Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Atexor

Zbiorowe opinie na temat zachowania Woozie'go

Rekomendowane odpowiedzi

Atexor    424

Przedmowa:

Witam,

Tak jak obiecałem, chcę napisać masową skargę-opiniadę na Wooziego. Czuję się do tego zobowiązany, tym bardziej po tym ile ludzi mi pisze na różnych komunikatorach o nim. Szczerze mówiąc, nie interesuje mnie już, czy dostanę tu bana, czy za to, że piszę prawdę. Jest mi naprawdę przykro, że muszę się do tego posuwać, aby pisać skargę na byłego kolegę po fachu, jednakże od ostatnich miesięcy zaczął mnie coraz bardziej irytować.

Do samego Woozie'go w skrócie: to dla Twojego dobra.

Notka o działalności:

W tym celu napisałem do ok. 30 osób - zbanowanych, aktywnych na forum, tych którzy w spokoju odeszli, którzy obecnie pełnią różne role na forum, czy serwerach naszej sieci. Chciałem zebrać u nich wszelakie opinie o moderatorze Woozie'm - zaznaczyłem, że chciałbym zarówno zalety jak i wady. Chcę w ten sposób pokazać jak najbardziej prawdziwą sylwetkę Wooziego w oczach użytkowników.

Zbierałem je przez kilka dobrych godzin, a kolejne kilka spędziłem na sprawdzaniu, czy nie zawierają czegoś obraźliwego - kilka razy (2-3) razy ocenzurowałem coś ubierając w łagodniejsze w łagodniejsze słowa, aby nie było, że wszczynam celową kłótnię obrażając tu kogoś, bo tego nie zamierzam, jednakże sama forma pozostaje niezmieniona. Wszystkie moja działania na tym forum od pomagania z grą Minecraft, czy serwerami w dziale pomoc i zyskaniu rangi Pomocnik, po pełnienie roli moderatora forum, aż do teraz - pisząc tą skargę uważając w mojej głowie, że poprzednie działania są niewystarczające, aby polepszyć sytuację na forum, czy samego użytkownika Woozie'go.

Wiele osób zechciało być anonimowymi, bo się bało bana, czy warna ze strony Woozie'go, kilka nie chciało się dołączyć tłumacząc to strachem, bezinteresownością losami sieci i forum, czy tym że Woozie kiedyś im w czymś pomógł i nie mają żadnych uwag, czy nie chcą go oceniać, zaś inni albo nie przeczytali, albo się poskarżyli - nie, nie mam Wam tego za złe i Was rozumiem :). Teoretycznie wszyscy mają prawo wyrazić swoją opinię, więc może ja zacznę nieskromnie od siebie, a potem 16 innych osób.

1. Ja:

Woozie ostatnio (od kilku miesięcy) stał się osobą strasznie zrażającą innych do siebie. Na siłę traktuje regulamin forum jak Biblię, czy Koran i wszędzie szuka dziury w całym, czyli w moim mniemaniu okazji do bana. Często, gdy na shoutboxie czy Aliquam wywiązuje się dyskusja, nawet między dwoma osobami (nieważne, czy się kłócą osoby, czy rozmawiają w zgodzie) to Woozie zaraz często  nakazuje przejście na TS, czy PW, bo robi się spam. Poza tym zdarza się, że usuwa niewygodne posty, lub statusy, a także zamyka je. Ostatnim przykładem była dyskusja na temat firmy i produktów Apple. Jak skończyły się jego dowody, które obalaliśmy (np. odnośnie cen), to po prostu zamknął status, bo wiedział że się nie wybroni - to wyglądało bardzo źle, tym bardziej że Woozie posiada logo Apple w avatarze, co świadczy że jest fanem tejże firmy. Nie podoba mi się jego stosunek do graczy - wygląda jakby się obnosił do nich z wyższością. Za drobne przewinienia bardzo karał - jak grałem na aliquam, kiedy był jeszcze punish, to ktoś za niby spam o ile dobrze pamiętam otrzymał 30 dni bana, wbił na Aliquam z konta kuzyna aby to wyjaśnić i dostał bana permanentnego za multikonto. Według mnie bardzo zraża do siebie graczy, na czym traci Aliquam. Napisałem mu o tym podczas mojego odejścia z roli moderatora i otrzymałem taką odpowiedź:

" Co do tego zrażania ludzi... jakimś trafem Aliquam i UnCrafted są ostatnio najbardziej obleganymi serwerami, ale co ja tam wiem."

Wtedy też sprawdziłem ilość graczy na serwerze - 15. Gdzie te czasy, kiedy grało po 50 graczy na Aliquam? Podobno kiedyś było 100 slotów zajętych, ale ja tego nie pamiętam, musiało to być chyba przed moim przybyciem na te forum z 3 lata temu. Gdy mu to napisałem, to mi już nie odpisał.

Gdy na forum zaczęło się robić wyjątkowo źle (totalne lenistwo ze strony Właściciela Rabusia - tutaj o tym nie będę pisał, zostawię sobie długi opis na inny temat, który będę miał zamiar napisać), to dostałem od Wooziego PW, że jeżeli będę pisał:

- hejt na Rabusia

- żale "olaboga nikt nic nie robi"

- żale "swajnr wruć"

- żale "rabuź sprzedaj forum"

- inne różne żale i hejty

to postara się, abym dalej nie pełnił funkcji moderatora forum, dlatego też głównie zrezygnowałem, bo nie lubię jak ktoś mi zakazuje mówić, ale jak widać, statusy i wpisy na shoutboxie znikały lub były zamykane. Skoro obecny stan rzeczy, tzn. wykonywanie  swoich obowiązków, tj. sprawdzanie zgłoszeń, usuwanie botów  nic nie przynosiło, to może mobilizacja ludzi do narzekania już tak? W sensie, albo do interwencji Sz.P. Rabusia, albo zamknięcia strony z powodu odejścia i tak już nikłej ilości ludzi na forum. Przez ten czas, co byłem na wyjeździe dużo o tym rozmyślałem, co byłoby lepsze.  I dlatego też Woozie, widząc że już ludzie odchodzą do konkurencji (która niestety obecnie nie traktuje nas już jako konkurencję...)  właśnie z takiego powodu, to jeszcze dodatkowo zraża do siebie ludzi.

Na sam koniec chciałbym powiedzieć, że Woozie był szpiegiem matejssa (o czym zresztą potem także wspomniał, gdy prosiłem go o opinię), tzn. informował go o sytuacji na serwerach, czy tajnym kąćiku administracyjnym, co nie powinno mieć miejsca. Denerwuje mnie to tym bardziej, ponieważ miałem coś zrobić (nieważne co) i trzymać to bardzo w tajemnicy, równocześnie szukając kilku ludzi do tego czegoś. Gdy powiedziałem o tym kilku ludziom, to Woozie na mnie od razu z krzykiem, że rozpowiadam na prawo i lewo, wszyscy się o tym dowiedzą, a to ma być tajemnica i nikt wiedzieć nie może i nie dał mi dojść do słowa. Hipokryzja pełną parą.

Bardzo mi się nie podoba w Woozim jego wręcz chorobliwe przywiązanie pełnienia roli moderatora. Z jednej strony bardzo fajnie, że wykonuje sumiennie swoją pracę, ale z drugiej to podpada pod pracoholizm. Zdenerwował mnie kiedyś bardzo stwierdzeniem, kiedy rozmawiałem z kimś na shoutbox'ie, że zamiast spamować powinienem wziąć się do roboty bo czekają zgłoszenia. Nie chcę degradacji Woozie'go, tylko jego ogarnięcia - tym bardziej teraz, w tych niezbyt dobrych czasach.

2. Gumji:

Ja to ja:) Anonimowo to możecie sobie kozy z nosa wydłubywac:/

Zaczne od hejtu na Anonimy :D

Jak ktoś nie umie wygarnąc to jest pi*** zwykła i w ogóle nie powinien brac udziełu w takich zabawach.

A jak się boisz bana to już w ogóle nie warto nawet tego wirtualnego papieru poświęcac na Ciebie ;)

Nie rozumiem w jakiej kwestii ta ankieta?

Żeby kolejny raz udowodnic Wooziemu, że go nie lubicie? Przecież jego to nie obchodzi.

Liczycie na to, że On powie "Ehhh... nikt mnie nie lubi... nikt mnie nie chce... odchodzę"   SERIO?!

A nie pomyśleliście, że On tu lubi byc? Może nie ma nic innego w życiu?

Już tyle razy wypowiadałam się w takiej ankiecie  : / .   Po moim banie, który dostałam za to, że Woozie nie chciał, żeby gracze się pożegnali z moim kochany Szymusiem <3 co mnie wkurzyło i powiedziałam mu, że jest palantem... zrozumiałam, że to nie ma sensu... bo to się nie zmieni :).   Tu dodam, że przepraszam, że zrobiłam to tam gdzie widzieli to też inni gracze. Poniosło mnie ;)

On nie rozumie, że to jest forum GRY... a GRA to zabawa... i Wy chyba też nie rozumiecie XD .

Wszystko bierze tak strasznie do siebie... i przez to tracimy graczy... A Wy bierzecie to tak samo do siebie jak On i ja, więc nie mówcie mi, że On przesadza. Każdy wie, że tak jest. Powinniśmy zrobic osobne forum dla Wooziego i osobne dla graczy:) Jest na Niego tyle skarg, że aż ciężko w to uwierzyc. Właśnie po tym wiem, że się go nie pozbędziecie tymi ankietami.

Zostawcie chłopaka. Jemu też jest ciężko i ma pewnie serio tego dosyc.

Z resztą ciężko jest z kimkolwiek normalnie gadac jak musisz caly czas trzymac wysoko podniesioną gardę, żeby Ci ktoś nie przywalił, przy tym oglądając się za siebie czy ktoś Ci kosy nie pakuje w plecy.

Myc zęby odwracając się tyłkiem do lustra... by nie patrzec w oczy temu gościowi, którego się tak strasznie nie lubi...

Nie wiem czy czaisz o co mi chodzi XD

Spróbujcie go np. olac:) tak po prostu. Udawac ze go nie ma i nie łamac regulaminu:) myślę, że i jemu i Nam będzie łatwiej. Ma mnie pomutowana i chyba nawet dobrze wyszlo:)

Taki dzieciak jest co by chciał byc dorosły... Admina ma... Niech mu się wiedzie:) Kolegów zawsze może miec zmyślonych czy coś...

Przepraszam za brak literki "Cie".

Miałam też napisac o tym jak pracuje... Bardzo sumienny, mocno zaangażowany w powierzone mu kwestie, pomaga graczom ale... wydaje mi się, że myśli, że jest mądrzejszy i lepszy od wszystkich (może jest ale jak czegoś nie zmieni w sobie to życie go zniszczy i będzie nieszczęśliwym samotnym Adminem Forum bez ekipy i użytkowników). Nie umie słuchac. Jest megalomanem. Skreśla ludzi zbyt szybko. Czasem zachowuje się jak nieprzystosowany społecznie socjopata.

I był szpiegiem matejssa XD

Pozdrawiam :*

3. affib's:

jeżeli chodzi o wooziego to przeszkadza mi tylko to że jest zbyt porywczy i na każdym kroku widać jego fanboystwo do apple, więcej wad u niego nie widzę

4. kamilooshow:

Woozie prowokuje graczy,. Jest strasznie wybuchowy.. O solidności w wykonaniu pracy można zapomieć, bo nigdy jej nie miał, do każdej sytuacji, nawet tej najmniejszej znajdzie jakiś punkt z regulaminu i wyolbrzymia wszystko, co zrobi gracz.

5. Anonim:

Zero jakiegokolwiek luzu. Trzyma się regulaminu rękami i nogami oraz często rozumie go źle. Dostałem warna za to że puściłem głupi żart o żydach z czymś w stylu "haha nie śmieszne" a inni zaczęli dawać swoje, cała logika tego że to była ironia została przez niego sprytnie ominięta słowem "udostępnienie" w treści warna. Sam nie wiem co dalej pisać.

6. Anonim:

Przekłada zasady ponad normy moralne. Według mnie na siłę wyszukuje paragrafy, żeby kogoś ukarać. Dla niego ważniejsze jest dobre (według niego) funkcjonowanie servera, niż dobra zabawa innych graczy.

7. Torres70

Możesz mnie nawet podpisać, mam bardzo głęboki stosunek co do jego opinii. Chamstwo, arogancja, nieumiejętność przyznania się do błędu, fałszywość, bycie szpiegiem matejssa, nierówne traktowanie graczy, przesadzone bany. Tyle napisałem co mi przyszło na język, jest wiele, wiele więcej. I tak prędzej ci bana dadzą niż zdegradują tego despotę.

8. Anonim:

Sumienny, ale ma skłonność do przeginania. Bywa niemiły, często bierze różne rzeczy zbyt poważnie.

9. Adeo:

Nie mam do Wooziego jakichś wyrzutów czy coś, jest solidnym (przynajmniej jak bywałem częściej na minecraft.pl ;_ ;) adminem, potrafi zrobić wiele rzeczy od strony technicznej i na to nigdy nie mogłem narzekać, współpracowało mi się z nim dobrze, aczkolwiek jedyny motyw jaki u niego może nie pasować ludziom, jaki mnie nie pasował, to "wybuchy agresji". Łatwo go wyprowadzić z równowagi przez co zdarza mu się poflame'ić.

10. Feriach:

Nie mam nic do Wooziego, ani jego zasad postępowania. Osobiście postąpiłbym podobnie w stosunku do niektórych osób. Jedyne co można mu zarzucić, ale jest to też jego największa zaleta to zimny pozbawiony sentymentów profesjonalizm.

11. matejss: (czuję, że to najbardziej wyczekiwana tutaj osoba)

Jak nie miał władzy był spoko, ale jak u większości ludzi władza uderza do głowy. Według mnie Woozie ma ciągle bóle w dolnej części ciała, jest spięty, ma kij głęboko tam, gdzie światło nie dochodzi, banuje często z błahego powodu. Jak się coś dzieje, z czym nie daje sobie rady, to leci z płaczem do wyższych rangą, zamiast samemu stawić temu czoła. Woozie nie nadaje się na osobę z ranga ze względu na charakter, który może nie jest najgorszy ale potrafi wkurzyć :>. Ponadto jak już większość osób wie jest dwulicowy, czemu? No idealnym dowodem jest to że był moim szpiegiem aż zdradził (takie tam mówienie co tam na sv, co nowego w tajnym temacie administracyjnym, kto wchodził na moje konto na starym matejss'ie... Czyli co szpieg zazwyczaj robi). Do tego także dobre jest to jak traktuje graczy na Aliquamie. Piszesz sobie spokojnie z 3-5 osobami na jakiś temat, ten wybiega SPAM OFFTOP GTFO, ja mówię, że to nie jest spam, gdyż spam to niechciane wiadomości , a my tutaj mamy konwersację na temat. On odpowiedział że on nie chce tych wiadomości i abyśmy zaprzestali pisać albo dostaniemy po banie. Pozdrawiam Troll którego zdanie nikogo nie obchodzi, matejss.

12. Anonim:

Bluzga, jest nieuczciwy (w dawaniu kar na serwerze jak i na forum). Jest suchy, tzn. zamkniety w sobie. Nudny. I bluzgajacy (na ts3 bluzga).Zalety: ee... fajne pluginy robi z castrem. Dobrze rzadzi serwerem, ale zle kara. Opinia: Ban! Tzn. niech sie ogarnie. Zacheca do zla, a nastepnie kara.

13. KaoPL:  - niestety nie mam z nim kontaktu, ale została mi stara wiadomość od niego na forum, może się przydać.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

14. MaynRavun:

No cóż. Do wooziego mam kilka zarzutów. Po 1, bezpodstawne banowanie na uncrafted, gdy z matejssem chcieliśmy sobie pograć. Po 2 przekzaywał nam rzeczy z forum administracyjnego które raczej dla zwykłych graczy nie powinny być dostępne, ale może ja czegoś nie wiem. Po 3 bezsensowna zmiana regulaminu po rzekomych prowokacjach gdy ktoś przekazywał jedynie wiadomości od kogoś, kto nie miał możliwości pisania. OD MAYNA - nie chce aby bylo anonimowe

15. Unusual_dwarf:

Mimo tego, że rzadko uczestniczyłem w jakimkolwiek sporze między Woozim, a użytkownikiem/ami, mogłem, z daleka obserwując, wyrobić jakąś opinię. Wiem, że każdy to powtarza, ale i ja muszę - bo to prawda: jest bardzo pracowity. Wchodzi na forum często, warnuje, banuje. Ale nie zawsze mu to wychodzi, bo jak dla mnie daje zbyt surowe kary lub czasami szuka byle powodu, aby ukarać (kogoś, kogo nie lubi - patrz: matejss, inne trolle). Uważam, że tacy ludzie są duszą towarzystwa na forach ._. Wracając do Wooziego - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. To wszystko.

16. Zampa:
wyolbrzymianie "winy", arogancja (ale to swoją drogą), groźby bana, o nie pierwsza skarga na niego (bunt aliquam),  jest/był szpiegiem matejssa, jest ekstremalnie świecki, zasady ponad wszystko, sporo osób już się na niego skarżyło.

Podsumowanie:

Jak już wspomniałem - zamieściłem wszystkie opinie jakie dostałem. Jak widać zarówno pozytywne, jak i negatywne. Mam bardzo głęboką nadzieję, że wyciągniesz z tego wnioski i nie jesteś nieomylnym.

Mam nadzieję, że temat nie zostanie usunięty, a ja sam zbanowany za moją inicjatywę.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie,

Atexor

P.S. Musiałem się pozbyć kilku cytatów, bo nie mogłem wysłać tematu, tzn. dostawałem komunikat " Użyto większej ilość cytatów niż jest to dozwolone". A chciałem, aby było tak przejrzyście :(

EDIT: Mała edycja - poprawka opinia kamilooshowa, tj. usunięcie informacji odnośnie kidowania na jego (kamilooshowa) serwerze, gdyż pomylił osoby i to nie był Woozie o dopisanie zdania do jednej z opiń na życzenie jej autora.

Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gumji    46

zapomniałam napisac ze mi go zal...

dodam tez ze jesli chcialby sie wyzalic to pozwalam moim znajomym dac mu moj nr telefonu... to nie trolling... serio stary... gdybys chcial Zaczac od nowa to moge z Toba pogadac i jakos przekonac swaiat ze chcesz sie zmienic...

i dodam tak jeszcze z pupy... bo widze kto czyta :D wiec...

DANIELEX WYPAD:) bo bedzie musial trafic do kosza temat... jesli smiecie sie na Nim zbieraja:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Jeżeli mogę prosić, to prosiłbym o opinie na temat tej opinioskargi, mnie, Wooziego itp. Nie chcę, aby tu była jakaś kłótnia, tylko - jeżeli to możliwe - zwyczajna konwersacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Ostatnim przykładem była dyskusja na temat firmy i produktów Apple. Jak skończyły się jego dowody, które obalaliśmy (np. odnośnie cen), to po prostu zamknął status, bo wiedział że się nie wybroni - to wyglądało bardzo źle, tym bardziej że Woozie posiada logo Apple w avatarze, co świadczy że jest fanem tejże firmy.

Aż z ciekawości przypomniałem sobie tamten status. Nope, zamknąłem go żeby uniknąć pięciuset userów piszących "aple to guano", a jak wiadomo takie "opinie" potrafią podbić ciśnienie. Nie widziałem tam zresztą "obalenia" moich argumentów dotyczących cen i nawet nie wpadłem na pomysł, żeby zamykać status, bo ktoś się ze mną nie zgadza. Ostatnio często zauważam, że dopisujesz sobie fałszywą ideologię do moich działań. Nie staram się tego tłumaczyć, bo przecież ja zawszę kłamię i moje słowa nie zostaną wysłuchane, tak jak było to już kilkukrotnie z Tobą.

Gdy mu to napisałem, to mi już nie odpisał.

Bo mi się nie chciało, zabrzmi to naiwnie ale tak było. Jałowe dyskusje nie są moim hobby. A czasy, kiedy na Aliquam było ~50 graczy przeminęły bezpowrotnie razem z dobrym wypozycjonowaniem sieci, to samo zjawisko ujrzysz na FB. Jest to zresztą jeden i ten sam efekt: zaludnione FB przyciągało graczy na resztę serwerów. Ale długo by tłumaczyć, co, jak i dlaczego.

Na sam koniec chciałbym powiedzieć, że Woozie był szpiegiem matejssa (o czym zresztą potem także wspomniał, gdy prosiłem go o opinię), tzn. informował go o sytuacji na serwerach, czy tajnym kąćiku administracyjnym, co nie powinno mieć miejsca. 

Ugh, trudno zaprzeczyć, ale nie były to informacje, które były opatrzone klauzulą tajne/poufne, głównie dotyczyły kłótni między KLIFordem a matejssem (w sumie to tylko tego).

Denerwuje mnie to tym bardziej, ponieważ miałem coś zrobić (nieważne co) i trzymać to bardzo w tajemnicy, równocześnie szukając kilku ludzi do tego czegoś. Gdy powiedziałem o tym kilku ludziom, to Woozie na mnie od razu z krzykiem, że rozpowiadam na prawo i lewo, wszyscy się o tym dowiedzą, a to ma być tajemnica i nikt wiedzieć nie może i nie dał mi dojść do słowa. Hipokryzja pełną parą.

Ludzi należy dobierać rozważnie, a jedna z osób wybrana przez Ciebie jest znana z długiego języka. Zresztą dziwnym trafem o całej sprawie wie już pół sieci, hmhmh, ciekawe dlaczego.

Bardzo mi się nie podoba w Woozim jego wręcz chorobliwe przywiązanie pełnienia roli moderatora. Z jednej strony bardzo fajnie, że wykonuje sumiennie swoją pracę, ale z drugiej to podpada pod pracoholizm. Zdenerwował mnie kiedyś bardzo stwierdzeniem, kiedy rozmawiałem z kimś na shoutbox'ie, że zamiast spamować powinienem wziąć się do roboty bo czekają zgłoszenia.

Powiedziałem tak, guess why? Już od dziecka wpaja się, że najpierw obowiązki, a potem przyjemności, wolontariat również powinno traktować się poważnie i zgłaszając się do pracy powinno się tą pracę wykonywać. No i gdybym nie zwrócił uwagi, to jestem w stanie się założyć, że zgłoszenia leżałyby nieruszone dopóki któryś z moderatorów, którzy faktycznie stosują się do powyższej zasady by ich nie wykonał.

to postara się, abym dalej nie pełnił funkcji moderatora forum, dlatego też głównie zrezygnowałem, bo nie lubię jak ktoś mi zakazuje mówić

Proste: zatrudnij się, a potem idź wyzywać szefa. Zobaczymy, jak szybko wylecisz z pracy. Niektóre informacje i komentarze dotyczące "góry"... nie powinny wychodzić na zewnątrz.

2. Gumji:

Uogólnię, bo mi się nie chce komentować wszystkiego. Wyraźnie zaznaczałem, że nie życzę sobie żadnego kontaktu poprzez system PW na TS3, drażnisz mnie swoim podejściem do mnie, które śmierdzi trollem na kilometr. Najwyraźniej zaraziłaś się od Zaritora. Takie jest moje zdanie i nie mam ochoty teraz polemizować z Tobą, jakbyś o tym pomyślała. Ach, i nie martw się - mam życie poza tym b...ałaganem.

Woozie prowokuje graczy, był kid moderatorem na moim serwerze i mogę powiedzieć, że sam jako kidmoderator zachowywał się jak wścibski gracz. Jest strasznie wybuchowy, ma po prostu charakter który nie pasuje na pozycję kida. O solidności w wykonaniu pracy można zapomieć, bo nigdy jej nie miał

Wiecie... wiecie, co jest najzabawniejsze? Jedyną funkcję KidModa w życiu miałem na serwerze Polycraftu. Przez 24 godziny. Nie zdążyłem się odezwać nawet słowem, rangę dostalem do pomocy której nie udało mi się udzielić, po czym ją straciłem. Serwer tego pana nic mi nie mówi i nie kojarzę, żebym pełnił na nim jakąkolwiek funkcję, zwłaszcza że mam dużo innych rzeczy na głowie.

Zero jakiegokolwiek luzu. Trzyma się regulaminu rękami i nogami oraz często rozumie go źle. Dostałem warna za to że puściłem głupi żart o żydach z czymś w stylu "haha nie śmieszne" a inni zaczęli dawać swoje, cała logika tego że to była ironia została przez niego sprytnie ominięta słowem "udostępnienie" w treści warna. Sam nie wiem co dalej pisać.

Lubię czarny humor, co nie oznacza że można wyśmiewać się z jakiejś konkretnej nacji/rasy na forum publicznym. Nawet małe fora nie pozwalają sobie na takie akty nietolerancji. Prywatnie - jak najbardziej, ale nie publicznie. PS Jak mogę źle rozumieć regulamin, który sam napisałem? Tak jest - regulamin forum jest mojego autorstwa.

Możesz mnie nawet podpisać, mam bardzo głęboki stosunek co do jego opinii. Chamstwo, arogancja, nieumiejętność przyznania się do błędu, fałszywość, bycie szpiegiem matejssa, nierówne traktowanie graczy, przesadzone bany. Tyle napisałem co mi przyszło na język, jest wiele, wiele więcej. I tak prędzej ci bana dadzą niż zdegradują tego despotę.

Długo, długo można by mówić o grzechach pana Torresa. Doszło do tego, że gdy go zbanowaliśmy większość graczy na serwerze zaczęła się nieopisanie cieszyć. O czymś to świadczy, prawda? Poza tym, kilkukrotnie przeprowadzona ankieta dotycząca Twojego zachowania wśród ekipy serwera zawsze wypadała negatywnie.

Łatwo go wyprowadzić z równowagi przez co zdarza mu się poflame'ić.

Trudno ukryć, że jestem wybuchowym człowiekiem, ale właśnie - człowiekiem. Każdy ma swoje wady i zalety, każdy popełnia błędy. 

Jak nie miał władzy był spoko, ale jak u większości ludzi władza uderza do głowy.

Wladzę mam nieprzerwanie odkąd się znamy, skąd możesz wiedzieć jaki byłem gdy jej nie miałem? Pozostawiam resztę wypowiedzi bez komentarza.

Po 2 przekzaywał nam rzeczy z forum administracyjnego które raczej dla zwykłych graczy nie powinny być dostępne, ale może ja czegoś nie wiem.

Powtarzam, były to wyłącznie informacje dotyczące KLIFord vs matejss, nic wrażliwego. Chyba że o czymś zapomniałem.

wyolbrzymianie "winy", arogancja (ale to swoją drogą), groźby bana, o nie pierwsza skarga na niego (bunt aliquam),  jest/był szpiegiem matejssa, jest ekstremalnie świecki, zasady ponad wszystko, sporo osób już się na niego skarżyło.

Trochę dziwne, na swoim multikoncie "neutron" trochę inaczej podchodziłeś do sprawy. Twardych dowodów brak (co najwyżej rozmowy między nami, do tego ustne), dlatego też nie jest zbanowane. Gdybym był takim faszystą, to dawno dałbym bana bez większych dowodów winy.

Generalnie cieszę się, że taki temat powstał - zawsze prosiłem o opinie nt. mojej osoby i nigdy ich nie uzyskiwałem, a tu bach - cała górka. Na niektóre kwestie nie odpisałem, bo wydawały mi się zbyt sztampowe i zbyt często poruszanie przeze mnie (często odpowiadam na wiele podobnych zarzutów). Problem w tym, że gros opinii pochodzi od osób niepoważnych i pozbawionych zaufania. Takie osoby jak affib, matejss, zampa, Mayn czy Torres znane mi są z wielu wybryków i nie posiadają zaufania tej "poważnej" strony sieci. Brakuje mi opinii członków ekip, nawet moich - przecież nie zastraszam ich i nie każę im pisać o mnie wyłącznie pozytywnie, a niektórzy potrafią to zrobić, więc może nie jest aż tak źle, jak się Wam wydaje?

I'm out, over.

PS Jeżeli ktokolwiek chce odpowiedzieć na moje zdanie - śmiało, ale proszę poprzez PW. Prowadzenie dyskusji w jednym temacie z wieloma osobami jest a) trudne, b) obciążające, c) grozi bójką, d) generuje niepotrzebny spam. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WokiPL    22

Z przykroscia, ale pod wiekszoscia opinii musze sie podpisac.

Od poczatku jestem "skreslony" na UC, bo mu na poczatku podpadlem.

Wiele razy to pisalem, napisze jeszcze raz.

Od czasu kiedy pojawil sie mem z trollface'm, byle co jest nazywane trollingiem. Zart? Nie, to trolling! Zaczepka? nope, trolling! Mozna by tak wymieniac bez konca.

Trolling to prowokacja, a nie gatunek humoru.

Woozie tez jest ofiara tego zjawiska.
Nie da sie z nim porozmawiac, zaraz sie unosi i wywyzsza, przeciez to on wielki admin, na kolana i mnie wielb.

Przykre rowniez jest to, ze zmienil regulamin odnosnie reaktorow - po tym jak dla zartow napisalem ze koledze postawie kolo dzialki, wypelniony po brzegi uranem. No i nie tylko odnosnie reaktorow...

Nie umie sie moim zdaniem pogodzic z tym ze cos jest nie po jego mysli.

Teraz pewnie zostane uznany za trolla i zbanowany prewencyjnie, a jak nie to bede mial przesrane, ale trudno. Wyrzucilem to z siebie.

Jedyne, czego nie mozna zaprzeczyc to to, ze jest pracowity.

Nie zapominaj o tym, ze wszystko ma swoje granice. Takie gry i fora sa dla rozrywki, wiec nie dziw sie ze ludzie sie smieja i zartuja zamiast zachowywac pelna powage.

d) generuje niepotrzebny spam

Spam - niechciana wiadomosc.

Nie zapominaj, ze forum to glownie gracze a nie ty. Moze komus jest to potrzebne? Chociazby zeby zapchac sobie wolny czas?

Edytowane przez WokiPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Ostatnim przykładem była dyskusja na temat firmy i produktów Apple. Jak skończyły się jego dowody, które obalaliśmy (np. odnośnie cen), to po prostu zamknął status, bo wiedział że się nie wybroni - to wyglądało bardzo źle, tym bardziej że Woozie posiada logo Apple w avatarze, co świadczy że jest fanem tejże firmy.

Aż z ciekawości przypomniałem sobie tamten status. Nope, zamknąłem go żeby uniknąć pięciuset userów piszących "aple to guano", a jak wiadomo takie "opinie" potrafią podbić ciśnienie. Nie widziałem tam zresztą "obalenia" moich argumentów dotyczących cen... Affib's podał tego screena, poza tym kilka komentarzy:

i nawet nie wpadłem na pomysł, żeby zamykać status, bo ktoś się ze mną nie zgadza. Ostatnio często zauważam, że dopisujesz sobie fałszywą ideologię do moich działań. Nie staram się tego tłumaczyć, bo przecież ja zawszę kłamię i moje słowa nie zostaną wysłuchane, tak jak było to już kilkukrotnie z Tobą. [IRONY]Uczę się od mistrza.[/IRONY]

Gdy mu to napisałem, to mi już nie odpisał.

Bo mi się nie chciało, zabrzmi to naiwnie ale tak było. Jałowe dyskusje nie są moim hobby. A czasy, kiedy na Aliquam było ~50 graczy przeminęły bezpowrotnie razem z dobrym wypozycjonowaniem sieci, to samo zjawisko ujrzysz na FB. Jest to zresztą jeden i ten sam efekt: zaludnione FB przyciągało graczy na resztę serwerów. Ale długo by tłumaczyć, co, jak i dlaczego.

Rozumiem, jednakże ja odpisuję z reguły do "the endu".

Na sam koniec chciałbym powiedzieć, że Woozie był szpiegiem matejssa (o czym zresztą potem także wspomniał, gdy prosiłem go o opinię), tzn. informował go o sytuacji na serwerach, czy tajnym kąćiku administracyjnym, co nie powinno mieć miejsca. 

Ugh, trudno zaprzeczyć, ale nie były to informacje, które były opatrzone klauzulą tajne/poufne, głównie dotyczyły kłótni między KLIFordem a matejssem (w sumie to tylko tego).

Obiło mi się o uszy, że informacje z kącika także, nie tylko z mcsv, a nawet gdyby - sam nie lubisz jak zbanowane osoby zaglądają na forum i tym bardziej ich słowa są tutaj przekazywane od innych, przez co powstał niedawno nowy pkt. regulaminu.

Denerwuje mnie to tym bardziej, ponieważ miałem coś zrobić (nieważne co) i trzymać to bardzo w tajemnicy, równocześnie szukając kilku ludzi do tego czegoś. Gdy powiedziałem o tym kilku ludziom, to Woozie na mnie od razu z krzykiem, że rozpowiadam na prawo i lewo, wszyscy się o tym dowiedzą, a to ma być tajemnica i nikt wiedzieć nie może i nie dał mi dojść do słowa. Hipokryzja pełną parą.

Ludzi należy dobierać rozważnie, a jedna z osób wybrana przez Ciebie jest znana z długiego języka. Zresztą dziwnym trafem o całej sprawie wie już pół sieci, hmhmh, ciekawe dlaczego.

Jakoś nie wiedziałem, że pół sieci o tym wie, a jakby wiedziała, to by mi pewnie pisała na skrzynkę PW jak to często robią ludzie, gdy chcą wiedzieć więcej. Teraz raczej nie napiszą, bo mam ją całą zapchaną odkąd limit wiadomości skurczył mi się do 50. Aktualnie o tym wie ok. 5 osób.

Bardzo mi się nie podoba w Woozim jego wręcz chorobliwe przywiązanie pełnienia roli moderatora. Z jednej strony bardzo fajnie, że wykonuje sumiennie swoją pracę, ale z drugiej to podpada pod pracoholizm. Zdenerwował mnie kiedyś bardzo stwierdzeniem, kiedy rozmawiałem z kimś na shoutbox'ie, że zamiast spamować powinienem wziąć się do roboty bo czekają zgłoszenia.

Powiedziałem tak, guess why? Już od dziecka wpaja się, że najpierw obowiązki, a potem przyjemności, wolontariat również powinno traktować się poważnie i zgłaszając się do pracy powinno się tą pracę wykonywać. No i gdybym nie zwrócił uwagi, to jestem w stanie się założyć, że zgłoszenia leżałyby nieruszone dopóki któryś z moderatorów, którzy faktycznie stosują się do powyższej zasady by ich nie wykonał.

Tak, rozumiem, ale ton twojej wypowiedzi wskazywał na "forumowy mobbing", tzn. "masz odwalać robotę". Poza tym tamte zgłoszenia nie były naglące i o ile pamiętam chyba nawet nie były w moim dziale, którego byłem opiekunem.

to postara się, abym dalej nie pełnił funkcji moderatora forum, dlatego też głównie zrezygnowałem, bo nie lubię jak ktoś mi zakazuje mówić

Proste: zatrudnij się, a potem idź wyzywać szefa. Zobaczymy, jak szybko wylecisz z pracy. Niektóre informacje i komentarze dotyczące "góry"... nie powinny wychodzić na zewnątrz.

Ale szantażować można? Ogólnie wszystko odbieram tak: "Rób zgłoszenia i siedź cicho, to twoja robota". Miałem dość takiej roboty, gdzie nigdy dziękuję nie usłyszałem. Wolontariusz w RL przynajmniej je usłyszy po wykonaniu roboty, czy pomagając komuś.

2. Gumji:

Uogólnię, bo mi się nie chce komentować wszystkiego. Wyraźnie zaznaczałem, że nie życzę sobie żadnego kontaktu poprzez system PW na TS3, drażnisz mnie swoim podejściem do mnie, które śmierdzi trollem na kilometr. Najwyraźniej zaraziłaś się od Zaritora. Takie jest moje zdanie i nie mam ochoty teraz polemizować z Tobą, jakbyś o tym pomyślała. Ach, i nie martw się - mam życie poza tym b...ałaganem.

Woozie prowokuje graczy, był kid moderatorem na moim serwerze i mogę powiedzieć, że sam jako kidmoderator zachowywał się jak wścibski gracz. Jest strasznie wybuchowy, ma po prostu charakter który nie pasuje na pozycję kida. O solidności w wykonaniu pracy można zapomieć, bo nigdy jej nie miał

Wiecie... wiecie, co jest najzabawniejsze? Jedyną funkcję KidModa w życiu miałem na serwerze Polycraftu. Przez 24 godziny. Nie zdążyłem się odezwać nawet słowem, rangę dostalem do pomocy której nie udało mi się udzielić, po czym ją straciłem. Serwer tego pana nic mi nie mówi i nie kojarzę, żebym pełnił na nim jakąkolwiek funkcję, zwłaszcza że mam dużo innych rzeczy na głowie.

Zedytowałem swój post, jak odpisywałeś. Kamilooshow przyznał się do pomyłki z innym graczem, przeprosił i poprosił o edycję.

Lubię czarny humor, co nie oznacza że można wyśmiewać się z jakiejś konkretnej nacji/rasy na forum publicznym. Nawet małe fora nie pozwalają sobie na takie akty nietolerancji. Prywatnie - jak najbardziej, ale nie publicznie. PS Jak mogę źle rozumieć regulamin, który sam napisałem? Tak jest - regulamin forum jest mojego autorstwa.

Długo, długo można by mówić o grzechach pana Torresa. Doszło do tego, że gdy go zbanowaliśmy większość graczy na serwerze zaczęła się nieopisanie cieszyć. O czymś to świadczy, prawda? Poza tym, kilkukrotnie przeprowadzona ankieta dotycząca Twojego zachowania wśród ekipy serwera zawsze wypadała negatywnie.

Łatwo go wyprowadzić z równowagi przez co zdarza mu się poflame'ić.

Trudno ukryć, że jestem wybuchowym człowiekiem, ale właśnie - człowiekiem. Każdy ma swoje wady i zalety, każdy popełnia błędy. Tylko czemu wszystko wygląda tak, jakbyś Ty się do swoich nie chciał przyznawać ukazując, że tylko Ty masz rację?

Jak nie miał władzy był spoko, ale jak u większości ludzi władza uderza do głowy.

Wladzę mam nieprzerwanie odkąd się znamy, skąd możesz wiedzieć jaki byłem gdy jej nie miałem? Pozostawiam resztę wypowiedzi bez komentarza.

Po 2 przekzaywał nam rzeczy z forum administracyjnego które raczej dla zwykłych graczy nie powinny być dostępne, ale może ja czegoś nie wiem.

Powtarzam, były to wyłącznie informacje dotyczące KLIFord vs matejss, nic wrażliwego. Chyba że o czymś zapomniałem.

Trochę dziwne, na swoim multikoncie "neutron" trochę inaczej podchodziłeś do sprawy. Twardych dowodów brak (co najwyżej rozmowy między nami, do tego ustne), dlatego też nie jest zbanowane. Gdybym był takim faszystą, to dawno dałbym bana bez większych dowodów winy.

Hmmm, wiedziałeś i nie zbanowałeś? Aż dziwne.

Generalnie cieszę się, że taki temat powstał (Nie ma za co)

- zawsze prosiłem o opinie nt. mojej osoby i nigdy ich nie uzyskiwałem, a tu bach - cała górka.

Na niektóre kwestie nie odpisałem, bo wydawały mi się zbyt sztampowe i zbyt często poruszanie przeze mnie (często odpowiadam na wiele podobnych zarzutów). Problem w tym, że gros opinii pochodzi od osób niepoważnych i pozbawionych zaufania. Takie osoby jak affib, matejss, zampa, Mayn czy Torres znane mi są z wielu wybryków i nie posiadają zaufania tej "poważnej" strony sieci. Brakuje mi opinii członków ekip, nawet moich - przecież nie zastraszam ich i nie każę im pisać o mnie wyłącznie pozytywnie, a niektórzy potrafią to zrobić, więc może nie jest aż tak źle, jak się Wam wydaje?

Proszę odpowiedz na resztę rzeczy, jak postrzegasz swoje cechy charakteru wymienione przez innych, bo mi i innym tego brakuje (pisali mi o tym), co odpowiedz na swój pracoholizm, czy wg. niektórych arogancję, chamstwo, nadgorliwość, niesprawiedliwość w karaniu i inne rzeczy, co ludzie napisali.

A odnośnie opinii członków ekip - trochę było, ale poza 2, czy 3 to anonimy.

I'm out, over.

PS Jeżeli ktokolwiek chce odpowiedzieć na moje zdanie - śmiało, ale proszę poprzez PW. Prowadzenie dyskusji w jednym temacie z wieloma osobami jest a) trudne, b) obciążające, c) grozi bójką, d) generuje niepotrzebny spam. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Affib's podał tego screena, poza tym kilka komentarzy: 

Tak jakoś mi się skojarzyło, że ja ten status zamknąłem po moim komentarzu, ale został on otwarty, a następnie znowu zamknięty - już nie przeze mnie.

Obiło mi się o uszy, że informacje z kącika także, nie tylko z mcsv, a nawet gdyby - sam nie lubisz jak zbanowane osoby zaglądają na forum i tym bardziej ich słowa są tutaj przekazywane od innych, przez co powstał niedawno nowy pkt. regulaminu.

Nie przekazywałem żadnych informacji od matejssa, a także nie powiedziałem, że informacje nie pochodziły z innych działów niż te MCSV - powiedziałem, że dotyczyły wojny pomiędzy KLIFordem a matejssem. Mam informacje, że ktoś przekazywał matejssowi inne informacje, ale do dziś nie wiem kim była ta osoba.

Tak, rozumiem, ale ton twojej wypowiedzi wskazywał na "forumowy mobbing", tzn. "masz odwalać robotę". Poza tym tamte zgłoszenia nie były naglące i o ile pamiętam chyba nawet nie były w moim dziale, którego byłem opiekunem.

Jak można oceniać jednoznacznie ton wypowiedzi tekstowej? Dziwne to, zwłaszcza że tekst był nawet w bardziej żartobliwo-ironicznym tonie niż ponaglającym. A zgłoszenia - każde jest naglące i rozwiązywane są niezależnie od opiekowanych działów.

Tylko czemu wszystko wygląda tak, jakbyś Ty się do swoich nie chciał przyznawać ukazując, że tylko Ty masz rację?

Nie wiem dlaczego to tak wygląda, ale tak nie jest.

Wypowiedź WokiegoPL

Powiedz mi, jak mogę poważnie traktować gracza, który tworzy sobie wyimaginowane problemy od pierwszej rozmowy? Kulturalnie zapytałem Cię, czy programujesz, prosząc o sprecyzowanie, a Ty widziałeś w tym jakiś wielki problem. To samo z następnymi rozmowami. Dodatkowo nie mam do Ciebie żadnego żalu czy urazy, to Ty wyobrażasz sobie, że jestem do Ciebie uprzedzony, co jest nieprawdą.

Proszę odpowiedz na resztę rzeczy, jak postrzegasz swoje cechy charakteru wymienione przez innych, bo mi i innym tego brakuje (pisali mi o tym), co odpowiedz na swój pracoholizm, czy wg. niektórych arogancję, chamstwo, nadgorliwość, niesprawiedliwość w karaniu i inne rzeczy, co ludzie napisali.

Nie uważam się za człowieka aroganckiego czy chamskiego. W prywatnej rozmowie zdarza użyć mi się słów wulgarnych, choć staram się ograniczać. Tym bardziej nie mogę nazwać się nadgorliwcem, co najwyżej mogę powiedzieć o sobie, że karam surowo. Niesprawiedliwości w karaniu nigdy sobie nie zarzucałem, wręcz przeciwnie - uważam, że karam jak najsprawiedliwiej (wszyscy dostają równe kary).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DooBLER    10

Temat zamykam. Woozie obiecał, że postara się zmienić.

Co do tego co napisał Atex

14. MaynRavun - odnośnie zmiany regulaminu.

Woozie tylko napisał tego posta. Decyzja o zmianie została podjęta przez administratorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...