Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Cwiku

Nie mogę Się zalogować na minecraft.net ;/

Pytanie

Cwiku    0

y0

Dostalem login i haslo poczta do konta premium

na minecraft.net wpisuje to i wyskakuje po angielsku zebym podal imie swojego najlepszego przyjaciela

a ja nie wiem co ten gosciu tam wpisal czy ten automat

wiecie jak moge inaczej zmienic Skina?

Premium mam ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość havoC4   
Gość havoC4

Mam to samo. Po prostu naciśnij niżej odnośnik. Wtedy zostanie na twój e-mail wysłany link, przez który będziesz mógł się połączyć z kontem. Albo "wyemigrowałeś konto do mojangu" (Tak to rozumiem. Nie mam zielonego pojęcia co to oznacza xD), albo nie kupiłeś oryginalnego MC (Tego z minecraft.net).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

I właśnie dlatego nie należy kupować gotowych kont... Obawiam się, że nic z tego

Chyba zacznę sprzedawać takie gotowe konta - można ostro zarobić na takich połmózgach :P
Warto dodać, że sam Mojang odradza kupna gotowych kont ze statusem premium - a więc za jedyne słuszne metody zakupu uznaje te na stronie minecraft.net. Czyli bezpośrednia aktualizacja zwykłego konta do statusu premium lub nabycie giftcode'a.

Mam to samo. Po prostu naciśnij niżej odnośnik. Wtedy zostanie na twój e-mail wysłany link, przez który będziesz mógł się połączyć z kontem.

Skoro w ten sposób można odzyskać dostęp do konta to po co w ogóle są te pytania zabezpieczające? Coś mi tu nie gra.

Albo "wyemigrowałeś konto do mojangu" (Tak to rozumiem. Nie mam zielonego pojęcia co to oznacza xD).

Sprawa jest prosta.
Poprzednio Minecraft posiadał własne serwery logowania, które były połączone z minecraft.net. Odkąd Mojang zaczął rozszerzać swoją ofertę (Cobalt, 0x10c...), postanowili oni stworzyć jeden serwer, który pozwalałby na łatwiejsze zarządzanie dostępem do gier - dzięki temu zamiast mieć osobne konta do różnych gier, gracze mieli jedno uniwersalne konto, którym mogli się logować w każdej grze. Przeniesienie (emigracja...) konta oznacza właśnie zmianę serwera logowania z minecraft.net na mojang.com. Można porównać to do konta na Steam, na którym masz dostęp do każdej gry.

Do autora tematu - jeżeli faktycznie kupiłeś gotowe konto premium to skontaktuj się z osobą, u której kupiłeś konto. Jeżeli nie masz takiej możliwości...
lie_down__try_not_to_cry__cry_a_lot_comb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ShinoPL    1

Możliwe że zrobił cię w ch..

Nigdy nie kupuj kont od byle kogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

Nigdy nie kupuj kont od nikogo.

Poprawione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...