Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
tomasz424

Questy dobre i zle

Rekomendowane odpowiedzi

tomasz424    3

No wiec niektóre questy sa niewykonalne np: 5 bloków cegly <-- do tego potrzebna jest glina, a jej nigdzie na wyspie publicznej nie ma.... Poza miastami jest cub, wiec nie mozna nic wydobywac. Prosze administracje o usuniecie tych questów lub zdjecie cuba poza miastem (mozna tez zalorzyc tzw. admin_shop, gdzie wszystko byloby do kupienia)

Jezeli jeszcze jakies questy uwazacie za NIEWYKONALNE (nie trudne) to prosze pisac w tym temacie.

Jakby co zawsze mozecie napisac /q drop .....

Pozdrawiam tomasz424

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adrian124    2

"Przynieś mi 10 flintu" - Jestem wojownikiem, nie mogę kopać, a nikt nie sprzedaje ani flintu ani gravelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Możesz spokojnie ręką wykopać, wystarczy być cierpliwym. Jest to więc wykonalne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZooM    0

Zabij 5 creeperów.

Z takimi lagami i bez miecza nie ma szansy na zabicie ich.

@Adrian124

Wystarczy napisać np. do górnika, lub przejść się na targ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9

Hmm.. Miałem nieprzyjemność spotkania się z tego typu "niewykonalnym questem". Nie pamiętam dokładnej nazwy, ale mogę opisać na czym on polegał. Samo zadanie wydawałoby się banalne - Marian nakazał nam 100 (albo 500, nie pamiętam :P) razy przeciągnąć dźwignię. Niestety, dopiero po 15 minutowym bawieniu się nawet każdym wyżej wspomnianym przedmiotem jaki napotkałem stwierdziłem, że nie dodawana jest ilość przeciągniętych dźwigni. A do "wygrania" było aż 100 dukatów. Tak więc proszę o usunięcie tego problemu, żeby nikt inny nie rozczarował się tak jak ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tomasz424    3

Zabij 5 creeperów.

Z takimi lagami i bez miecza nie ma szansy na zabicie ich.

@Adrian124

Wystarczy napisać np. do górnika, lub przejść się na targ.

Robisz luk i strzaly (mozesz kupic) i strzelasz... <-- to jest proste :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tomasz424    3

Hmm.. Miałem nieprzyjemność spotkania się z tego typu "niewykonalnym questem". Nie pamiętam dokładnej nazwy, ale mogę opisać na czym on polegał. Samo zadanie wydawałoby się banalne - Marian nakazał nam 100 (albo 500, nie pamiętam :P) razy przeciągnąć dźwignię. Niestety, dopiero po 15 minutowym bawieniu się nawet każdym wyżej wspomnianym przedmiotem jaki napotkałem stwierdziłem, że nie dodawana jest ilość przeciągniętych dźwigni. A do "wygrania" było aż 100 dukatów. Tak więc proszę o usunięcie tego problemu, żeby nikt inny nie rozczarował się tak jak ja.

yyy.... nie wykonywalem tego zadania, ale opisz problem dokladniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9

Musisz naciskać na dzwignie LPM.

Z tego co pamiętam naciskałem i LPM i PPM, ale mogę się mylić. W każdym razie teraz tego nie sprawdzę, bo dawno zrezygnowałem z tego questa. Ale jeśli ty go przechodziłeś i się udało, to znaczy że jest w porządku - moja strata :).

yyy.... nie wykonywalem tego zadania, ale opisz problem dokladniej.

Wydaje mi się, że opisałem problem na tyle dokładnie, na ile jestem gotów go sobie przypomnieć :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Moim zdaniem administracja powinna zbudować admin shop w postaci domku w porcie w którym były by materiały trudno dostępne

Gdyby umieścili tam materiały trudno dostępne, stały by się one łatwo dostepne - to co piszesz jest bez sensu... Wszystko da się znalezc, majaczycie bo macie problemy i tyle. Jakos niektóre osoby daly rade te questy zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quacke    18

Gdyby umieścili tam materiały trudno dostępne, stały by się one łatwo dostepne - to co piszesz jest bez sensu... Wszystko da się znalezc, majaczycie bo macie problemy i tyle. Jakos niektóre osoby daly rade te questy zrobić.

Ale nie da się zdobyć klocków ceglanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13

Dzisiaj był event i na wyspie publicznej pojawiło się 20 klocków gliny ale w błyskawicznym tępię się rozeszła.

PS.Jak coś to mam na sprzedaż 5 klocków ceglanych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tomasz424    3

Dzisiaj był event i na wyspie publicznej pojawiło się 20 klocków gliny ale w błyskawicznym tępię się rozeszła.

PS.Jak coś to mam na sprzedaż 5 klocków ceglanych

Do zadan potrzebny jest ciagly dostep do gliny, a nie 5 klocków w astronomicznych cenach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tomasz424    3

Teraz ja mam pytanie

Jest quest "zagraj mi cos dlugiego" i mam zagrac 500 nut.

NA CZYM????

Jesli na szafie grajacej to bedzie WIEEELKI problem ze zdobyciem plyt... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tolberti    4

Zdaje mi się, że chodzi o 500-krotne wydobycie dźwięku z noteblocka. dokładnie tak jak z dźwignią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tomasz424    3

Nie czepiaj sie, wlasnie takie zadania sa najlepsze :)

Po prostu kladziesz na LPM cos ciezkiego i idziesz cos zjesc... :):P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tomasz424    3

I jeszcze jedno co myslicie o czasie oczekiwania na uzycie komedy /q drop , czy to nie za dlugo?

Moim zdaniem czas powinien wynosic 30-60 min. Co wy na to?

Ja na to - ostrzeżenie za spam - Camil92PL

^^ y... kiedy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PieCZu   
Gość PieCZu

Nie wiem w czym problem bierzesz łopatę i nawalasz pomimo cuboida i tak się zalicza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

Jakoś inni dali rade, zrobić te q. Nie mogą być one aż tak proste (w pierwszej wersji były nawet 5x trudniejsze), bo nie możecie tak szybko zarabiać. Co to by była za gra jak by w pierwszy dzień każdy miał już szlachcica?

Zamykam bo strasznie spamujecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...