bl1nde 5 Napisano 14 Grudzień 2013 Nick w grze oraz imię: bl1nde, Jakub "Prezes Świata i Okolic" Wiek : 27 lat Od jak dawna gram w sieci minecraft.pl: Łącznie około roku (serwer Wykopowy, obecnie Freebuild) Komendy, które znam oraz funkcje serwera, z których potrafię korzystać: Podstawowe funkcje które zdążyłem przeczytać, nauczenie się wymaganych nie sprawi mi problemu, ani nie zajmie 10 lat świetlnych. Moje wcześniejsze doświadczenie: Z serwerami Minecraft nie miałem styczności (od strony administracyjnej oczywiście) lecz w przeszłości byłem administratorem serwerów CS więc poniekąd pewne obowiązki związane z pełnioną funkcją są podobne. Liczba godzin, które mogę spędzać na serwerze: Ciężko powiedzieć, czasami mam naprawdę dużo czasu i "noulajfie" kilka godzin dziennie a czasami wpadam na 15 minut. Jestem bardzo często wieczorami na serwerze: 22 - 24, czasami dłużej. Coś o mnie: Pochodzę z Krakowa, tutaj mieszkam i pracuję. Jestem wesołym człowiekiem, lubię się wygłupiać i żartować lecz stanowczości i obiektywności na ogół mi nie brakuje :). Interesuje się wieloma rzeczami z różnych sfer, poczynając od tematów związanych z internetem i komputerami kończąc na myciu garów w kuchni... Dodatkowe umiejętności: W rozkręcaniu i skręcaniu motocykli, projektowaniu graficznym i programowaniu/kodowaniu, gotowaniu i narzekaniu na czym świat stoi. Potrafię korzystać z programu do komunikacji głosowej - TeamSpeak3: Tak, biegle. Posiadam mikrofon i wiem jak go używać: Tak. Jestem zdrowy na umyśle, nie leczę się na żadną znaną chorobę psychiczną: Tak, jestem zdrów jak ryba. Co zmieniłbym, a co dodałbym na serwerze: Zaczynając od tych najdrobniejszych rzeczy tj.: wyczyszczenie terenu mieszkalnego (/warp dzialki) z gołych działek, rażących oko budowli (czyt. cobble na cobble przykryty dachem z cobble) czy też działek ze skrzynką i piecykiem (można zrobić np licytacje takich działek wśród graczy wraz z zawartością skrzynek pod pewnymi warunkami zagospodarowania ich później) . Podobnie rzecz się ma ze światem kreatywnym, dużo tam badziewia który można też chociaż trochę posprzątać. Usprawnienie działania serwera - np plugin do zgłaszania bugów i/lub odrębny temat do zgłaszania takowych problemów na forum (wyznaczenie konkretnych osób do zajmowania się tego typu problemami). Cykliczne (o stałej porze i dniu tygodnia) eventy zachęcające graczy do odwiedzania serwera. Stworzenie na działkach dużej rezydencji dla początkujących graczy, nowych na serwerze (tak aby mieli gdzie "spać", schować jakieś materiały, przetopić zdobyte surowce + jakiś mały kit startowy w skrzyni) - To akurat jest w moich planach na które zbieram fundusze :) . Tryb PVP na /warp surowcowa - w odległości 250 bloków od spawnu. Ogarnięcie sklepu SMS`owego - w końcu to jakieś źródło utrzymania dla serwerów całej sieci. Na ten moment to chyba wszystko co mam na myśli, rozumiem że nie da się wszystkiego zrobić na hura i "od kopa" więc przyszłym nabijaczom postów z góry dziękuję za uwagi typu "a sklepu sje nje da naprafić bo nje ma Griina". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrUgulele 3 Napisano 14 Grudzień 2013 Zaakceptowano, Zamykam. Czekaj na informacje dotyczące następnego etapu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach