Rabus 3 Napisano 7 Luty 2014 Już za 11 dni wychodzi nowa gra, która, pozwalając sobie przytoczyć mój własny tekst z wiki, prezentuje się następująco: Banished jest strategią czasu rzeczywistego, w której gracz buduje swoje miasto. W grze kontrolujemy grupę zesłanych podróżników, którzy decydują się rozpocząć swoje życie od początku na nowej ziemi. Posiadają tylko swoje ubranie i wóz wypełniony materiałami z ojczystego kraju. No i z racji że gra mi mocno przypadła do gustu (jak niegdyś Minecraft), postawiłem razem z inną już ekipą stronę, forum i wiki, które możecie znaleźć pod następującymi linkami:Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. A wracając do głównego tematu - jak myślicie, gra wypali, czy będzie kolejną produkcją na miarę nowego SimCity (czytaj klapą)? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miloszu_xd 171 Napisano 7 Luty 2014 Hmmh, gra wygląda całkiem nieźle... Szkoda, że aktualnie jest poza moimi możliwościami finansowymi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atexor 424 Napisano 7 Luty 2014 Oby się utrzymało i było żywsze od minecraft.pl, czy kompletnie martwego smite.pl Zaś sama gra patrząc po screenach przypomina mi znanych mi, fajnych Kozaków, tylko z większym przybliżeniem mapy, trochę bardziej ładną, ale i bajkową grafiką i zwiększoną liczbą budynków/jednostek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Django 1 Napisano 10 Luty 2014 (edytowane) Porównanie tej gry do "Kozaków" wskazuje na to, że nigdy w nich nie grałeś... "Banished" zapowiada się świetnie. Typowa gra ekonomiczna. Miejmy tylko nadzieję, że ekonomia będzie oparta na liberalnej, a nie Keynsistowskiej :P Ewentualnie, żeby gracz miał całkowitą wolność wyboru, czyli albo socjalistyczna bieda w średniowieczu, albo wczesnokapitalistyczne imperium xD Jak miasta niderlandzkie :D Edytowane 10 Luty 2014 przez Django Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atexor 424 Napisano 12 Luty 2014 Django - Europejskie Boje, Sztuka Wojny i Powrót na wojnę - ulubione nacje: Polska, Ukraina, Saksonia. Ta gra na pierwszy rzut oka (patrząc jedynie na screeny) przypomina mi Kozaków. Nie mówię, że jest nimi. Tak samo jak Skyrim przypomina Minecraft'a, mimo że może się zdawać, że "co ma piernik do wiatraka". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Django 1 Napisano 13 Luty 2014 Kozacy to gra z rodziny: zbuduj armie i podbij. Banished to gra ekonomiczna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMystez 4 Napisano 14 Luty 2014 Takie gry to mój żywioł ;> Jeśli gra wypali na pewno będę w nią grać ;3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
superkocur 0 Napisano 24 Luty 2014 Myślę, że Banished to na stówę nie będzie klapa... Gra już zapowiada się bardzo dobrze (ze screenshotów), ale niestety popularność Banished.pl nie dopisuje (napisałem tam kilka pierwszych komentarzy na tamtej stronie). Liczę, że nie będzie drugiego kraftsajt pożerającego popularność... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość havoC4 Napisano 2 Marzec 2014 Gra wygląda mi na ciekawą i wartą zagrania. Przypomina mi grę Empire Earth, w którą grałem za czasów podstawówki i w którą mogłem przegrać dobre popołudnia :) Na pewno zobaczę też i tą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach