Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
ZombieMinecrafter

Nie wszystko diament co się błyszczy...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj chciałbym porozmawiać o sposobach na zdobycie diamentów. Piszcie w komentarzach jakie macie na to sposoby.Ja mam taki: znajduję miejsce gdzie ziemia łączy się z dużym zbiornikiem wody (morzem, sporym jeziorem itd.). Jak najbliżej tego miejsca kopię aż

do samego dołu (chyba to się nazywa Bedrock). Następnie kopię w jedną z czterech stron. Czasami nie znajduję diamentów, lecz mogę znależć inne wartościowe surowce np. Redstone. Oto i mój sposób na znalezienie diamentów i innych wartościowych surowców, a jakie macie wy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

Ja najpierw kopie szyb o szerokosci 3x3 i za pomocą F3 patrze jaką mam wysokość.Kiedy dojdę do 16poziomu od bedrocka stawiam drabinki po szybie od końca szybu do jego początku.\

Odkładam wydobyte przy robieniu szybu surowce do skrzyni a następnie wracam do szybu kopiąc się naprzeciwko drabinki.Robiąc tunel 3x3 ide przed siebie i tak aż do znalezienia diaxów,lapisu,redstone i najważniejsze systemów jaskiń i kopalni gdzie najłatwiej o diaxy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MIHO    5
Kopalnia odkrywkowa na poziomie 5 lub chodzenie po jaskiniach zaczynających się (prawie) pionowym kominem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
leper1233    0

Ja kopie 4 kratki od bedrocka taki prosty tunel i tak mi się najwygodniej kopie, a efektywność to jakieś 4 diamenty na 7-8 minut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gabrysia28W    0

Ja wykopuję wszystkie surowce, nawet te, których mi już nie potrzeba (n.p. węgiel). Niektórzy nie kopią, bo nie mają czasu, a ja raz pod takim węglem znalazłam 8 diamentów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...