Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
GreenBlind

Parę ciekawostek z nowej budowanej edycji...

Rekomendowane odpowiedzi

GreenBlind    129

Być może nie będzie super piękne, tym razem postawiliśmy na rozrywkę i rozgrywkę.
Z góry mówiąc, ceny większych działek pewnie będą dziesięcio krotnie większe.
Więcej "automatycznych" mini eventow, spleefy etc.
Ekonomia od nowa, czyli nic za darmo, wszystko będzie trzeba wydobyć samemu (wyjątkiem będzie zwykłe drewno z publicznego lasu na podstawowe narzędzia).
Bazar? Będzie...
Działki? Nowość!! Większe i więcej nie możemy zdradzić.
Staramy się udoskonalić mapę tak aby nawet Ci mający słabszy sprzęt mogli grać.
Optymalizacja, która pozwoli cieszyć się grą bez większych lagów ( pewnych nie da się wyeliminować ).

Będą też zmiany w rangach oraz rekrutacja na stanowisko KidModeratora.

Na ten czas to wszystko, pozdrawiam GreenBlind.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70
Czy na początek roku szkolnego będzie otwarcie nowej edycji? Bo jeśli tak, to mój event by pasował w sam raz - byłby to event na rozpoczęcie roku szkolnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70
@Up Czy sugerujesz że eventy prowadzone przeze mnie są złe? ;[ Edytowane przez Ewelina_70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

"Każdy event jest dobry. Ważne, by była zabawa." - ja

Ciesze się, że w końcu prace chylą się ku końcowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
affib's    154

ale masz widoczność małą ustawioną ;f

To jest screen z... niech ja sprawdzę.... 12.08.2013 o 0:53

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
anurebe    7

Do tej edycji będzie jakaś zalecana teksturka, czy standard?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
danielex10PL    25

@UP Zawsze jest normalna textura... Ty możesz sobie jakąkolwiek wybrać. (Nie liczę x-ray'a)

Mozna tak powiedziec, bo przez x-ray bloki zmieniaja texture na nie widzialno. A ty klif... nie zycze sobie bys mi editowal posta... Gadam godzinami z ekipa wiec wiem.

//jeżeli już do kogoś odpisujesz po edycji jego wpisu, nie kasuj tego bo nie wiadomo o co chodzi. A ja raz jeszcze dodam, że nie rób z siebie moderatora i nie odpowiadaj za ekipę, to że włazisz teraz im w d. by gdzieś znowu się podlizać i zachaczyć bo wszędzie Cie wyśmiewają za dwulicowość to nie znaczy, że masz jakieś prawa! A co do edytowania posta, nie Tobie jest dane decydować co kto może więc zważaj sobie z kasowaniem wpisów! KLF

Edytowane przez KLIFord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
anurebe    7

Fajna nowinka, nie wiedziałem, że x-ray to teksturka.

Nie zmienia to faktu, że pytam się moderacji/budowniczych. Na serwerach medievalowych zaleca się teksturę 32x32 john smith, na serwerach z tematyką post-apo mają też swoje zalecane. Skoro jest to edycja związana z światem nieco podwodnym, zmechanizowanym; bioshockiem (jeżeli dobrze rozumiem uniwersum) to zapewne ktoś z moderacji wpadł na pomysł bardziej pasującej tekstury podkreślającej dominujące składniki, jak żelazo, szkło czy bloki kwarcu itp. i o to pytam.

Pozdrawiam

edit: Oraz czy będzie admin shop. Wiem, że ceny pewnie będą "wspomagające wolny rynek" ale siodła czy głowy czarnego szkieleta będą zawsze przedmiotem zbyt deficytowym.

Edytowane przez anurebe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Affib, idź sobie z tym screenem D:

mfg3.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

nie nie bedzie nakladanego texture packa :) liczymy na to, że każdy sobie dobierze swój bądź domyslny. 

Narzucanie Texture-packa psuje całą zabawę, stworzyć coś na domyślnych texturach jest trudniejsze i bardziej satysfakcjonujace niz uzywanie jakichs 32x32 czy nawet 128x128.

+ jak wspominałem chcemy,by każdy mógł się cieszyć rozgrywką, nawet osoby z gorszym sprzętem :)

Pomysl na swiat bioshock etc. zostal odrzucony. Po prostu nie można czekać wieczność na kogoś kto by to zbudował ( to nie te czasy, że ludzie lubia sie bawic w wolontariusz + czasy minecrafta stają się trudne, osoby które budowały dzieła raczej już z niego zrezygnowały)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
anurebe    7

Rozumiem. Szkoda, że mam poprawki w wrześniu, inaczej pewnie bym się zgłosił wtedy do naboru przy budowie. Tak czy owak życzę owocnego otwarcia, fajnie, że coś się zmienia :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70

Green, odpowiesz na moje pytanie?

Czy na początek roku szkolnego będzie otwarcie nowej edycji? Bo jeśli tak, to mój event by pasował w sam raz - byłby to event na rozpoczęcie roku szkolnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XANDER    2

Z tego co pamiętam budynek spawnu jest z 2 edycji, bardzo fajnie bo była moim zdaniem najlepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
affib's    154

@Up Heh, cześć Xander //nie tylko twoim zdaniem najlepsza D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

@ewelina być może ;)

@Xander moim skromnym zdaniem też 2 była najlepsza, ale jest dość stara :( + płaska. Miała swój urok ale wracać 3 raz do niej niestety nie mogę. Ale spawn zawsze spoko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nuk0r    43

grałem pod koniec 3 edycji i mi się podobała, czwarta też była okej, obecna... sami wiecie jak jest.

powodzenia w budowaniu, zjawię się na otwarciu. jest może ustalona data?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NerevarDZN    19

Edycja ruszy jak Green razem z Johnnym uporają się z technikaliami, a ja wraz z resztą przy wyglądzie mapy (ostatnie szlify). Ale będzie warto czekać, chociażby dla mini gierek, eventów czy zwiedzania projektów.

#KOLEJNY PROWYCIEK:

WVsfUsx.png

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70

@Up Hmm... Ciekawe kto był w tej szklanej klatce :D...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

Affib, idź sobie z tym screenem D:

mfg3.png

Redux możesz podać czego użyłeś do zrobienia tego ss? (mody, tekstury etc.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Redux możesz podać czego użyłeś do zrobienia tego ss? (mody, tekstury etc.)

Ten screen nie był robiony w grze, a w osobnym programie o nazwie Chunky. Wyrenderowanie dobrego screena zajmuje dużo czasu ponieważ program na tę chwilę nie potrafi korzystać z karty graficznej (utworzenie tego screena zajęło 9 godzin, im dłużej program będzie pracował, tym lepszy screen wyjdzie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...