Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Sazyr

Zwiększenie praw Straży Miejskiej

Rekomendowane odpowiedzi

Sazyr    15

Witam.

Podczas gry wpadłem na ciekawy pomysł, chociaż nie wiem czy plugin serwera byłby wstanie to zrobić ale warto go rozpatrzeć. Straż miejska, która powoli się kształtuje, powinna mieć dodatkową funkcję - pojmania i wtrącenia do wiezienia. Po wprowadzeniu pvp bez ograniczeń, co faktycznie zwiększa realizm gry, musi istnieć organizacja państwowa która będzie pilnowała porządku i ograniczała anarchie (tak jak w średniowiecznych realiach), by morderstwa nie były bezkarne. Karą powinno być wtrącenie do więzienia, w zależności od ilości popełnionych przestępstw np. Zabicie i kradzież 2 graczy, 2 godziny więzienia. Oczywiście strażnicy nie mogą na pstryknięcie palców kogoś przenieść w magiczny sposób do celi, najpierw powinni zlokalizować i unieszkodliwić cel, by zachować realizm i w miarę równe szanse. W końcu nie każdy jest bandytą którego prawo Regnum nie obowiązuje, bandyci nawet po zabiciu nie powinni być wtrącani do wiezień. Mój pomysł stwarza pewne komplikacje, pewnie padną pytania "A skąd strażnicy mają wiedzieć czy cel naprawdę jest winny", w końcu nie wiadomo czy gracz został zabity w samoobronie czy też nie, dlatego warto dodać opcje raportowania rzeczy legalnych ogółem (zabijanie w strefie pvp) jednak nielegalnych w świecie Venderin. Komendant powinien mieć specjalny budynek w którym pełnił by rolę jako sędzia który rozstrzyga spory miedzy mieszkańcami oraz Komendant mógłby przymknąć oko na Herobounty :rolleyes:

PS: Podczas pisania tego tematu wpadłem na kolejny pomysł...Nie wiem czy to już było ale myślę że każdy bandyta za zabicie każdego "nie bandyty" powinien dostawać denary jak za zwykłego moba oraz bardzo mały % pieniędzy ofiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Witam.

Podczas gry wpadłem na ciekawy pomysł, chociaż nie wiem czy plugin serwera byłby wstanie to zrobić ale warto go rozpatrzeć. Straż miejska, która powoli się kształtuje, powinna mieć dodatkową funkcję - pojmania i wtrącenia do wiezienia. Po wprowadzeniu pvp bez ograniczeń, co faktycznie zwiększa realizm gry, musi istnieć organizacja państwowa która będzie pilnowała porządku i ograniczała anarchie (tak jak w średniowiecznych realiach), by morderstwa nie były bezkarne. Karą powinno być wtrącenie do więzienia, w zależności od ilości popełnionych przestępstw np. Zabicie i kradzież 2 graczy, 2 godziny więzienia. Oczywiście strażnicy nie mogą na pstryknięcie palców kogoś przenieść w magiczny sposób do celi, najpierw powinni zlokalizować i unieszkodliwić cel, by zachować realizm i w miarę równe szanse. W końcu nie każdy jest bandytą którego prawo Regnum nie obowiązuje, bandyci nawet po zabiciu nie powinni być wtrącani do wiezień. Mój pomysł stwarza pewne komplikacje, pewnie padną pytania "A skąd strażnicy mają wiedzieć czy cel naprawdę jest winny", w końcu nie wiadomo czy gracz został zabity w samoobronie czy też nie, dlatego warto dodać opcje raportowania rzeczy legalnych ogółem (zabijanie w strefie pvp) jednak nielegalnych w świecie Venderin. Komendant powinien mieć specjalny budynek w którym pełnił by rolę jako sędzia który rozstrzyga spory miedzy mieszkańcami oraz Komendant mógłby przymknąć oko na Herobounty :rolleyes:

PS: Podczas pisania tego tematu wpadłem na kolejny pomysł...Nie wiem czy to już było ale myślę że każdy bandyta za zabicie każdego "nie bandyty" powinien dostawać denary jak za zwykłego moba oraz bardzo mały % pieniędzy ofiary.

Staaary, piłeś coś czy jak? Może daj im po prostu dostep do naszego magazynu, jeśli chcesz zeby mieli jakieś szanse... : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
boss43210    5

Staaary, piłeś coś czy jak? Może daj im po prostu dostep do naszego magazynu, jeśli chcesz zeby mieli jakieś szanse... : )

Dobry pomysł jestem za :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Dobry pomysł jestem za :P

W takim razie będę czekać ;)

@DOWN - Masz bardzo piękny diaxowy set.. sądzę że pierwszą nawałnice strzał by wytrzymał ;]

Z mojej strony koniec offtopu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sazyr    15

Ty już w ogóle nie jesteś mile widziany :)

Edit:

Czarni przynajmniej byliby bezpieczni w mojej kopalni, ty nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Markus125    7

Pododba mi sie twój pomysł Sazyr, wogule sie dziwie że ty na niego wpadłeś :P, przydało by sie gdybys jeszcze taki plugin znalazł i przesłał administracji poniewarz nie wiem czy taki plugin istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
boss43210    5

E tam chlopaki po co te grozby i niemile slowa dajmy sobie rece na zgode i zakonczmy ta rywalizacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

E tam chlopaki po co te grozby i niemile slowa dajmy sobie rece na zgode i zakonczmy ta rywalizacje

Ahahahaha prędzej mnie odbanują xD

Przepraszam najmocniej administrację, ale nie mogłem się powstrzymać z tym off-topem :P

@DOWN - Ogarnij słownik ku*wa! (W sensie ortografie, żeby się mojej łaciny nie czepiać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Markus125    7

jestem za odpoczątku z atym byłem lecz póxniej pojawiły sie komplikacjie. Reka na zgode i będzie ok :) hmmm tylko jak beda zamieszki to patrzcie kogo zabijacie :D a co do propozycji Sazyra to możesz tez troche wnecie poszukam tekiego pluginu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18
Przepraszam najmocniej administrację, ale nie mogłem się powstrzymać z tym off-topem

Przepraszam panów wyżej najmocniej. Ale dostaliście po ostrzeniu za offtopowanie. Takie sprawy to na priv.

Sazyr spoko pomysł, ale... Ale wydaję mi się zbyt trudny do spełnienia na realia minecrafta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...