Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MenturV

Sprzecik dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

MenturV    0
Witam!
Chcialbym sie Was zapytac czy ten sprzet pozwoli nagrywac Minecrafta w 120+FPS. Prosze nie mowic, ze ludzkie oko widzi 30fps, mnie 30FPS nie uszczesliwia. Jeszcze czy BF4 bede mogl nagrywac w TYM PRZYPADKU w 30Fps :)

Oto on:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrUgulele    3

Sprzęcik przyzwoity, nie powala ale może być. Ja osobiście rekomenduję procesory AMD, gdyż są tańsze cenowo, a jeśli grafikiem być nie zamierzasz to w sumie Intele nie są niezbędne w tej konfiguracji. Nie rzucajcie się na mnie od razu bo wiem, co mówię. Sam AMD posiadam, a jak sprawdzicie sobie zużycie procesora, to nie wykorzystacie raczej pełnego potencjału Intela. Następnie Nagrywanie Minecrafta w 120 FPS - to jest przesada - 60 to wartość optymalna i więcej nie powinno Ci być potrzebne. Poza  tym ram to ja bym kingstony porządniejsze wziął, i to w sumie 16 Gb. Nie mam co prawda doświadczenia z ósemkami, jednak szesnastka do grania to będzie bardzo dobra. Jeżeli masz większy limit cenowy to bym jednak się bardziej postarał w szukaniu bo do 3,5 tys to można lepszy komputer znaleźć(cena bez systemu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MenturV    0
Ale minecraft moglbym nagrywac w 60fps bez spadkow na max ustawieniach? Edytowane przez MenturV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

i5>amd jakikolwiek (w tym przedziale cenowym) :(, komputer dobry bedzie te twoje kochane 60fps podczas nagrywania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MenturV    0
Odpowwiecie w koncu? Czekam juz 2 dni.. . Co za forum..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Odnośnie Minecraft: jeżeli masz zamiar nagrywać filmy by je wrzucić na YouTube to nagrywanie w 120 FPS nie ma sensu, 60 FPS i konwersja do 30FPS z frame blending będzie wystarczała w zupełności. Jeżeli nie chcesz by przy nagrywaniu ilość klatek blokowała się do ilości wybranych FPS dla pliku docelowego to zakup program Mirilis Action, który w ten sposób właśnie działa.

Co do BF4 - wątpię ale to zależy od rozdzielczości.

Edytowane przez TheReduxPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MenturV    0
Ok, Mc 60fps. Bf4. i tak spróbuje :) Jesli bedzie ponizej 30fps przy nagrywaniu na HIGH to bede sobie gral bez nagrywania ;D A co do rozdzielczosci to na 720p .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camilek    1

Ja bym tutaj radził dołożyć stówkę na lepszy procesor, a mianowicie i5-3570K :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MenturV    0
Ale nie potrzebny mi taki, skoro i tak nie bede podkrecal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...