Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
igor2908

Skaczace oraz spadajace fps.

Pytanie

igor2908    0
Napisano (edytowane)

Specyfikacja komputera(Jeżeli problem dotyczy problemów ze startem grycinami lub błędami graficznymi):
Procesor:

Ilość ram:6

Karta graficzna:Nvidia geforse 525m

Wersja sterowników karty graficznej:Najnowsze

Wersja Javy:Najnowsza

System operacyjny(np. Windows XP):Windows 7
- - -
Zainstalowane mody:Optifine

Posiadane łącze internetowe:Neostrada 10mb/s

Opis błędu:Ostatnio kupiłem sobie laptopa dell xps 15z wczesniej mialem asusa k70ic który był słabszy. Na nowym laptopie mialem problem od poczatku z dedykowana i zintegrowana grafika wkoncu udało sie włączyc globalne ustawienie dedykowanej grafiki. Pograłem z 3 dni w minecraft mialem 60 fps bez żadnej sciny ani nic z tych rzeczy a tu nagle wchodze do minecraft i fps skacza 30 fps jak stoje w miejscu a tylko rusze sie i 10 fps a przy lataniu 6. Próbowałem wszystkiego reinstalacja sterowników itd nic nie pomgaga java też była aktualizowana i nic to nie dało.Coś mnie strzela kiedy patrze na laptopa za 3.5 tysiaca na którym praktycznie nie da sie grac. Ramu minecraft maksymalnie wykorzystuje do 50 % a jest 1 gb przypisane. Moze ktos mial ten problem i go jakos rozwiązał ? Przez te 3 dni kiedy minecraft chodzil przyzwoicie borykałem sie z takim problemem: po około 30 minutach gry fps spadały do 0 /1 i nie mogłem sie praktycznie ruszyć. Nie wiem co sie dzieje kiedy na poprzednim laptopie wszystko smigało jak szalone. Korzystam z launchera minecraft zyczu.

Edytowane przez igor2908

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
KristoforoH    65

Globalne ustawienia? Rozumiem, że mówimy o nVidia Optimus? Jeśli tak, to nie trzeba nic kombinować, wystarczy kliknąć prawym i z listy "Uruchom z procesorem graficznym" wybrać kartę szybszą... Ale do rzeczy. Kiedy mówisz, że masz 1Gb RAM przypisany do Minecrafta, to rozumiem, że chodzi Ci o domyślne 910Mb? Nie znam się na tym launcherze, i nie wiem czy on czegoś tam nie modyfikuje, ale radzę Ci sprawdzić to, oraz ustawienia graficzne z Optifine, czy na pewno używasz dobrej karty i czy po prostu lapek Ci się nie grzeje. Spróbuj też stworzyć drugi profil, nic w nim nie modyfikuj i zobacz, czy podczas gry na nim również masz takie problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
igor2908    0

Jeżeli chodzi o przypisanie grafiki dedykowanej do danego programu to juz to dawno zrobilem i wl po zrobieniu 3 dni pogralem a potem lipa;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...