Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MenturV

Sprzet do nagrywania

Rekomendowane odpowiedzi

MenturV    0
Witam!

Mam pytanie czy ten komputer nadaje sie do nagrywania minecraft. (Che miec zablokowane na 120fps)

Oto on:
Intel Core i5-3570k MSI GeForce GTX760 TF 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) Gigabyte GA-B85M-D3H Intel B85 LGA115 Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) Crucial DDR3 8GB 1866MHz Ballistix Sport CL10 Thermaltake Smart SE Modular 530W LG nagrywarka DVD GH24NSB0 czarny OEM SilentiumPC Brutus M23 Pure Black

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WokiPL    22

120 FPS powiadasz.

Ludzkie oko widzi jakakolwiek roznice do 100 Hz, dalej to jedno i to samo.

Na jutube mozesz wrzucac ile FPS sobie chcesz, i tak przekonwertuje na 30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

120 FPS powiadasz.

Ludzkie oko widzi jakakolwiek roznice do 100 Hz, dalej to jedno i to samo.

Na jutube mozesz wrzucac ile FPS sobie chcesz, i tak przekonwertuje na 30.

Różnicy się nie widzi, powyżej tych ~25fps z osobnych obrazów powstaje iluzja ruchu, dorzucanie coraz wyższego framerate sprawia wrażenie coraz to większej płynności, w grach daje to też przewagę przy mikrozarządzaniu np. odrzutu broni i poprawek na ruch.

Gościu chce mieć 120FPS a ekranu 120Hz nigdzie nie widzę, na dodatek nagrywanie w czymkolwiek więcej jak 30FPS mija się z celem bo wszystko wszędzie utnie do ~30FPS.

Edytowane przez Mofixil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

JA odparłem wrażenie, że koleś chciał po prostu wywołać hejt przy okazji chwaląc się swoim komputerem, ale może to tylko ja, bo kto normalny podaje obudowe do komputera gdy pyta o performace?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...