Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
iDiax

Bad Login

Pytanie

iDiax    0

W lutym tego roku kupiłem gift code do Minecrafta (z minecraft.net). Kilka miesięcy temu wchodząc na moje konto (logując się) zobaczyłem napis : ''Bad Login'' pomimo ,że wszystko wpisuję dobrze. Co więcej nie mogę się zalogować na minecraft.net ,a nawet moją pocztę. Później ,po jakimś czasie dowiedziałem się ,że moje konto (nick i hasło) są udostępnione w internecie. O co chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
KristoforoH    65

Cóż, zapewne podałeś komuś postronnemu swoje dane logowania, umyślnie albo i nie, a on skradł Ci konto. Jeśli zmienił nawet pocztę, to chyba pozostaje Ci tylko napisać do Supportu Mojangu, może coś poradzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

Ewentualnie miałeś keyloggera na komputerze, czy pobrałeś jakiś launcher nie wiadomo skąd. Spróbuj odzyskać pocztę, to już będzie połowa sukcesu (miałeś zapewne jakieś pytania pomocnicze?)

Jakoś nie znalazłem Twoich danych (login&hasło) w internecie. Od kogo się to dowiedziałeś? A na minecraft.net nie możesz się zalogować (bo są pytania pomocnicze), czy zmienione hasło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iDiax    0

Ewentualnie miałeś keyloggera na komputerze, czy pobrałeś jakiś launcher nie wiadomo skąd. Spróbuj odzyskać pocztę, to już będzie połowa sukcesu (miałeś zapewne jakieś pytania pomocnicze?)

Jakoś nie znalazłem Twoich danych (login&hasło) w internecie. Od kogo się to dowiedziałeś? A na minecraft.net nie możesz się zalogować (bo są pytania pomocnicze), czy zmienione hasło?

tzn. kupiłem jakieś tam konto na allegro i tam było z moim nickiem i z moim hasłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

Czekaj... kupiłeś gift code'a, czy konto na allegro? Bo jak to drugie, to nie kupiłeś konta, tylko dane logowania do publicznego konta i nic z tym nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iDiax    0

Czekaj... kupiłeś gift code'a, czy konto na allegro? Bo jak to drugie, to nie kupiłeś konta, tylko dane logowania do publicznego konta i nic z tym nie można zrobić.

Kupiłęm giftcoda ,po kilku miesiącach znalazłem allegrowicza który sprzedaje konto z moimi danymi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iDiax    0

Cóż, zapewne podałeś komuś postronnemu swoje dane logowania, umyślnie albo i nie, a on skradł Ci konto. Jeśli zmienił nawet pocztę, to chyba pozostaje Ci tylko napisać do Supportu Mojangu, może coś poradzą...

Napisałem. :-D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Shag    0

Czy to konto dalej jest na tym allegro? Jeśli tak to podaj linka ;d. I napisz do allegro jeżeli miałeś pomocniczy e-mail, to możesz udowodnić, że kradzione. Tak sądze ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iDiax    0

Czy to konto dalej jest na tym allegro? Jeśli tak to podaj linka ;d. I napisz do allegro jeżeli miałeś pomocniczy e-mail, to możesz udowodnić, że kradzione. Tak sądze ;d

Juz nie (chyba). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Shag    0

A w archiwach? Też da sie sprawdzić na allegro. Sprawdź czy aktualnie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Shag    0

pewnie kilka osób korzystało z tego konta i dostało bana

Nie?... Bad login. To znaczy, że nie ma premium :). Może ktoś to konto usunął

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iDiax    0

Nie?... Bad login. To znaczy, że nie ma premium :). Może ktoś to konto usunął

To czemu kiedy naciskam na mój nick to pisze true (premium).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Shag    0

To czemu kiedy naciskam na mój nick to pisze true (premium).

Gdzie naciskasz na swój nick?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Herexo    1

Jesteś pewien? Nie podawałeś loginu i hasła koledze , kuzynowi , bratowi lub siostrze ? Pomyśl musiałeś komuś podać ! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Golzeb    12

Odpisał support?
Postaraj się odzyskać email. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iDiax    0

Gdzie naciskasz na swój nick?

Pod moim awatarem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Iz0t0pic    0

Jeśli używałeś launchera Minecraft Zyczu, to możliwe że właśnie on ukradł ci te konto. Słyszałam od wielu osób, że Zyczu ma keyloggera.

Wyślij e-mail do Mojang z dowodami/em że to konto jest twoje, tak jak np. rachunek kupna premium, stare hasło (jeśli zmienione), czy odpowiedzi na pytania (te zabezpieczeniowe).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...