Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Camil

Wasze sugestie/błędy/propozycje na serwerze po otwarciu!

Rekomendowane odpowiedzi

Camil    42

początkowe questy są trochę źle zrobione z tą kolejnością, ale aktualnie robione są już dobrze robione :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stasmalgo    29

Mam fajny pomysł zróbcie targ ,na którym będzie można wynająć jeden stragan i tam sprzedawać swoje towary.

Oczywiście nadal będzie można sprzedawać normalnie ,ale na targu będzie łatwiej ,bo pisałoby kto co sprzedaje

i jak ktoś będzie chciał coś kupić to idzie na targ patrzy kto co sprzedaje i szuka konkretnej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Może inaczej,targ jest na ryneczku, może po prostu zaczniemy wynajmować stragany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Maks_PL    1

Kilka małych dygresji po dwóch ( nie boję się tego napisać ) ZMARNOWANYCH wieczorach przesiedzianych na serwerze.

1. Nie da się ponownie przeczytać tego, co miły Pan Support ma nam na początku do powiedzenia.

2. Po zrobieniu pierwszych dwóch questów dla inżyniera i otrzymaniu od niego podstawowego ekwipunku nie miałem gdzie go nawet użyć ( a odszedłem według mnie dość daleko od spawnu ( za stare mury )

3. Po pierwszej śmierci praktycznie tylko i wyłącznie wegetacja na serwerze ( questów albo nie mogę zrobić bo wybrałem ścieżkę inżyniera, albo są po prostu baaardzo trudno wykonalne dla kogoś bez chociażby kamiennego miecza ). Brak sprzętu tłumaczy pierwsza śmierć i strata wszystkich szylingów.

Na tą chwilę po prostu nie mogę znaleźć w grze takiego punktu zaczepienia, który umożliwiłby mi chociaż minimalne pójście o krok do przodu.

Swego czasu ktoś na forum pisał o straży. Chciałbym się odnieść do pewnej kwestii która nurtuje mnie już pewien czas.

Jeżeli ktoś, zapisał się do straży, dostał sprzęt, żołd i został zaprzysiężony, to czy nie powinien stacjonować w koszarach i patrolować miasta? Jak to jest że ktoś, komu płaci miasto robi jako inżynier, budowniczy i handlarz?

To tyle z moich żali na już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camil    42

Mask_PL zgodzę się z tobą w sprawie straży... odnośnie questów... faktycznie przydało by się więcej questów, które gracz o danej profesji mógłby bez przeszkód praktycznie sam wykonać, gdyż umrzeć z całym eq jest nie problem, ale trudniej jest później już zarobić na nowe eq w trudniejszych questach. Postaram się zrobić (ale dopiero w niedzielę) questy dla każdej z profesji z osobna tak, aby gracz mógł je wykonać bez problemu z najprostszym eq.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Martin123    0
Prosił bym aby powrucono do walki w stylu RP czyli "odgrywanej przez gracza " ponieważ teraz walka wygląda tak:
Hue gosc questa robi hue *dziab dziab dzab* o juz nie i mam jego eq :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camil    42

Mnie do niedzieli nie będzie zobaczymy jak będzie toczyć się rozgrywka, wrócę to trzeba zrobić reformy jakieś bo i graczom rozgrywka się nudzi powoli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Maks_PL    1
Tower, Twoje podejście to typowa polska mentalność. Pomogę, ale nie za darmo. Wiesz jak fajnie RP odegrałem z właścicielem tawerny i zwrotem utraconej przez niego wędki? Aż przeszła mi złość po wcześniejszej utracie całego eq. Czasem warto pomóc bezinteresownie. Większa satysfakcja.

Wracając do tematu. Camil, problem nie leży w trudności zadań. Jeżeli ktoś zacznie jako farmer albo górnik ma do dyspozycji publiczną farmę lub kopalnię. Jednak co ma zrobić inżynier? Gdzie może postawić Swój startowy eq, aby móc zacząć wykonywać Swoje zadania? Na działce na którą go nie stać? Tu jest pies pogrzebany. Dodatkowo, jeżeli straci to podstawowe eq to już jest praktycznie po rozgrywce.

Nie chcę się za bardzo rozpisywać co do innych klas bo nie miałem okazji nimi zaczynać.

Przepraszam za ewentualne błędy, ale piszę z telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camil    42

Crafting zawsze się znajdzie :D. Poza tym dostaje się na start kasę na wynajem pokoju w tawernie poza tym tak jak już ktoś wcześniej napisał, inżynier na tym serwerze też musi trochę posiedzieć, aby utargować coś, a nie przyjść na gotowe surowce przerobić je i wyjść...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Maks_PL    1

Camilu, albo źle napisałem albo nie zrozumiałeś mojej ostatniej wypowiedzi. Craftingów wszędzie pełno ( chociażby koło inżyniera ), ale co z tego skoro otrzymuję komunikat że nie mam uprawnień żeby z nich korzystać? Wynajęcie pokoju w tawernie owszem, ale jak ktoś tego nie zrobił i zginął ( tak jak ja ) tracąc te początkowe szylingi to pozamiatane.

Nie wysnułem też wniosku, że inżynier nie powinien siedzieć w grze. Osobiście jestem zdania, że wprost przeciwnie. Jako jedyny przepala mięsko i tworzy przedmioty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Maks, co do straży to patrolujemy teren. Koszary są w budowie, do tego czasu każdy mieszka sam, na własną rękę. Otrzymują oni żołd, zbroję i miecz, nic poza tym.

Wynagrodzenie wiąże się z ryzykiem, strażnik ryzykuje swoim eq stając w obronie gracza przed potworami oraz innymi graczami, nierzadko jest atakowany bez przyczyny, poza tym miasto jedynie dokłada się do straży, finansujemy się z kaucji które płaca więźniowie po zatrzymaniu. \\btw

Mamy swoje posterunki jednak są one schowane przed waszym wzrokiem, trzymamy tam rezerwy broni i żywności, jednak zawsze możesz zaczepić strażnika na ulicy, są charakterystycznie ubrani w barwione czarnym i szarym kolorem skórzane zbroje. 

Na npc nie zwracaj uwagi, trudno znaleźć gracza który przez 2h dziennie będzie sterczał w miejscu i jeszcze nie afk-ował. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Martin123    0
Nie możecie zmienić tego że trzeba wpłacić 32 zel żeby być strażnikiem na np szylingi bo poniektórych nie stać na zelzo i nie sa górnikami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Nie bo strażników dobieram osobiście pod względem umiejętności o ogaru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Maks_PL    1

Maks, co do straży to patrolujemy teren. Koszary są w budowie, do tego czasu każdy mieszka sam, na własną rękę. Otrzymują oni żołd, zbroję i miecz, nic poza tym.

Wynagrodzenie wiąże się z ryzykiem, strażnik ryzykuje swoim eq stając w obronie gracza przed potworami oraz innymi graczami, nierzadko jest atakowany bez przyczyny, poza tym miasto jedynie dokłada się do straży, finansujemy się z kaucji które płaca więźniowie po zatrzymaniu. \\btw

Mamy swoje posterunki jednak są one schowane przed waszym wzrokiem, trzymamy tam rezerwy broni i żywności, jednak zawsze możesz zaczepić strażnika na ulicy, są charakterystycznie ubrani w barwione czarnym i szarym kolorem skórzane zbroje. 

Na npc nie zwracaj uwagi, trudno znaleźć gracza który przez 2h dziennie będzie sterczał w miejscu i jeszcze nie afk-ował. 

Krzycho, Twoja odpowiedź odnośnie straży mija się z moim pytaniem które brzmiało: "Jak to jest że ktoś, komu płaci miasto robi jako inżynier, budowniczy i handlarz?".

Napisałeś co straż robi i ja wcale tego nie neguje. Po prostu uważam, że "etat" strażnika powinien być tak samo traktowany jak profesja inżyniera czy farmera ( nie można robić dwóch profesji jednocześnie ). Swoją drogą o ile dobrze widziałem, tylko strażników na razie stać na postawienie budynku w mieście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wojtekspid    19
"(...)tylko strażników na razie stać na postawienie budynku w mieście."

-W mieście nie ma możliwości zakupu działki (aktualnie) były tylko dwa domki które zostały zakupione przez Dzemor'a i Koros'a zanim zostali strażnikami dzięki robieniu questów i sprzedaży na wysoką skalę (ponad tysiąc .-.).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Jest całkiem odwrotnie bo to właśnie gracze jako jedyni postawili swój dom (raci, wojtek itd.)

Tamten budynek został KUPIONY jeszcze zanim oni zostali strażnikami. A co do kasy to rozważam zmniejszenie pensji. I jeszcze jedno, nie, to zły pomysł żeby strażnik był osobną profesją bo każdy mógł by nim być, poza tym co by miał robić całymi dniami? Mamy jaile może raz na 2 dni a tak to tylko chodź, patroluj i pilnuj porządku. 

Tak się składa że armadolon chciał właśnie zostać strażnikiem, gdyby miał swobodny dostęp pozabijał by pół miasta, co i tak robił wcześniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wojtekspid    19
Napisano (edytowane)

"to zły pomysł żeby strażnik był osobną profesją" 

-Zgodzę się ponieważ zarobek takiego strażnika ograniczał by się do 100 (nie wiem ile zarabiają ale coś około tego) tygodniowo a nawet na sprzedaży cobbla można zarobić w podobny okres czasu więcej.

PS. Krzycho, zszedł mi ban (nawet podziękuję Ci za niego bo miałem chwilę odpoczynku) ale teraz jak wszedłem na serwer odebrało mi wszystkie permisje (wychodzenie z miasta, pisanie) mógł by ktoś to naprawić?

EDIT: Oke zrobiłem reloga i wszystko działa 

Edytowane przez Wojtekspid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

On mówi o firmie korosa i dzemora która powstała zanim trafili do straży 

edit

Yhym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Whiskas132   
Gość Whiskas132
Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...