Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Matkimen

Fps, y

Pytanie

Matkimen    0

Witam, mam paczkę reziego, czyli 32 modyfikacje, mam stale 60-80 i nagle spada, czasami nawet do zera i ścina, bardzo proszę o pomoc, może o czymś nie wiem i trzeba coś ustawić..

Mój komputer:

windows 7 64 bity, 8 GB RAM, 3,30 gHz, GtX 550 ti, proc. intel - core i5-3550.

Edytowane przez Matkimen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
kostek00    1

Kolega wyżej chciał model DYSKU TWARDEGO.

Nie znam tej paczki więc będę strzelać. Jeśli nie ma w niej optifine to doinstaluj, może on sobie poradzi z nagłymi spadkami. Problemem może być też przyznana za mała ilość ramu dla minecrafta i po wykorzystaniu gierka zaczyna się dławić od nadmiaru wczytanych rzeczy. Nie pamiętam jak się przyznaje więcej ramu, tego będziesz musiał sam poszukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Matkimen    0

Tak jak rezi, mam optifine, a model dysku nie pamiętam

Edytowane przez Matkimen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Matkimen    0

moze trzeba zainwestowac w nowy komp?

Nwm, chyba masz cos z główką, kupilem nowego kompa zeby sie go pozbyc, a poza tym on jest dobry, jak sie nie znasz to nie spamuj dziecko majnkrafta -.-

Edytowane przez Matkimen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Iz0t0pic    0

Kolega wyżej chciał model DYSKU TWARDEGO.

Nie znam tej paczki więc będę strzelać. Jeśli nie ma w niej optifine to doinstaluj, może on sobie poradzi z nagłymi spadkami. Problemem może być też przyznana za mała ilość ramu dla minecrafta i po wykorzystaniu gierka zaczyna się dławić od nadmiaru wczytanych rzeczy. Nie pamiętam jak się przyznaje więcej ramu, tego będziesz musiał sam poszukać.

Po prostu zmienić ustawienia grafiki na najmniejsze i priorytet procesu minecraft.exe na najwyższy, dopóki problem nie będzie rozwiązany.

|edit

Także możesz przeznaczyć więcej pamięci dla karty graficznej. Ile masz pamięci przeznaczonej dla twojej karty graficznej? (Nie znam się wielce, ale dość żeby rozwiązać zwykłe problemy)

Edytowane przez Iz0t0pic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...