Marus6 0 Napisano 11 Sierpień 2011 Witam. Wiem że mob spawner może spawnować świnki. Jakie warunki są do tego potrzebne? Chodzi mi tu o podłoże, dostęp światła dziennego itp. Proszę o odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Karkoon 36 Napisano 11 Sierpień 2011 Mob spawner znaleziony w dungeonach nie zmienia stwora, którego tworzy. Nigdy. Wiem bo sam próbowałem. Żeby świnie się spawnowały musiałbyś przyzwać spawner za pomocą INVedita lub innego hacka. Nigdy nie przyzywałem spawnera i nie jestem pewien do tego co napiszę teraz: żeby świnie się spawnowały muszą być w oświetlonym miejscu na trawie. Oświetlenie musi być w miarę wysokie. Tak z dwie pochodnie obok spawnera by starczyły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Marus6 0 Napisano 12 Sierpień 2011 A jeśli grałem na peacful i znalazłem wtedy mob spawnera, który pokazuje że spawnuje świnie (świnia kręci się w mob spawnerze) to czy wtedy będzie spawnował świnie, czy jednak muszę go przywołać komendą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 jakuba2000 1 Napisano 12 Sierpień 2011 A jeśli grałem na peacful i znalazłem wtedy mob spawnera, który pokazuje że spawnuje świnie (świnia kręci się w mob spawnerze) to czy wtedy będzie spawnował świnie, czy jednak muszę go przywołać komendą?A znalazłeś go na singleplayer czy multiplayer? W Minecraft z tego co wiem nie da się znaleźć naturalnie występujących mob spawnerów ze świnkami, a na multiplayer jest bug, który powoduje że znaleziony w lochu mob spawner będzie pokazywał kręcącą się świnię niezależnie od tego czy w mob spawnerze spawnują się szkielety, zombie czy pająki. Więc jeżeli znalazłeś ten mob spawner na multiplayer, to nie będzie spawnował on świń, jeżeli na singleplayer to musi być jakiś dziwaczny bug o którym nie mam pojęcia i nie wiem czy ten mob spawner będzie spawnował świnie czy jakieś potworki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Karkoon 36 Napisano 12 Sierpień 2011 Jak na single to możesz spróbować. Pokaż screena bo sam chciałbym to zobaczyć . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witam. Wiem że mob spawner może spawnować świnki. Jakie warunki są do tego potrzebne? Chodzi mi tu o podłoże, dostęp światła dziennego itp. Proszę o odpowiedź.
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi