Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
luaka100

Problem z mobami w mob farmie

Pytanie

luaka100    0

Cześć mam następujący problem:

mob farma zbudowana poprawnie (na wysokości 34 klocków od poziomu na którym się poruszam) mobki normalnie się respią ale nie chcą wchodzić do wody która je niesie do dziury za pomocą którą trafiają na moje Leje-hoppery, zwał jak zwał . Najdziwniejsze jest to, że jak wejdę na dach mojej farmy to moby które są w środku normalnie zaczynają się poruszać i po chwili słychać jak trafiają na wodę a na dole w moich skrzynkach znajdują się itemki. Liczę na pomoc:)

Screeny:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

@edit, poprawione screeny

Edytowane przez luaka100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość havoC4   
Gość havoC4

Mobki, gdy znajdujesz się na "jakiejś" odległości, przestają się poruszać/znikają. Spróbuj przerobić swój grinder tak, by jego część wchodziła pod ziemie. Zmniejszy to poziom Na którym respią się moby, jednak długość ich spadania będzie taka sama. Upewnij się, że masz rozświetlone WSZYSTKIE jaskinie w okolicy. Jeżeli nie zadziała, pokombinuj z pistonami.

PS: Screeny nie działają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
luaka100    0

no teraz mi też nie działają także wrzucam jeszcze raz:

mam nadzieję, że z nimi będzie wszystko ok.

Mobki, gdy znajdujesz się na "jakiejś" odległości, przestają się poruszać/znikają. Spróbuj przerobić swój grinder tak, by jego część wchodziła pod ziemie. Zmniejszy to poziom Na którym respią się moby, jednak długość ich spadania będzie taka sama. Upewnij się, że masz rozświetlone WSZYSTKIE jaskinie w okolicy. Jeżeli nie zadziała, pokombinuj z pistonami.

PS: Screeny nie działają. 

Dziwne jest to, że stojąc pod farmą nie chcą one spadać a w odległości 30 klocków nie powinno być problemu (ciężko mi stwierdzić czy moby nie ruszają się czy po prostu nie chcą wejść do wody), miałem pomysł, żeby zrobić odwróconą piramidę z pistonami ale to już trochę bardziej pochłaniająca budowla niż moja farma :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...