Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
PanDiamond

[Problem] Lagi

Pytanie

PanDiamond    2

W dniu dzisiejszym formatowałem komputer. Powodem były trojany. Wszystko zainstalowałem. Wbijam na serwer, na którym mam moda i mi gra laguje. Wiecie co może być przyczyną?

Premium nie posiadam. I proszę nie mówić że mam kupić premium.

Edytowane przez PanDiamond

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
matejss    0

Lagi czyli spadek FPS? Zainstalowales najnowsze potrzebne sterowniki?
Jak lagi sieciowe to sprawdz na speedtescie czy masz odpowiednia szybkosc neta jaka masz w umowie ;) Jak cos jest nie tak to problem prawdopodobnie po stronie dostawcy. Moze jakies prace konserwacyjne

@Atexor zmarnował temat xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

1. Aktualizacja sterowników karty graficznej.

2. Zainstalowanie sterowników procesora (jeśli starszy i Intel - najlepiej z neta).

3. Aktualizacja Windowsa poprzez Windows Update.

4. Usunięcie śmieci poprzez systemowy "Oczyszczanie dysku" (Start->Wszystkie Programy->Akcesoria->Narzędzia systemowe).

5. Wyczyszczenie śmieci programem CCleaner (uwaga na historię i ciasteczka).

6. Usunięcie śmieci rejestru poprzez CCleaner i WiseRegistry Cleaner oraz defragmentacja rejestru tym drugim programem.

7. Zdefragmentowanie dysku dobrym programem, np. PerfectDisk (płatny), czy Defraggler.

8. Zdefiniowanie stałego pliku stronicowania (nie więcej niż 1,5gb) na każdą partycję (jak wolniejsyz dysk to 512mb).

9. Zainstalowanie dobrego antywirusa.

10. Tweaki programem WiseRegistry Cleaner odnośnie internetu (wszystkie)  i I/O dysku.

11. Pobranie z internetu Leatrix Latency fix i uruchomienie go.

12. Wgranie Optifine do MC.

13. Usunięcie MC i nie ściąganie go więcej, aby ulżyć innym użytkownikom cierpień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
matejss    0

To skontaktuj sie z dostawca uslugi i spytaj sie. Ale przed tym zresetuj router czy tam modem. Raz mialem tak, ze router dzialal pare miesiecy bez przerwy az dziwnym trafem zamiast 16 mb mialem 10 mb. Zresetowalem i bylo ok :> Jak nie pomoze to skontaktuj sie z dostawca jak to wyzej pisalem

@Chromon
Mnie tez wkurza jak ludzie pisza na klatkowanie / spadki fps lagi ;/

@2x down
To zarób :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

Gra ci laguje, czy masz spadki fpsów?

To są dwie różne rzeczy, a używacie ich do wszystkiego.

I kup premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PanDiamond    2

Gra ci laguje, czy masz spadki fpsów?

To są dwie różne rzeczy, a używacie ich do wszystkiego.

Laguje...

I kup premium.

Nie mam kasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

A więc lagi są zawsze powodem opóźnienia w przesyłaniu danych między serwerem a klientem, czyli albo serwer jest zbyt obciążony i nie nadąża z wysyłaniem pakietów do klientów, albo po stronie serwera jest słabe łącze, albo słabe łącze jest po twojej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
GreenBlind    129

"6. Usunięcie śmieci rejestru poprzez CCleaner i WiseRegistry Cleaner oraz defragmentacja rejestru tym drugim programem.

7. Zdefragmentowanie dysku dobrym programem, np. PerfectDisk (płatny), czy Defraggler."
po formacie malo konieczne. (nawet szybkim)

"8. Zdefiniowanie stałego pliku stronicowania (nie więcej niż 1,5gb) na każdą partycję (jak wolniejsyz dysk to 512mb)."

jak ma więcej niż 4gb ramu to nie ma to sensu, nawet nie ma wpływu na MC.

A sterowniczki do graficznej są? To laptop z 2 graficznymi? Jeżeli tak to musisz wymusić działanie graficznej dedykowanej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PanDiamond    2

Mam stacjonarny i hosting serwera na Crafthost.pl (serwer nie jest mój)

EDIT: Dzisiaj kupiłem premium. Nowy nick to Rooten_

Edytowane przez PanDiamond

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

"6. Usunięcie śmieci rejestru poprzez CCleaner i WiseRegistry Cleaner oraz defragmentacja rejestru tym drugim programem.

7. Zdefragmentowanie dysku dobrym programem, np. PerfectDisk (płatny), czy Defraggler."
po formacie malo konieczne. (nawet szybkim)

Akurat to jedna z pierwszych rzeczy które robię po formacie i aktualizacji. Nie wiem, czy to tylko mi czy zawsze, ale przy formacie zawsze mam burdel w plikach.

"8. Zdefiniowanie stałego pliku stronicowania (nie więcej niż 1,5gb) na każdą partycję (jak wolniejsyz dysk to 512mb)."

jak ma więcej niż 4gb ramu to nie ma to sensu, nawet nie ma wpływu na MC.

Z tego co kojarzę, do konkretnie do MC to w ogóle nie jest potrzebne, ale często systemowi tak (jak jest mało GB) i jak mówiłeś - przy 4gb praktycznie jest niepotrzebne, ale zawsze lepiej dać trochę niedużo,a stały plik aby nie zmieniał swojej objętości bo będzie pofragmentowany.

A sterowniczki do graficznej są? To laptop z 2 graficznymi? Jeżeli tak to musisz wymusić działanie graficznej dedykowanej...

@PanDiamond - spróbuj porady odnośnie internetu co dałem. A inne serwery jak działają?

P.S. Nie może być... premium, szkoda tylko że Rooten_, a nie Rooten bo dla mnie wszelkie podłogi, krzaczki !@#$% i liczby są debilne. Nick ma być jak imię - z dużej litery i bez udziwnień ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...