Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Tydon

Serwer typu prison

Rekomendowane odpowiedzi

Tydon    1

Witam wszystkich!

Ostatnio przeglądając sobie zagraniczne serwery, zauważyłem pewien typ zwany "Serwerem Prison". Możliwe, że niektórzy o tym słyszeli, ale wśród polskich serwerów nie jest to popularny typ. A więc do rzeczy:

W serwerach typu prison zostaje więźniami. Jesteśmy zamknięci w ogromnych więzieniu (lub pokojach) i naszym zadaniem jest zapracować sobie na wolność. W jaki sposób? Tutaj zaczyna się rozbieżność. Pomysłów widziałem całą masę. Od zwykłych dołów wypełnionych surowce, aż po parkour i areny. Najprostsze serwery wyglądają mniej więcej tak:

1. Zaczynamy jaką więzień z bloku A, który kopie, a później sprzedaje ziemie.
2. Za uzbierane 100$ przechodzi do bloku B w którym zaczyna kopać już kamień za większą sumę.
3. Za ubierane 300$ przechodzi do bloku C w którym kopie piasek za wyższą ceną i ma dodatkowo pole marchewek do uprawy.

I tak dalej aż do znudzenia.
Teraz powiem trochę o dodatkowych funkcjach. Otóż bardzo często zdarzają się serwery z parkourem, za który dostaję się kasę albo satysfakcję :) Inną rzeczą są cele, które gracz może wynająć np. na 3 dni.
Jeszcze jedną ważną rzeczą są vipy. Mogą oni np. ulepszać przedmioty, sprzedawać wydobywane rzeczy w większej cenie itp.

Screenów i filmików możecie się naoglądać wpisać "minecraft prison servers" w google.

Myślę, że warto spróbować z gotowymi plikami, a jak się spodoba to zrobić wszystko od nowa.

Oceniajcie i komentujcie :)

Pozdrawiam
Tydon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
adrenator    9

Pomysł pomysłem, znajdź fundusze, budowniczych i osobę która to wykona. Ale pomysł całkiem dobry, Polskiego takiego serwera jeszcze nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136

@up na pewno były, nie wiem jak teraz. Jeden był nawet "prowadzony" przez jednego z popularniejszych YouTuberów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tydon    1

Parę tego typu serwerów już było, ale nie byłe one zbyt warte uwagi. Dlatego napisałem tutaj i uznałem, że może zainteresuję tym zespół Minecraft.pl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Jestem na tak, chcesz zebrać ekipę do budowy? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze, że grałem swojego czasu na wielu serwerach. Zarówno na polskiej scenie jak i na zagranicznej. Posługiwałem się głównie wyszukiwarką serwerów na planetminecraft pod względem popularności i nawet nie natrafiłem na tego typu serwer. Jestem przekonany, że nasza sieć, jeśli to by wypaliło to by mogła jako pierwsza oferować tego typu rozgrywkę, która z pewnością pobudziła by ruch na samej stronie jak i na forum. Dodam także, że z przyjemnością bym zaglądał na ten serwer. Jest tylko jeden warunek. Potrzeba solidnej ekipy, która będzie się na tym znać i zagwarantuje ciągłość pracy i efektywność. Życzę powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był jeden tego typu serwer i wyglądał całkiem nieźle. Grałem na nim gdzieś na początku roku przez chwilę ale padł, nie wiem z jakich przyczyn. Wiem natomiast że miał sporo bugów. Ja osobiście spawnowałem się kilkakrotnie po za obrębem murów bez szansy na wejście, mapki surowcowe resetowały sie co 30 min uśmiercając graczy którzy nie zdążyli się ewakuować itd.

Standardowy pomysł z kopaniem jest ciekawy  ale niestety monotonny i szybko się nudzi, trzeba dobrych dodatkowych rozwiązań żeby dało się w to dłużej pograć. Osobiście uważam że RPG Shadowville  to dużo ciekawszy pomysł i bardziej godny rozwijania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tydon    1

Ja osobiście budowniczym nie jestem najlepszym i z pluginów też za dużo nie znam. Wiem mniej więcej jakie są potrzebne i mogę je napisać. Jeśli mi znajdziecie ekipę, to ja przedstawię moją koncepcję, przykłady itp. Jeśli się zgodzicie to możemy się spotkać na ts3 dzisiaj koło 20-22. Muszę jechać do szpitala o 18 także w okolicach tych godzin powinienem już być. Najpierw bym porozmawiał z Rabusem i ustalimy wszystko.

Przy okazji dziękuję za zainteresowanie :)

Edytowane przez Tydon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MaciusSliczny   
Gość MaciusSliczny

Zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...