Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
bl1nde

Podanie bl1nde

Rekomendowane odpowiedzi

bl1nde    5

Nick w grze oraz imię: bl1nde, Jakub "Prezes Świata i Okolic"

Od jak dawna gram w sieci minecraft.pl: Łącznie około roku (serwer Wykopowy, obecnie Freebuild)

Komendy, które znam oraz funkcje serwera, z których potrafię korzystać: Podstawowe funkcje które zdążyłem przeczytać, nauczenie się wymaganych nie sprawi mi problemu, ani nie zajmie 10 lat świetlnych.

Moje wcześniejsze doświadczenieZ serwerami Minecraft nie miałem styczności (od strony administracyjnej oczywiście) lecz w przeszłości byłem administratorem serwerów CS więc poniekąd pewne obowiązki związane z pełnioną funkcją są podobne.

Liczba godzin, które mogę spędzać na serwerzeCiężko powiedzieć, czasami mam naprawdę dużo czasu i "noulajfie" kilka godzin dziennie a czasami wpadam na 15 minut. Jestem bardzo często wieczorami na serwerze: 22 - 24, czasami dłużej.

Coś o mnie: Pochodzę z Krakowa, tutaj mieszkam i pracuję. Jestem wesołym człowiekiem, lubię się wygłupiać i żartować lecz stanowczości i obiektywności na ogół mi nie brakuje :). Interesuje się wieloma rzeczami z różnych sfer, poczynając od tematów związanych z internetem i komputerami kończąc na myciu garów w kuchni...

Dodatkowe umiejętnościW rozkręcaniu i skręcaniu motocykli, projektowaniu graficznym i programowaniu/kodowaniu, gotowaniu i narzekaniu na czym świat stoi.

Potrafię korzystać z programu do komunikacji głosowej - TeamSpeak3Tak, biegle.

Posiadam mikrofon i wiem jak go używać: Tak.

Jestem zdrowy na umyśle, nie leczę się na żadną znaną chorobę psychicznąTak, jestem zdrów jak ryba.

Co zmieniłbym, a co dodałbym na serwerze:

Zaczynając od tych najdrobniejszych rzeczy tj.: wyczyszczenie terenu mieszkalnego (/warp dzialki) z gołych działek, rażących oko budowli (czyt. cobble na cobble przykryty dachem z cobble) czy też działek ze skrzynką i piecykiem (można zrobić np licytacje takich działek wśród graczy wraz z zawartością skrzynek pod pewnymi warunkami zagospodarowania ich później) .

Podobnie rzecz się ma ze światem kreatywnym, dużo tam badziewia który można też chociaż trochę posprzątać.

Usprawnienie działania serwera - np plugin do zgłaszania bugów i/lub odrębny temat do zgłaszania takowych problemów na forum (wyznaczenie konkretnych osób do zajmowania się tego typu problemami).

Cykliczne (o stałej porze i dniu tygodnia) eventy zachęcające graczy do odwiedzania serwera.

Stworzenie na działkach dużej rezydencji dla początkujących graczy, nowych na serwerze (tak aby mieli gdzie "spać", schować jakieś materiały, przetopić zdobyte surowce + jakiś mały kit startowy w skrzyni) - To akurat jest w moich planach na które zbieram fundusze :) .

Tryb PVP na /warp surowcowa - w odległości 250 bloków od spawnu.

Ogarnięcie sklepu SMS`owego - w końcu to jakieś źródło utrzymania dla serwerów całej sieci.

Na ten moment to chyba wszystko co mam na myśli, rozumiem że nie da się wszystkiego zrobić na hura i "od kopa" więc przyszłym nabijaczom postów z góry dziękuję za uwagi typu "a sklepu sje nje da naprafić bo nje ma Griina".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...