Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość krzycho001

Propozycja: Strategiczne złoża.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Ni nie tak to wygląda dokładnie jak mówisz, wątpię że 4 mistrzowie się dogadają, myślę ze ludzka natura weźmie górę. Poza tym jeden cech nie potrzebuje wgl strefy, inżynierom to wisi. 

Ale ok, zrobimy tak, na początku regiony będą tylko 2. Potem się ew. zwiększy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wojtekspid    19

Można zrobić tak że najpierw będzie jedna strefa i żeby były kolejne cechy (łącznie) muszą wpłacić np. X za drugą, 3 Xx2 a 4 Xx3. Bądź coś w tym stylu.

Edytowane przez Wojtekspid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Coś w tym stylu będzie, spokojnie.

raci chciał napisać chyba ze potega drwali polega na monopolu na drewno które wszakże jest niezbędne we wszystkim :] wiesz raczej każdy się domyśli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14
Chyba ze ktoś znajdzie alternatywny sposób na ścinanie drzewa.. jak na np. :D
Tak btw.
Daje pomysl! Uwaga, nie często się to dzieje! :D
Powiedzmy ze wprowadzicie taki strategiczny cuboid, jak byli proponowany, no bi sluchajcie, jakby ludzie zawsze mogli wybierać sami co dla nich "dobre"...szybko by pomarli :d
Serwer by się rozwinal wtedy, np.
Zalozylbym jakąś gildie czy cos (tylko przyklad) i podbilbym jedno strategiczne zloze, zajal te tereny i ogrodzil, stworzylbym tam swoje male królestwo, ale... niestety jest ale, co tydzień mogliby mnie najechać ;-; wydaje mi się ze to dobry pomysl, powstawalyby wtedy jakieś ugrupowania, niektóre czysto gospodarcze, inne wojenne. Pisze.to.z telefonu wiec.. wiele bledow i kiepsko sformulowane :d

Czyli chodzi mi o możliwość tworzenia malych imperiów na strategicznych zlozach.
Albo gdziekolwiek, nie chodzi mi tez o takie co przeciagną cale.miasto na swoja stronę i będzie pusto na ulicach XD zawsze miasto może oplacic atak ktoremus cechowi, a nagroda będzie wszystko co bylo na tych zlozach i jakaś kasa, fajnie c'nie? :D Edytowane przez Tower_Hunter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14
Nie, nie. Zanim.. zaaanim do tego by doszli, zauwaz ze taka grupa by rywalizowala z 4 cechami 0-o

I to byliby odrebny cech jakby... ci co tam nalezą nie mogą być w tych podstawowych cechach, ale moga wrócić, wiesz... jesteś najpierw powiedzmy u górników, i jakąś szajka proponuje ci wspolprace i wgl super bajerh, ty idziesz do nich ale po jakimś czasie ci się to nudzi/górnicy proponują ci cos ciekawszego, to wracasz do nich, ale juz nie będziesz mogli znów tam poleciec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Martin123    0
No chodzi mi o to ze cechy [czyli w sumie 3/4 servera, ludzie z podaniami] beda siedziec w swych olbrzymich twierdzach a w sv bedzie moze z 4 osoby plus burmistrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14
Zastanow się nad tym xd

Na poczatku, przez dlugi czas, nikt nie będzie w stanie dorównać cechom, będą 2-4 strategiczne zloza do zajecia i nikt nie zdola tak szybko rozwalic 4 cechow i jakiejś szajki, i na 100% dlugo się z tym nie utrzyma, a i to by rozwiazalo problem "dogadywania" się cechow, bo jak by byli 3 nawet (inzynierom nie jest potrzebne) to by mogli sobie po 1 zająć xd

"3 nawet" w sensie te zloza :)

A poza tym, to mi sie wydaje ze takie "olbrzymie twierdze" nie maja sensu dla cechów, bo one jakieś miejsce na takie cos bd mieć, to im tylko pod pole/las/kopalnie, ale takim wolnym zwiazkom zawodowym juz może zależeć na strategicznym punkcie który pomoże im się wybić, tak? Potem może się ciekawie po toczyć, jakieś walki pomiędzy sv, cechami oraz tymi szajkami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RaciJr    0

Jest tylko jeden problem.

Gadamy i spekulujemy a najważniejszym czynnikiem są gracze . Jeżeli będzie tak ja na drugiej edycji to serwer nie pociągnie, Najpierw zorganizujmy reklamę a potem myślmy co będziemy robić panowie/Panie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Martin123    0
Raci bardzo dobey pomysl tylko chwilowo my jako gracze bedziemy musieli poczekac do otwarcia servera zeby reklame zrobic chyba ze support kilku nas wpusci wczesniej reklame zrobic. : )
Btw. Czy tylko ja zobaczylem ze tylko my¿ jestesmy aktywni a wiekszosc graczy nie Edytowane przez Martin123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RaciJr    0

mam pomysł na film reklamujący ale potrzebujemy min 15 osób i możliwości szybkiej zmiany skina:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Martin123    0
Raci jestem z toba [ teraz jeszcze oddech vadera i bedzie sw cz 7 :D] i proponuje zrobic nowy temat by tu uniknac spamu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14

Nie do końca :)
Można mieć dom bez działki :D Ale tutaj na serwerze to jednak trzeba mieć działkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Whiskas132   
Gość Whiskas132
Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...