Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
armadolon

Używki, wspomagacze.

Rekomendowane odpowiedzi

armadolon    3

Co wy na to, żeby pojawiło się coś takiego jak "substancje zakazane" albo... narkotyki, czy coś w ten deseń.

Jako, że w poprzedniej wersji tej edycji nie było netheru to też nie było jak robić mikstur. I tu pojawia się pan Rolnik, który może zbierać grzybki.

Grzybki te np. odnawiają życie, ale powiedzmy oślepiają na pewien czas. Używanie takich cudów natury byłoby karane jeśli zobaczyłby nas jakiś strażnik.

Oczywiście na samych grzybkach nie zostawiamy tematu. Dodatkowo mogłaby być trawa, która przyspiesza kopanie, ale dodaje nudności, cukier, czy też "alkomleko". :D

Najpewniej załapaliście o co mi chodzi. Coś ma swoje zalety, ale idą za tymi zaletami również jakieś wady. No i rolnik dostałby więcej opcji, bo w poprzedniej wersji był "zaniedbany".

W sensie nie widziałem żadnego rolnika na serwerze, od górników, drwali i przede wszystkim inżynierów aż się roiło a rolnicy byli na wymarciu.

Co wy na dodanie takiego smaczku? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cookie M.    11

A komu to potrzebne? A dlaczego?! Przecież tu grają dzieci! Jaki im przykład damy wprowadzając maruhuaniny i inne narkoświństwa?!

A tak na serio, był już pomysł dot. alkoholu, i obecnie Krzycho się tym zajmuje. Szczerze powiedziawszy ciekawie to wygląda, ale jak to finalnie wyjdzie to jeszcze zobaczymy. :P

Edytowane przez Cookie M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
JaJkO    0

no Cookie M. nic dodać nic ująć zgadzam się z tobą.

Sorki za spam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
JaJkO    0

no Cookie M. nić dodaj nić ująć zgadzam się z tobą

sorki za spam

Edytowane przez JaJkO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stasmalgo    29

A tak na serio, był już pomysł dot. alkoholu, i obecnie Krzycho się tym zajmuje. Szczerze powiedziawszy ciekawie to wygląda, ale jak to finalnie wyjdzie to jeszcze zobaczymy. :P

Alkohol mógłby być ale bez przesady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matejss    0

Ty narkomanie takie rzeczy 12 letnim dziecią wciskać?! JAK TAK MOŻNA!!!
Co w ogóle fajnego jest w narkotikach? no? Co to za przykład dla młodzieży Polskiej Rzeczypospolitej?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
armadolon    3

Ło matko, matejs, stary dziadek się pofatygował z drugiego końca forum żeby zbesztać mój post :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to postrzegam tak - zwykła ciekawość i chęć spróbowania wirtualnie tego co w rzeczywistości zakazane. Normalne. Można by to jakoś skompilować i coś może by z tego powstało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cookie M.    11

Crafting mikstur nie jest możliwy (chyba, że przy użyciu autorskiego pluginu), natomiast padła propozycja, aby kupcy (villagerzy) sprzedawali alkohol :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Dobra, wypowiem się i wyczerpię temat bo jest to sprawa nietypowa. 

Co do używek to mimo że jest taka możliwość żeby je stworzyć i wprowadzić do obiegu to nie zrobimy tego z takiego powodu iż propagowanie nielegalnych środków na serwerze na którym grają dzieci oraz osoby niepełnoletnie jest niestosowne. Koniec kropka. 

Co do alkoholu, wciąż się waham ale planuje wprowadzić go do rozgrywki w postaci mikstury działającej jak pałki strażników. 

@Armadolon skąd przypuszczenie że jeżeli nie będzie formalnej straży to nikt nie będzie pilnował porządku? Jest przecież administracja. Dlaczego nie rozumiesz ze ktoś może pełnić kilka ról. 

@SantoSubitoViaUSB- moim i podkreślam że wyłącznie moim zdaniem serwer nie pełni roli placówki wychowawczej dla młodzieży, zostawmy tę kwestie rodzicom i szkole. Nie mam zamiaru brać odpowiedzialności za dziecko które na serwerze nauczyło się postrzegać ćpanie jako coś fajnego, no offense. Normalne? W wieku 12 lat raczej nie myślałem o ćpaniu. 

Podsumowując admadolon rzucił pomysł którego sam nie był do końca świadom mając 12 lat i wiedząc o życiu tyle co nic, uznajmy ze tematu nie było. Alkohol może będzie, może nie. Narkotyki- nigdy. 

Btw. Morfina w dużych dawkach jest tak samo jak uzależniająca jak twarde narkotyki. 

Edit:

Co do pełnienia funkcji placówki wychowawczej, miałem przypadek kiedy kultury osobistej próbował mnie uczyć człowiek który jedyny kontakt ze światem zewnętrznym miał kiedy skończyło mu się jedynie albo pies srał mu na dywan, bez rozwiniętych podstawowych funkcji społeczno-towarzyskich, a nazywał się Eltic_semar. To że ktoś ma kolorek lub rangę nie daje prawa decydowania w takich kwestiach, co by było gdyby życia uczyli nas ludzie bez życia? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
armadolon    3

Ale, ale, ale. Działasz zbyt impulsywnie krzycho ;-; [łuup, już nigdy nie dostane się do straży w jakikolwiek sposob] poza tym nie mówiłem, że nikt nie będzie pilnował graczy i karał ich za takie występki, a ty mnie tu oskarżasz o zarzucanie wam braku umiejętności przystosowania się do wielu ról na serwerze, ja przecież nic takiego nie napisałem. Wręcz przeciwnie, napisałem, że jeśli ktoś użyłby czegoś takiego to dostałby karę od admina-strażnika, który by to zobaczył. Druga sprawa, proszę cię, żebyś lepiej dobierał słowa. Jesteś kimś tam w ekipie, i powinieneś prezentować jakiś większy poziom kultury. Po prostu poziom twojego posta spadł tak nisko, że poczułem się nieswojo. :)

To chyba tyle. Temat do zamknięcia, krzychoo wszystko uciął.

btw. Mam nadzieję, że stać cię, krzycho na więcej niż rzucanie 12-latkami na oślep. Przecież o większości graczy nie masz najmniejszego pojęcia. Już ci mówiłem jak to obniża poziom twojej wypowiedzi?

Dooobranoc :)

Edytowane przez armadolon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wojtekspid    19

Dzięki Arma, miałem napisać bardzo długą i ciekawą formułkę o tym jaki jest stan psychiczno-społecznościowy-moralny status "dzieci" w wieku 8-12 ale akurat napisałeś swój komentarz D:

Zgadzam się z Armadolonem że Krzycho wyraził swoje zdanie i to wystarczy.

Edytowane przez Wojtekspid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Boże sory, nie zauważyłem, to stasmalgo pisał, wybacz armadolon. 

Doczytałem resztę postu.

Aha.

Ciekawe ze akurat ty zwracasz mi uwagę w kwestii kultury osobistej i traktujesz wytknięcie czyjegoś wieku jako obrazę, 

Wojtek ma w 100 % racje, tego co napisał armadolon w stosunku do mnie nie trzeba nawet komentować. 

Nie muszę wiedzieć ile ktoś ma lat, znaczenie ma to na ile lat się zachowuje. 

Ja swoimi postami nie reprezentuje "jakiejś kultury"............ 

To ciekaw jestem co ty sobą reprezentujesz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14

Jeśli chcecie się kłócić to jest specjalna opcja, tak zwane "prywatne wiadomości" bo takie dygresje nie mają raczej sensu, chłopak miał pomysł, pomysł się nie przyjął, "na ch*j drążyć temat?".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
armadolon    3

Wiesz co krzychoo? Chyba masz rację, trochę za bardzo krytycznie się wobec ciebie zachowałem, do tego również Tower ma racje, nie ma co się kłócić a już na pewno nie tutaj.

Chciałem zwrócić uwagę, że troszkę za ostro odpowiedziałeś na mój pomysł :). A co do tego co sobą reprezentuje... to już muszą Ci powiedzieć inni. Nie wystarczy powiedzenie "zachowuje się ok według mnie". Zamknął by ktoś ten temat, bo robi się z tego straszna drama, a wniosek już dawno się nasunął.

Chylę czoła.

Ps. A co masz na myśli mówiąc komuś, że zachowuje się jak 12-latek? >:(

Edytowane przez armadolon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Whiskas132   
Gość Whiskas132
Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...