Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Jeloonek

[Solved]6 FPS |specyfikacja komputera|

Pytanie

Jeloonek    0

Witam
Jak w temacie problem dotyczy płynności gry. FPS'y wachają się w 1-7, gdy spojże w góre jest aż 41 :P. Pamiętam gdy kiedyś grałam, nic nie zcinało, niestety nie interesowałam się parametrami więc nie wiem ile było klatek, oraz była to wersja 1.0, mniej rzeczy itp. Gram na modach. Czytałam wiele poradników, mam GameBooster'a jednak niewiele to pomogło. Podaję specyfikacje, może ktoś coś wymyśli. Z góry dzięki za pomoc i chęci.

Procesor: Intel pentium dual core

Ilość ram: 2GB

Karta graficzna: GeForce 7300 SE

Wersja sterowników karty graficznej: 9.18.13.697

Wersja Javy: Java 7 Update 51

System operacyjny: Windows 7

Zainstalowane mody: Gram na MeinPack'u więc podam listę od autora

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja radziłbym dokupić jeszcze 2 kości pamięcy i wsadzić w wolne sloty, potem sobie połowę do mc przypisać, 2g to dużo za mało dla javy... chociaż...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

2g to dużo za mało dla javy...

Wstałem i zacząłem klaskać. Czystemu Minecraftowi wystarczy 384 MB pamięci. Rozbudowane paczki modów jak np. Hexxit mogą działać przyzwoicie przy 1024 MB przydzielonej pamięci. Jakie 2 gigabajty? :O

Jeloonek, na tym sprzęcie Minecraft nie będzie działał dobrze. Oprócz obniżenia detali i instalacji OptiFine niewiele zdziałasz. Wiem, bo mój poprzedni komputer miał ciut lepsze parametry (Core 2 Duo E6600 2.4 GHz, Radeon HD3650) - bez Optifine nie dało się grać lecz po jego zainstalowaniu wciąż nie było mowy o graniu na serwerach z ogromnymi mapami - został singleplayer, który i tak miał spadki poniżej 30 FPS. Zapomnij o grze na paczkach modów na takim komputerze. Szczególnie na tym MeinPack - ShadersMod, Biomes'o'Plenty, Rei's Minimap i TreeCapitator (przy większych drzewach) to mody, które potencjalnie obniżają wydajność na słabych pecetach.
Nie wiem, jaką płytę główną posiadasz ale myślę, że jak wymienisz procesor na dobrze kręcącego się Core 2 Duo i kartę na coś bardziej przyzwoitego (nie mogę ci nic polecić bo podałeś za mało szczegółów) to jeszcze coś ugrasz. Choć lepiej byłoby sprzedać cały komputer i kupić nowy za uzyskane pieniądze, dokładając przy tym jeszcze jakąś sumkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Jeloonek    0

Rozumiem, cóż w takim razie trzeba będzie odkładać pieniądze na porządną sumę, dzięki za odzew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...