Tower_Hunter 14 Napisano 10 Marzec 2014 Ja też nie byłem karany -,- ani razu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasmalgo 29 Napisano 10 Marzec 2014 Z tego wynika że tylko raci był karany A ja widziałem co najmniej 2 osoby w więzieniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtekspid 19 Napisano 10 Marzec 2014 Krzycho! Jeśli dalej będą obowiązywać dzajle to wprowadź kroniki :D. Stas w jailu było ok 5 trolli itp a z normalnych graczy 2-3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tower_Hunter 14 Napisano 11 Marzec 2014 był armadolon, raci i "kolckowegranie" xD z tego co ja wiem.. a i jeszcze SuperKupaXD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtekspid 19 Napisano 11 Marzec 2014 ...Krecik, Jakiś troll (on wyszedł od razu po jailu).... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaciJr 0 Napisano 11 Marzec 2014 Wszystko co złe to Raci. 2Razy byłem bezpodstawnie wrzucony do więzienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasmalgo 29 Napisano 11 Marzec 2014 Wszystko co złe to Raci. 2Razy byłem bezpodstawnie wrzucony do więzienia. Ta na pewno bezpodstawnie. Przeczytaj sobie jeszcze raz regulamin serwera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaciJr 0 Napisano 11 Marzec 2014 Niebylo cię tam więc się nieodzywaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armadolon 3 Napisano 11 Marzec 2014 Skorzystam sobie trochę, że temat z PvP zszedł na system kar. Co wy na to, żeby pojawiło się coś takiego jak "substancje zakazane" albo... narkotyki, czy coś w ten deseń. Jako, że w poprzedniej wersji tej edycji nie było netheru to też nie było jak robić mikstur. I tu pojawia się pan Rolnik, który może zbierać grzybki. Grzybki te np. odnawiają życie, ale powiedzmy oślepiają na pewien czas. Używanie takich cudów natury byłoby karane jeśli zobaczyłby nas jakiś strażnik. Oczywiście na samych grzybkach nie zostawiamy tematu. Dodatkowo mogłaby być trawa, która przyspiesza kopanie, ale dodaje nudności, cukier, czy też "alkomleko". :D Najpewniej załapaliście o co mi chodzi. Coś ma swoje zalety, ale idą za tymi zaletami również jakieś wady. No i rolnik dostałby więcej opcji, bo w poprzedniej wersji był "zaniedbany". W sensie nie widziałem żadnego rolnika na serwerze, od górników, drwali i przede wszystkim inżynierów aż się roiło a rolnicy byli na wymarciu. Co wy na dodanie takiego smaczku? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasmalgo 29 Napisano 11 Marzec 2014 Skorzystam sobie trochę, że temat z PvP zszedł na system kar. Co wy na to, żeby pojawiło się coś takiego jak "substancje zakazane" albo... narkotyki, czy coś w ten deseń. Jako, że w poprzedniej wersji tej edycji nie było netheru to też nie było jak robić mikstur. I tu pojawia się pan Rolnik, który może zbierać grzybki. Grzybki te np. odnawiają życie, ale powiedzmy oślepiają na pewien czas. Używanie takich cudów natury byłoby karane jeśli zobaczyłby nas jakiś strażnik. Oczywiście na samych grzybkach nie zostawiamy tematu. Dodatkowo mogłaby być trawa, która przyspiesza kopanie, ale dodaje nudności, cukier, czy też "alkomleko". :D Najpewniej załapaliście o co mi chodzi. Coś ma swoje zalety, ale idą za tymi zaletami również jakieś wady. No i rolnik dostałby więcej opcji, bo w poprzedniej wersji był "zaniedbany". W sensie nie widziałem żadnego rolnika na serwerze, od górników, drwali i przede wszystkim inżynierów aż się roiło a rolnicy byli na wymarciu. Co wy na dodanie takiego smaczku? :) Jeśli masz konkretny pomysł to załóż osobny temat w "Propozycje i zmiany" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtekspid 19 Napisano 11 Marzec 2014 (edytowane) Miał/Ma zostać wprowadzone coś o podobnych właściwościach w formie alkoholu tylko podobno nie da się craftować potków z wybranymi efektami tym bardziej innych itemów z czymś takim. Znaczy oczywiście że się DA takie coś jakoś wykombinować ale kosztowało by to bardo sporo czasu i pracy (konfiguracja, ogarnianie pluginy w ost. pisanie) no chyba że ktoś by znalazł taki plugin. Arma jak Stas napisał zrób temat w propozycjach, wydaje mi się że jak zostaną odnalezione odpowiednie pluginy zostatanie to pomyślnie rozpatrzone 1) Urozmajcenie, dodanie realizmu grze 2) Pewien administrator chce założyć bimbrownie to czemu by też nie chciał koksu sprzedawać? :> EDIT Super teraz przeczytałem nowy temat :d. Niech to zostanie tutaj i tak treść jest podobna do wypowiedzi innych graczy. Edytowane 11 Marzec 2014 przez Wojtekspid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cookie M. 11 Napisano 12 Marzec 2014 (edytowane) Według mnie, bardzo dobrym rozwiązaniem byłoby włączenie PvP na całej mapie na następujących zasadach: PvP jest włączone na całej mapie dla wszystkich graczy z wyjątkiem osób, które nie posiadają karty postaci, a więc także rangi obywatela (nie mogą wchodzić do miasta) - one nie mogą zadawać i otrzymywać obrażeń. Ewentualne zabójstwa są nielegalne. PvP jest włączone w strefie wojny dla wszystkich graczy bez wyjątku. Zabójstwo w tej strefie jest legalne. PvP jest wyłączone w lokacjach fabularnych i ważnych budynkach w mieście (np. w ratuszu, albo w czyimś domu, na jego własne życzenie). Takie rozwiązanie nadałoby nieco więcej klimatu rozgrywce, a ponad to nikt nie odważyłby się zabijać bezmyślnie każdego kogo popadnie, bo zaraz dostałby karę jail'a, grzywnę, a w najgorszym przypadku utraciłby rangę obywatela. Nowi gracze natomiast mogliby czuć się bezpiecznie i grać bez obaw, że ktoś ich zabije z całym ich dobytkiem w eq. Edytowane 12 Marzec 2014 przez Cookie M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtekspid 19 Napisano 12 Marzec 2014 Też jestem za tym. Co pvp w miastach, może by się dało skonfigurować npc, strażników aby atakowali agresywnego gracza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tower_Hunter 14 Napisano 12 Marzec 2014 No tak, zróbmy tak jak w pewnym momencie ostatnio i wyłączmy pvp! xd było przecież tak cudownie jak się wszyscy zabijali xd Ostatnio też były jaile czy ktoś to respektował? nie tak samo grzywne, zabiłeś kogoś kto miał 100 przy sobie i płaciłeś 50 grzywnej. :_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtekspid 19 Napisano 12 Marzec 2014 (edytowane) Tak Tałer ale zostanie zabitym "ze stakiem kobla i szylingiem" przez nowych graczy zostawało nagradzane <disconect> *klik*. Ja pkc. na start jestem za pvp off: miasto, działki, lokacje fabularne (cygany :P) PVP On (grzywna) Obręby starych murów (za nowymi murami) PVP On (Norm) Strefa wojny, cała mapa za starymi murami. Potem jak serwer się rozwinie i ustatkuje jakoś to zedytować np ograniczając strefy non-pvp itp. Edytowane 12 Marzec 2014 przez Wojtekspid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasmalgo 29 Napisano 12 Marzec 2014 Tak Tałer ale zostanie zabitym "ze stakiem kobla i szylingiem" przez nowych graczy zostawało nagradzane <disconect> *klik*. Ja pkc. na start jestem za pvp off: miasto, działki, lokacje fabularne (cygany :P) PVP On (grzywna) Obręby starych murów (za nowymi murami) PVP On (Norm) Strefa wojny, cała mapa za starymi murami. Potem jak serwer się rozwinie i ustatkuje jakoś to zedytować np ograniczając strefy non-pvp itp. Chyba tak właśnie jest. Według mnie, bardzo dobrym rozwiązaniem byłoby włączenie PvP na całej mapie na następujących zasadach: PvP jest włączone na całej mapie dla wszystkich graczy z wyjątkiem osób, które nie posiadają karty postaci, a więc także rangi obywatela (nie mogą wchodzić do miasta) - one nie mogą zadawać i otrzymywać obrażeń. Ewentualne zabójstwa są nielegalne. PvP jest włączone w strefie wojny dla wszystkich graczy bez wyjątku. Zabójstwo w tej strefie jest legalne. PvP jest wyłączone w lokacjach fabularnych i ważnych budynkach w mieście (np. w ratuszu, albo w czyimś domu, na jego własne życzenie). Takie rozwiązanie nadałoby nieco więcej klimatu rozgrywce, a ponad to nikt nie odważyłby się zabijać bezmyślnie każdego kogo popadnie, bo zaraz dostałby karę jail'a, grzywnę, a w najgorszym przypadku utraciłby rangę obywatela. Nowi gracze natomiast mogliby czuć się bezpiecznie i grać bez obaw, że ktoś ich zabije z całym ich dobytkiem w eq. I tak wszyscy by się zabijali ,a 2/3 zabójstw nie było by karane. A zresztą to nie RP. Czy jak idziesz po mieście to ludzie się bijają co chwila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tower_Hunter 14 Napisano 12 Marzec 2014 w Radomiu, w Sosnowcu.. ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasmalgo 29 Napisano 12 Marzec 2014 Ale w normalnym mieście, a nie w Radomiu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 12 Marzec 2014 U mnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtekspid 19 Napisano 12 Marzec 2014 w Łodzi (bleeee). Stam powiedz czy jak idziesz miastem i kogoś uderzysz to pięść poleci nie wiadomo gdzie i przed oczami wyświetli Ci się "PvP jest wyłączone" czy pięść opadnie powodując (spadek zdrowia o 0,5hp :D) złość osoby atakowanej i interwencję najbliższego patrolu policji? Krzycho kiedyś napisał "To nie jest real-live serwer" i tego się trzymajmy jak chcesz "full real live serwer" to wyjdź na zewnątrz i wykonaj questa za 1zł od Mama: Idź do sklepu :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tower_Hunter 14 Napisano 12 Marzec 2014 Wykonaj questa Skoncz szkole i pracuj do 67 roku życia w zamian za emeryturę 1000zl (off-top wybaczcie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cookie M. 11 Napisano 12 Marzec 2014 A zresztą to nie RP. Czy jak idziesz po mieście to ludzie się bijają co chwila. Wystarczająco dużo czasu wieczorami oraz w nocy spędzam na mieście, aby wiedzieć, że coś takiego jest codziennością. Wystarczy postać godzinę przed pierwszym lepszym klubem w mieście - ale to tak na marginesie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 13 Marzec 2014 A policji nigdy nie ma...To czemu straż miała by być XD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 13 Marzec 2014 W mieście można by w porcie dać strefę php, albo arene zbudować małą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasmalgo 29 Napisano 13 Marzec 2014 Wystarczająco dużo czasu wieczorami oraz w nocy spędzam na mieście, aby wiedzieć, że coś takiego jest codziennością. Wystarczy postać godzinę przed pierwszym lepszym klubem w mieście - ale to tak na marginesie ;) Ale chodziło mi w dzień. P.S Jeśli "coś takiego" jak nagle wyskakuje koleś z mieczem i zabija parę osób bez powodu jest u ciebie codziennością to w jakim ty mieście mieszkasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach