Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość krzycho001

Wybory Mistrzów Cechów!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Tak więc zbliża się czas kiedy ukończymy prace i w ten absolutnie Nie-Rp sposób musimy dla porządku wybrać pierwszych mistrzów Cechów! 

Pierwsi mistrzowie muszą zostać wybrani w ten sposób gdyż na starcie zwyczajnie nie będzie na to czasu, więc do dzieła!

Do obowiązków mistrza cechu należeć będzie:

1. Prowadzenie wszystkich członków danej profesji którzy napisali podania oraz zgodzili się dołączyć do cechu.

2. Mistrz jest mediatorem pomiędzy profesją a miastem.

3. Samodzielnie lub wraz z kilkoma graczami do pomocy stara się wyznaczyć normy produkcyjne i średnie ceny produktów oferowanych przez członków cechów.

4. Koordynuje handel między Cechami na dużą skalę.

5. Dba o tereny należące do cechu, czyli działki cechowe. 

6. Dodatkowo Mistrz jest zobowiązany znać wszystkie aspekty gry daną klasą i udzielać odpowiedzi innym graczom.

Jakie są profity z bycia mistrzem? Prestiż, możliwość uczestniczenia w zebraniach rady miasta oraz gabinet w centrum miasta z widokiem! Jeżeli pytacie o finanse, to już zależy od was ile pozwolą wam uszczknąć członkowie ze składek.

Cechy są 4 ale miejsca tylko 3.

Inżynierowie: Luq

Drwale: Wojtekspid

Górnicy: xXDantePL

Farmerzy: Reek

Podania piszemy w postaci jednego postu pod tym tematem.

W podaniu znajdować się musi:

Nick

Cech do którego kandyduje to: (Górnik, Drwal, Farmer)

Staż w sieci minecraft.pl

Czy używasz TeamSpeak-a? (Tak/Nie)

Krótki list motywacyjny

(Dlaczego uważasz że się nadajesz oraz co byś chciał wprowadzić aby polepszyć życie swojej profesji.)

Osoby korzystające z ts-a będą wyżej punktowane, również osoby "starsze"

Pierwszy mistrz jest wybierany na forum, następni będą wybierani w systemie IC na serwerze. 

W przypadku nieumiejętnego zarządzania mistrz może zostać zdjęty ze stanowiska zarówno przez Burmistrza jak również samych członków cechu, jeżeli ci przeprowadzą protesty!

Czekamy na wasze zgłoszenia!

Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14
Napisano (edytowane)
Nick:
-TowerHunter

Kandyduję do:
-Cechu górniczego
Staż:
-Grałem na wszystkich serwerach z tej sieci, ale nie byłem administratotrem, modem czy kimś ważnym :) Na Shadoville gram już od pierwszej edycji, od samego początku :)
Czy używasz team-speak'a:
-Codziennie :)
List motywacyjny:
No więc,
Górnikiem jestem zawsze, i znam się na tym fachu, wiem czego potrzeba i co jest dobre, a co nie
Można się ze mną łatwo dogadać, lecz często ślepo stawiam na swoje :)
Mogę dodać że byłem radnym na tym serwerze w.. tej drugiej edycji,
To nic nie znaczy, ale chce podkreślić że wybrali mnie raczej nie bez powodu
Jestem codziennie na serwerze, oczywiście niedługo zacznie się szkoła (mam ferie teraz), ale będę się starał być często
Gram w Minecraft'a od bety, więc znam te grę od podstaw (później wracałem do starszych wersji, np. do alphy)
Będę się starał bronić praw górników, i prowadzić do tego, żeby nigdy w niczym nie byli pomijani, przecież to że cały dzień jesteśmy w
kopalni nie oznacza że nie możemy bawić się z innymi graczami :)
Niestety na drugiej edycji, w stosunku do górników, było parę niedokończonych spraw, które były naprawiane w ciągu rozgrywki.
Jeśli zostanę wybrany, będę zawsze dążył do rozwiązania wszystkich problemów :)
Mam nadzieje ze inni pokochają ten zawod tak jak ja, będzie to pewnie nie lat we, ale będę się staral urozmaicac tu rozgrywke, a jak sie czegoś dorobie to od razu będę pomagal tym co sobie radzą gorzej, górnik jest tak jak wszystkie inne klasy najważniejszy ;) Będę rekrutowal graczy i zachecal do wybrania tej drogi.

Uważam, że jestem odpowiednią osobą na to stanowisko, zawsze dbam o dobro innych, mając nadzieję że później oni będą postępować tak w stosunku do kolejnych osób :)
Edytowane przez Tower_Hunter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108
Napisano (edytowane)

Nick: Monualen;

Cech do którego kandyduje to:  Cech leśniczych/drwali;

Staż w sieci minecraft.pl: Od... 2-3 lat? Nie będę tu wpisywał, jakie rangi posiadałem, to nie ma sensu w podaniu na mistrza cechu;

Czy używasz TeamSpeak-a?: Oczywiście, mikrofon też sprawny;

Krótki list motywacyjny :

Na "wcześniejszym drugim wydaniu" było mało drwali. Planuję zostać jednym z nich, który jest najaktywniejszy z nich wszystkich (bo dotąd wszyscy byli mało aktywni, może niektórzy...).  Gdybym został mediatorem, mistrzem cechu, zapewniłbym najlepsze rozwinięcie drwali, którzy są najbardziej bezużyteczną, a zarazem najważniejszą profesją, bo w końcu co zrobimy bez drewna? Jednocześnie leśniczy ma najmniej do roboty, niewiele rzeczy może go wyróżnić, poza niskimi cenami surowca...

Nie wiem, co planujecie dodać, co usunąć a co zmienić, więc nie mogę za bardzo się wypowiedzieć "dlaczego ja".

I żeby was nakłonić do wyboru mnie, wstawiam zdjęcie kotka *.* :

[spoiler]60632_1bd0697ea7632d993847187301547229.j[/spoiler]

Edytowane przez Monualen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Reek    3
Nick: Reek 
Cech do którego kandyduje to: Farmer
Staż w sieci minecraft.pl:
Niestety gram tu krótko ponieważ poznałem ten serwer bardzo niedawno. Ale to nie stoi na przeszkodzie dlatego że tylko kiedy zacząłem grać od razu spodobało mi się. Akurat nie tylko to zachęcało mnie do gry. Była jeszcze przyjemna moderacja , która była otwarta na nowe pomysły co do samej gry. Mam nadzieje że tak jak mnie spodobał się ten serwer tak też spodoba się innym.
Czy używasz TeamSpeak-a?: Oczywiście , jak można to z chęcią.
Krótki list motywacyjny:
Kiedy grałem, znałem mało farmerów. Tylko kilka, chyba około dwóch , którzy posiadali własne farmy. Wcześniej byłem górnikiem lecz z powodu niedostatku żywności będę chciał to zmienić. Podczas mojej gry na pewno będę się starał na urozmaicenie i rozpowszechnienie tej pracy. Mam nadzieję żę będę mógł zmienić tą prace na bardziej przyjemna i pożyteczną. Ale moim pierwszą myślą będzie rekrutowanie ludzi do tej pracy i współpracy z innymi cechami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RaciJr    0

Nick:   RaciJr

Cech do którego kandyduje to:  Drwal(to przecież proste)

Staż w sieci minecraft.pl: od pierwszej edycji shadoville(krótko no ale)

Czy używasz TeamSpeak-a? Tak

Krótki list motywacyjny :

Grajać na tym serwerze(pierwsza edycja)Siedziałem długo za długo lecz czy to nie jest ważne by mistrz był obecny prawie cały czas? Czas jest tu kluczowym czynnikiem, jako mistrz będę mógł kontrolować handel na wiele sposobów. Podczas mojej gry widziałem biednych drwali którzy sprzedawali swoją cięzką pracę za kilka szylingów może 5 nie szanując się, Ale Nie myślieli o tym, że 64 sztuki drewna wystarcza na długo dla przeciętnego gracza więc głodowali,zostali pozbawiani domów, Lecz Teraz dzięki mnie nastąpi czas oświecenia PRZEŁOM, odtąd drwale nię będą głodować i będą mieszkać w swoich domach bez strachu przed wyśiedleniem przez władze. Jednakże trzeba będzie też powstrzymywać Czarny rynek sprzedarzy drewna a do tego przyda się Cięzka Ręka i Znajomość ludzi z swoich cechów , A co do ludzi to się znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
xXDantePL    3
Napisano (edytowane)
Nick: xXDantePL
Cech do którego kandyduje to: Górnicy
Staż w sieci minecraft.pl:
Mój pierwszy kontakt z siecią Minecraft.pl zawdzięczam serwerowi ShadowVille. Z racji tego, iż bardzo lubię serwery RP, ten przypadł mi szczególnie do gustu i choć poprzednia edycja była naprawdę krótka, to wspominam ją bardzo pozytywnie. Poza tym, do gry zachęcili mnie również przyjaciele oraz ogólnie miła atmosfera jaka panowała na TeamSpeaku, a szczególnie administracja zawsze otwarta na nowe pomysły.
Czy używasz TeamSpeak-a?: Oczywiście. Zawsze staram się być dostępny przynajmniej te 3-4 godziny dziennie, a w weekendy nawet dłużej.
Krótki list motywacyjny :
Podczas poprzedniej edycji serwera (albo jak kto woli - przed dodaniem cechów) natrafiłem na spory problem, jakim były niedostatki żelaza. Żelazo było trudno dostępne, a w większości przypadków bardzo drogie. Osobiście pamiętam, jak płaciłem 8 szylingów za 1 sztabkę, co było ceną niezwykle wygórowaną (200 szylingów za zbroję żelazną? No proszę nas...). Uważam, że takie absurdy nie powinny się powtarzać, choćby ze względu na to, aby zachęcić nowych graczy do zabawy. Dlatego też zdecydowałem się złożyć to podanie. Na podobnym serwerze RP (obecnie już nieistniejącym, ale może komuś znanym: Seggelin) byłem zastępcą lidera jednej z gildii, nierzadko zastępującym go w jego obowiązkach, zatem znam się na ogólnym zarządzaniu oraz ekonomii. Sądzę, iż mógłbym wykorzystać doświadczenie z poprzedniej edycji i funkcję jaką pełniłem (zajmowałem się handlem pod nieobecność Korosa i Dżemora) w Kompanii Handlowej do właściwego wyznaczenia cen początkowych. Podczas mojej gry na pewno będę starał się urozmaicić i rozpowszechnić tą pracę oraz uczynić ją bardziej przyjemną i pożyteczną.

Pozdrawiam,
Dante
Edytowane przez xXDantePL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Ogłaszam koniec konkursu!

Mistrzami zostają:

Drwale: Monualen

Górnicy: xXDantePL

Farmerzy: Reek

Temat zamykam, mistrzowie proszeni są o zgłoszenie do Burmistrza po starcie serwera.

Mistrzowie otrzymają również wcześniejszy dostęp do serwera w celu szkolenia. 

Gratualcje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

UWAGA!

Informuję iż niniejszym konkurs dalej trwa!

Stanowisko mistrza cechu Drwali jest jeszcze do obsadzenia gdyż Monualen niestety nie mógł pełnić swoich obowiązków

Osoby zainteresowane stanowiskiem mistrza Drwali proszone są o składanie podań do jutra do godz 24.00 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RaciJr    0

muszę pisać nowe czy teraz moje będzie brane pod uwagę? czy chyba że mnie nie chcecie:(

Nie musisz, jest brane pod uwagę ale czekamy na lepszych kandydatów ~Krzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wojtekspid    19

Nick: Wojtekspid

Cech do którego kandyduje to: Drwal

Staż w sieci minecraft.pl: Grywałem na chyba 2 serwerach (nie licząc SV), pierwsze wejście na jakikolwiek serwer minecraft.pl miało miejsce ok 2 lata temu ale na samej stronie przesiaduję z 3 lata.

Czy używasz TeamSpeak-a? (Tak/Nie): Tak

Krótki list motywacyjny

(Dlaczego uważasz że się nadajesz oraz co byś chciał wprowadzić aby polepszyć życie swojej profesji.):

Po pierwsze chciałbym uśrednić wartość drewna aby drwale mieli za co żyć i żeby ktoś od nich te drewno kupował za normalną cenę. Po drugie chciałbym pomagać nowym graczom którzy postanowili zostać drwalami się wybić (sam wiem jak ciężko jest zdobyć pierwsze pieniądze jako drwal) np. wykupując je od nich a potem sprzedawać jako cech bądź znajdować dla nich kupców. Kolejne punkty będę tworzyć w miarę potrzeby (czyli po ustabilizowaniu gospodarki). Jeśli chodzi o utrzymanie klimatu rp w cechu będę się starać jak tak to tylko możliwe (jeśli gracze też będą to  no-problem). Czemu uważam że się nadaję? Znam dość dobrze minecraft'a (macham toporkiem od 3 lat), znam dokładnie epokę jaką jest średniowiecze i więcej nie wymyślę :p.

Pozdrawiam Wojtekspid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Wybrano:

Wojtekspid

Zgłoś się na ts w celu wczesnego dostępu do serwera i wyposażenia cechu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Whiskas132   
Gość Whiskas132
Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...