Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Gornikowski

[Solved] Nietypowy problem

Pytanie

Gornikowski    0

Witam! 

Mam dość nietypowy problem z minecraft... Mianowicie, chcąc zmienić skina, wchodzę na minecraft.net, zakładka profile i tutaj pojawia się mój problem. Pod "change how you look in minecraft" widnieje "You have to purchase game to change skin". Pomyślicie, że pewnie mam pirata, ale jesteście w błędzie, mam konto minecraft premium i kiedyś już udało mi się zmienić skina w dniu zakupu konta. Konto działa na 100%, ponieważ mam dostęp do wszystkich serwerów premium oraz w launcherze również nie mam żadnych problemów. Dodatkowo, śmieszna sprawa, wciskam "purchase the game" w celu wpisania gift code'u raz jeszcze, wyrzuca mnie na stronę z wyborem purchase/redeem gift code i cokolwiek bym nie wcisnął wyskakuje mi "Error: you already have Minecraft on this account". Nie mam pojęcia jak z tego wyjść o.O czytałem faq minecrafta i mojangu, ale nie spotkałem się z tym problemem, a jak już coś o tym było, to jedynie "upewnij się, że zalogowany jesteś na właściwym koncie". Próbowałem wygooglować ale też pojawiało mi się, nie to co mnie interesuje ^^. Liczę na waszą pomoc :3 W razie czego mogę również wstawić jakieś screeny czy cokolwiek... Proszę o pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424

Witaj,

hmmm, ciekawy błąd. Wydaje mi się, że to wina pamięci podręcznej i cookies przeglądarki. Spróbuj je wyczyścić, gdyż to może być ich wina, bo mogą mieć zapisaną informację z przed kupna premium i wtedy "się kłóci nowe z starym". Jak to nie pomoże to spróbuj z innej przeglądarki/komputera. Jak to także nic nie pomoże to chyba trzeba będzie pisać maila po angielsku do Mojangu z opisem błędu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gornikowski    0

Zrobiłem to już trochę wcześniej przed przeczytaniem posta :P mianowicie uruchomiłem cleanera, wykasowałem cookies, pamięć podręczną, historie, hasła etc z każdej przeglądarki. Próbowałem się zalogować na 3 różnych przeglądarkach (po skasowaniu) i efekt był taki sam. Ku mojemu zdziwieniu, nie mam pojęcia jaki to miało zupełnie wpływ na moje konto :P, postanowiłem się wylogować i zalogować ponownie, lecz problem się powtórzył, ale następnym razem, zamiast użyć loginu minecraft do zalogowania się, użyłem maila, które był podpisany pod te konto i działa! Nie mam pojęcia co to zmieniło gdyż niezależnie czy wpisywałem login, czy mail, logowałem się na jedno i to samo konto, lecz po zalogowaniu się przez mail, konto jakby się "odblokowało" o.O Naprawdę dziwne zjawisko ^^ W każdym razie problem rozwiązany ;) dziękuję za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...