boss43210 5 Napisano 11 Sierpień 2011 Łuk stał sie najlepsza bronia na serwerze , kiedy ktos Cie nim zaatakuje nie masz szansMoja propozycja wgrac plugin ktory zimituje naciagniecie cieciwy a nie jak z minigunaco o tym sadzicie?a tu link do pluginu o ile serw jest na bukkit/>http://forums.bukkit.org/threads/mech-arrowlimiter-v1-6-control-arrow-spam-and-damage-974.17460/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tolberti 4 Napisano 11 Sierpień 2011 Fajnie, że znalazłeś taki plugin bo ten problem już zgłaszałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapikol 88 Napisano 11 Sierpień 2011 Tu masz racje, jak ktoś zacznie do ciebie strzelać z łuku jak z pół-automatu to szans nie masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tolberti 4 Napisano 11 Sierpień 2011 Znam się na broni palnej i mogę śmiało powiedzieć, że ten łuk dorównuje karabinom wyższej klasy jak L85 A2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lakozi 3 Napisano 11 Sierpień 2011 Tolberi chcesz powiedzieć przez to że wiesz jaki nasz łuk minecraftowy ma kaliber, odrzut, wielkość. Proszę Cie nie wypowiadaj się na takie tematy w ten sposób. Ja mogę powiedzieć że miecz dorównuje taki nożom/sztyletom jak Maczeta czy nóż komandosa. To co żeś napisał jest żałosne. A co do samego tematu to chyba jest normalne że tak jest taki jest minecraft, i do tego że każdy może z niego korzystać więc jest balans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boss43210 5 Napisano 11 Sierpień 2011 Człowieku gdyby nie lagi to nawet do takie goscia z lukiem bys nie podszedl dead na miejscu i to jest zalosne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tolberti 4 Napisano 11 Sierpień 2011 w 1.8 będzie naciąganie cięciwy więc nie jest to żałosne. Poza tym miałem na myśli szybkostrzelność a tutaj masz specyfikację. Specyfikacja Minecraftowego łuku:Kaliber: 6mmMagazynek 64 strzałDługość: 1mDługość cięciwy 75cm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AniolStroz 20 Napisano 14 Sierpień 2011 Tolberti ..... niestety muszę przyznać rację lakoziemu jesteś żałosny..... masz się za jakiegoś speca .... specyfikacja minecraftowego łuku .... EPIC FACEPALM ... próbujesz pokazać innym jaki to nie jesteś ale wywołujesz co najwyżej śmiech i współczucie ogarnij się.Dobrze jest tak jak jest moim zdaniem , można się schować przed łukiem np etc@y4 Ostrzeżenie. Obraza gracza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubasi123 0 Napisano 14 Sierpień 2011 Najczęściej nie zdążysz schować się przed łukiem. W.g. mnie ciekawym systemem byłoby ograniczenie przenoszonych strzał, np. 30. Nie wiem czy jest to możliwe, tylko zaproponowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AniolStroz 20 Napisano 14 Sierpień 2011 Akurat bardzo słabe rozwiązanie.... w walkach np 2v1 brak szans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubasi123 0 Napisano 14 Sierpień 2011 AniolStroz - posłuże się takim przykładem: napada cie dwóch dresów. Nie masz żadnych szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elwo 11 Napisano 15 Sierpień 2011 AniolStroz - posłuże się takim przykładem: napada cie dwóch dresów. Nie masz żadnych szans.Chyba, że reprezentujesz sobą coś więcej niż walki uliczne A tak w ogóle, łuk powinien mieć wolniejszy 'attack-speed', ale zadawać znacznie większe obrażenia. Wielokrotnie była już sytuacja, że jedna osoba przetrzymała 5-minutowy spam strzał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boss43210 5 Napisano 15 Sierpień 2011 Zgadzam sie z Elwo mniejszy speed większy damage ale to chyba dopiero w beta 1.8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubasi123 0 Napisano 15 Sierpień 2011 Elwo to był tylko taki przykład. Celowanie w.g. mnie powinno być dużo trudniejsze. Naciąganie nie. Naciąga się na maksa w ciągu pół sekundy. Strzelam z łuku więc wiem. Dobrze wycelować to trzeba z 5-10 sekund. Najwięcej czasu podczas strzelania trwa nakładanie strzały i celowanie. Nakładanie strzały ok. 5 sek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AniolStroz 20 Napisano 15 Sierpień 2011 2 dresów mnie napada jeśli obaj są jakimiś fajterami , co trenuja od 8 lat i w ogóle to raczej szanse marne , jeśli są to typowe dresy to spokojnie da rade nawalić , dodam tylko że jeśli komuś dasz w ryj pierwszy i koleś ma masę nie więcej niż 5kg większa od ciebie to prawie zawsze wygrasz jeśli dobrze to rozegraszA co do łuku to poczekajmy na 1.8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Y4nuszek 18 Napisano 15 Sierpień 2011 Jeszcze raz usłyszę o jakiś dresach z Warszawskiej Pragi czy Krakowskiej Nowej Huty. Polecą ostrzeżenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach