie no w realnym świecie też możesz iść na "świat płaski" i zbudować projekt a następnie osoba zlecająca wykonanie go oceni twoje dzieło,pewnie....

Gdyby na serwerze można by było robić projekty to było by bardzo RP ale się niestety nie da więc trzeba pozostać przy forum.

BTW. Na przetargi jest już pod forum 

>

>

>

>

>

I zawsze tam były tworzone posty z nazwą np. "PRZETARG NA PORT", "PRZETARG NA KOSZARY" itp.

No ale jest to ukryte ja nigdy bym się nie domyślił tam szukać przetargu.Gdyby był dział "Przetargi" i tam wszystko ładnie ułożone to było by lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wojtekspid    19

A zapomniałem dopisać. Tak u mnie w okolicy biją się mieczami :> sam nawet w tym czasami uczestniczę (nigdy grupy rekonstrukcyjnej nie widzieli?). Ostatnio ktoś zrobił sobie pvp na wiatrówki żaden nie wygrał bo kidmodi im w zabawę wjechali i dostali jaila :D.

Właśnie teraz przeczytałem co napisałeś Stas i ręce mi opadły.
Właściwie się zgodzę, przecież przetargów będzie tak dużo (2-3 dziennie) że przydał by się nowy dział! Pewnie będzie tam taki spam ale co! *SARKAZM* 

W sesji RP to forum jest jakby tablicą ogłoszeń, jak interesuje Cię kogo szukają idziesz i patrzysz na taką tablicę a jak nie to olewasz. Więc jak chcesz wiedzieć idziesz i szukasz tego co może Cię zainteresować.

Edytowane przez Wojtekspid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stasmalgo    29

A zapomniałem dopisać. Tak u mnie w okolicy biją się mieczami :> sam nawet w tym czasami uczestniczę (nigdy grupy rekonstrukcyjnej nie widzieli?). Ostatnio ktoś zrobił sobie pvp na wiatrówki żaden nie wygrał bo kidmodi im w zabawę wjechali i dostali jaila :D.

No XD rekonstrukcja to co innego bo biją się na niby i tępymi mieczami. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14

stas z łaski swojej pierw zagraj na serwerze, obczaj co i jak a potem sam dojdziesz do tego że takie głupie tematy jak ten, który nic nowego nie wnosi, nie mają sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RaciJr    0

Stasmalgo Połowa propozycji jakie podaliśmy na pierwszej edycji nie była załączona bo się k**wa nie dało.

Pierw żeby kombinować tak jak my to teraz robimy POTRZEBA LUDZI! bo bez tego ani rusz.

Koniec przekazu

+1 za obrażanie innych użytkowników forum. ~Chormon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Ahahahaha warny lecą jak hejty na Putina XD 

/jak nie masz nic do powiedzenia w sprawie tematu, to nie popełniaj offtopu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Temat zamykam bo już chyba wyjaśniony. 

Za chwilę wrzucę mapę strefy cechowej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Whiskas132   
Gość Whiskas132
Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...