Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Camil

Wasze sugestie/błędy/propozycje na serwerze po otwarciu!

Rekomendowane odpowiedzi

Camil    42

Tak jak w temacie, aby uprościć nam i wam rozgrywkę (odciążyć czat na serwerze) i zacząć całą parą grać RP dodaje ten temat : "Wasze sugestie/błędy/propozycje na serwerze po otwarciu!".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Martin123    0
Można jednorazowo zmieniać profesje robiąc po koleji questy do poszczególnych klas
ps. Srry za pisownie, jestem na tel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
I zrobić questy każdej klasy?
Bez sensu. Wlasnie dla tego można tylko raz zmienić klasę w całej grze, jak się rozmyslisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

Problemy z niektórymi questami: Support, Farmer.

Tawerna nie wygląda jak tawerna, bardziej jak tania restauracja, albo kawiarnia.

Na każdym kroku widzę skiny non-rp.

Prosiłbym o częstsze zaglądanie do modreq :P Denerwuje mnie to, że mam pewien problem, a nie mogę nic z nim zrobić, bo moje wcześniejsze modreq jest ciągle otwarte.

Na razie tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14

Błąd:
Górnik nie może używać łopaty, wyskakuje że może jej używać tylko Farmer 1
Co zabawne, farmerowi 1 wyskakuje że tylko górnik 1 może jej używać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Tawerna nie wygląda jak tawerna, bardziej jak tania restauracja, albo kawiarnia.

Ponieważ tak ma wyglądać. Z czasem jak zostaną zebrane surowce powstanie większa.

Co do pozostałych, wypisujcie dalej, Poprawiamy wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camil    42

wczoraj sprawdzając modreq przez 3 osoby nie dało się zejść poniżej 10 otwartych bo cały czas były dodawane...

Nagram filmik instruktażowy jak rozpocząć rozgrywkę, bo wiele z nich to są po prostu z niewiedzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Martin123    0
Mam propozycję dotyczaca chatu, mozna by dodac cos w rodzaju ch dk czyli donosny krzyk (30kratek) poniewaz podczas szukania kupca musimy biegac po calym miescie spamiac na chacie ic co moze byc denerwujace
ps przepraszam za pisownie ale jestem na tel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Masz 15 kratek, to dużo. Już prościej:

a) wyperswadować kupcom siedzenie na rynku

b) jeżeli będziesz potrzebował inżyniera to przejść się do Dzielnicy Rzemieślniczej (która będzie widoczna jak ktoś w końcu wybuduje warsztaty) ew. po farmach lub domkach

Chatu neiz robimy bo tylko na nim będziecie siedzieć, już i tak leci dziennie parędziesiąt kicków za spam na ooc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CapsLock007    1

1. Ja proponuje, żeby gracz rangi Niewolnik nie miał możliwości zabijania kogoś (albo chociaż nie zabierania itemków). Bo dzisiaj jakiś Whiskasek podszedł do mnie, zabił i zabrał itemki. Potem na /list sprawdziłem że to Niewolnik -,-

2. PVP-on dopiero za zniszczonym murem (tym z bruku).

3. Zróbcie coś z tym /modreq, bo wysłałem parę ticketów, a nikt nie odpowiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Whiskas132   
Gość Whiskas132

Co do "Whiskaska" to byłem ja, i nie byłem wtedy Niewolnikiem tylko Górnikiem I. I jestem nim do tej pory. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14
Serio? PvP za starym murem -.- jest dobrze tak jak jest, zabili cie no to trudno, taka gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Mamy problem z graczami bez kart postaci, mogą tłuc wszystkich po kolei i nic na tym nie tracą. Musi być jakiś bezpieczny punkt dla graczy dopóki tego nie rozwiążemy. 

Dopowiem ci że na serwerze zaimplementowany jest pewien projekt któy ma w założeniach budowę budynków funkcyjnych przez miasto. Przykładem jest ratusz którego "buffem" jest strefa no-pvp. Np. jeżeli miasto postawi strażnicę, w jej ograniczonym zasięgu nie będą się spawnowały potwory oraz będzie no-pvp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14
Ano kiedyś byli wspomniane o tym, no to jako mój glos-radnego macie juz 1 glos za postawieniem wieży ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

To wy jako miasto musicie poczynić inwestycje, obywatele nie mają nic do gadania, jak się nam nie spodobają wasze rządy to zwyczajnie przy następnych wyborach was nie wybierzemy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zbysio507    1
Propozycja: dajcie plugin na losowe wypadnie rzeczy z kamienia. Że ustawicie jakiś procent na daną rzecz i może wypaść podczas kopania kamienia. Zlikwiduje to problem cheaterow i nie trzeba bedzie resetowac. Propozyja2: weźcie zróbcie reklamę serwera na stronach internetowych i Yt. Najlepiej namówić kogoś sławnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171

Nie sądzicie, że te wszystkie ceny działek są za wysokie? 100 szylingów za event z rybami, które miało być taką super kasą, to właściwie tyle co nic... A doszły mnie słuchy, że ceny jeszcze mają wzrosnąć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camil    42

nie ceny są już w porządku (staniały działki), questy są mniej warte niż na start, a grając jako zwykły gracz stwierdzam, że to 100 szylingów przydaje się na szybszy start :). PS. Nadal nie wszyscy odebrali nagrody!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

-Moby spawnują się na dachach budynków w mieście.

-Questy można wykonywać w dowolnej kolejności. (Np: Zamiast Dotarcie > Rozmowa > Robota > Rozmowa, może być Dotarcie > Rozmowa > Rozmowa > Robota, tak jakby zakończenie było wcześniej)

-Błąd z walutą: 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

Ano z walutą jest źle to, że po otrzymaniu 10 szylingów (czy-jak-im-tam), Otrzymałem 2 materialne z nazwą 10 szylingów... Przecież po to wstawiłem link... Prawda? Tak samo miałem na samym początku... Materialnych miałem 11 z czego na jednej kupce pisało mi że mam 10 (a było 1), a na drugiej 1 (mimo, że było 10).

Jeżeli to specjalnie, to nice try guys... otrzymałem 10 szylingów, jako szyling nazwany 10 szylingów. :v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sqadak    0

Są banknoty 1,10 i 100 szylingów. Gdyby miały być tylko banknoty jedno szylingowe to byś ich nie zmieścił w skrzyniach później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...