Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. ) I nawet piszą tam, że możliwę, że jak umrzemy to nie pojawimy się na naszej wyspie. I tu jest moje pytanie. Czy jest jakaś ..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. ) I nawet piszą tam, że możliwę, że jak umrzemy to nie pojawimy się na naszej wyspie. I tu jest moje pytanie. Czy jest jakaś ..."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Abstergit

Problem ze spawnem

Pytanie

Abstergit    1

Hej :) Zalożyłam teraz specjalnie konto, żeby móc napisac tutaj wątek. A problem mam taki.

Ściągnęłam sobie mapkę skyblock (dokładnię tą :

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

) I nawet piszą tam, że możliwę, że jak umrzemy to nie pojawimy się na naszej wyspie.

I tu jest moje pytanie. Czy jest jakaś możliwośc ustawienia sobie spawn pointu na singlu ?

Ponieważ dwa razy już umarłam i nie widzi mi się zaczynanie tej mapki po raz kolejny. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Feriach    97

Najprostsze: postaw łóżko i połóż się w nim, to ustawi Ci tam spawnpointa(nie niszcz go bo go stracisz)

Średnie: jeżeli masz dostęp do komend wpisujesz: "/op abstergit", a później   "/spawnpoint".

Trudne: używasz programu MCEdit do zmiany miejsca spawnu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

Witaj,

Myślę, że nie masz się o co obawiać. Otworzyłem teraz tę mapę (wersję 1.7.2) w MCEdit i sprawdziłem spawn. Jest on kilka bloków wyżej nad jedynym klockiem bedrocku, czyli jeżeli pozbyłabyś się wszystkich bloków wokół i zostawiła sam bedrock, to powinnaś na nim się pojawić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Abstergit    1

No z łóżkiem to sama wiem, ale problem jest taki, że nie mam do niego dostępu ;d A do koment niestety nie mam dostępu, ponieważ jest to typowy singleplayer

Witaj,

Myślę, że nie masz się o co obawiać. Otworzyłem teraz tę mapę (wersję 1.7.2) w MCEdit i sprawdziłem spawn. Jest on kilka bloków wyżej nad jedynym klockiem bedrocku, czyli jeżeli pozbyłabyś się wszystkich bloków wokół i zostawiła sam bedrock, to powinnaś na nim się pojawić ;)

No bedrock teraz stoi sam, ale jednak poje się sprówowac. Nawet jest dopisek do tej mapki, ale nie na tej stronie : "If you die before sleeping in a bed, it may be impossible to spawn back on the island."

"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Abstergit    1

Dobra poddaje się. Zamieniłam lawę w obsydian. Nigdy więcej skyblocka na singlu... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Feriach    97

Wrzuć mapkę na wyslijto albo coś innego i wstaw tutaj to ktoś Ci tą mapkę naprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Abstergit    1

Nie no nie będę nikogo prosic żeby mi naprawiał tą mapkę ;d Lepiej by było gdyby ktoś znalazł lepszą mapkę skyblock ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Abstergit    1

Dobra... Ściągnęłam mapkę Neus i problem mam taki sam. Więc to pewnie wina mojego minecrafta ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...