Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Isao

Minecraft wyłącza się po wciśnięciu F11

Pytanie

Isao    0

Witam.

Mam dość nietypowy problem. Poszukałem nieco tutaj po forum i podobnego nie znalazłem stąd też owy temat.

Mianowicie sprawa wygląda na dość prostą, tuż po zalogowaniu się i wejściu do menu zazwyczaj wciskam F11, co też skutkuje włączenie full screen'a.

Jednak tuż po świeżym formacie po dokonaniu owej czynności okienko z grą zamiast się powiększyć po prostu znika.

(tak jakby się minimalizowało do paska, jednak go tam nie ma, w procesach również jakikolwiek ślad po grze zanika).

Wcześniej przed formatem działało to normalnie. Wszystko zaczęło się po reinstalacji systemu i przesiadce z wersji 32 na 64 bit.

System to oczywiście siódemeczka. Sprzęt

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

.

Od razu wspomnę, że przeinstalowałem grę, próbowałem force update'a, z sterownikami również kombinowałem.

Jakikolwiek pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Isao    0

Srsly... jeśli chciałeś być dowcipny to szczerze powiedziawszy nie udało się... sorry no bonus mate.

Co mi po powiększonym okienku? Równie dobrze mógłbym za pomocą któregokolwiek z rogów je rozciągnąć.

Co też imo mija się kompletnie z celem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Isao    0

Problem udało się rozwiązać.

Z pomocą przyszedł LWJGL (LightWeight Java Game Library)

Wystarczy podmienić kilka plików javy na nieco bardziej odchudzoną wersję i wszystko ładnie zaczyna śmigać.

Link dla osób, które ew. mogą mieć podobny problem w przyszłości przy okazji 64bit win 7.
/>http://www.minecraftwiki.net/wiki/Tutorials/Update_LWJGL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...