wiktorpanda 4 Napisano 8 Sierpień 2011 Jak wiadomo wszystkim farmerom często na Farmie sa puste pola bez zasianych nasion.Powodowane to jest nieuwagą i niechęcią nas samych. Czasami też jakaś owca stratuje całe pola, ale po co zawracać sobię tym głowe...? *Sarkazm*Proponuje np. co tydzień orać całe pole z pomocą administracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz424 3 Napisano 8 Sierpień 2011 Jestem za. Te owce sa naprawde uciazliwe. Moim zdaniem administracja powinna orac i zasiewac pole co 1 lub 2 dni - to przeciez 5 min... . Dobrze by bylo zrobic dach z glowstona - rosliny szybciej by rosly, a rolnikom latwiej by sie pracowalo.Na pole czesto wchodza potwory, a najwiecej pajaków <-- Czesto zabijaja rolników... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boss43210 5 Napisano 8 Sierpień 2011 Jesli macie problem z potworami to walcie do wojownikow ja moze przyjsc nawet za darmo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speakn3t 0 Napisano 8 Sierpień 2011 Odgrodzić cobblestonem (potem postawić na tym cobblu płotek) łąkę (czy tam równinę, jak zwał tak zwał) od pól, potem całkowicie usunąć trawę z pól żeby nie rozrastała. I problem mobów niszczących pola rozwiązany. Oraz żeby potwory nie męczyły rolników, poustawiać dużo pochodni wokół pola. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiktorpanda 4 Napisano 8 Sierpień 2011 Moby się spawnujana polu, a nie wchodzą ( Oprucz pająków ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elwo 11 Napisano 8 Sierpień 2011 Jesteście najlepiej zarabiającą klasą, i nadal narzekacie. Co do potworów, są wojownicy. Moherowy nawet sam się zgłosił za free... ;x administracja orac pole i zasiewac? Sorry ale to Wy jesteście rolnikami, dogadajcie sie między sobą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Y4nuszek 18 Napisano 8 Sierpień 2011 Elwo ma racje. Kto to widział, żeby król który i tak wam dał ziemie za darmo, miał jeszcze orać wam pole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiktorpanda 4 Napisano 8 Sierpień 2011 Ja prosiłem tylko o zrobienie czegoś z owcami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZooM 0 Napisano 8 Sierpień 2011 Podwyższyć płot na polu o 1 poziom i problem z głowy. Pająki już wchodzić nie będą. Jeszcze używajcie kucania żebyście nie niszczyli pola. (To co napisał camil działało z 2-3 dni temu)@wiktorjak sie pole zasieje to owiec nie będzie.Jeszcze mam pytanie.Kto stawia tego cobbla przy płocie i czy robi to specjalnie żeby nam zwierzęta przechodziły? W poniedziałek o godzinie 20 (co tydzień) zapraszam wszystkich rolników na oranie i zasiewanie pola.Każdemu może przydać się kilka motyk i staków ziaren.Jeżeli nikt nie przyjdzie, trudno nie będzie chleba na sprzedaż ;/. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monten98 4 Napisano 8 Sierpień 2011 Przeciw, to niech wtedy administracja kupuje wojom zbroje, drwalom ścina liście a górniką pozwala używać x-raya. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZooM 0 Napisano 8 Sierpień 2011 Stan pola z godziny 15.00 (pole jest zasiane i zaorane)Stan pola o godzinie 21:50( pole jest zniszczone od środka)Nie wiem czy ktoś to robi specjalnie, ale to zaczyna robić się denerwujące. Dzień w dzień naprawiam te pole a one wieczorem jest rozwalone.Dziś po południu spotkałem gracza (nie pamiętam nicku), biegał po polu jak idiota. I mówił mi, że "naprawia pole".(sorry ale zapomiałęm zrobić ss'a) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monten98 4 Napisano 8 Sierpień 2011 a wiesz jak trudno jest usuwać liście lewitujące. Będę to musiał robić sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiktorpanda 4 Napisano 9 Sierpień 2011 Może owce i krowy, które się na Farmie spawnują pomogą ? <_< Administracja nie może nic zrobić z tym, aby się tam nie spawnowały ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monten98 4 Napisano 9 Sierpień 2011 Może owce i krowy, które się na Farmie spawnują pomogą ? <_< Administracja nie może nic zrobić z tym, aby się tam nie spawnowały ?Potwory typu, owca, krowa czy kurczak spawnują się na trawie.Usuniecie trawę na polu i podwyszycię płotek o jeden, będzie GIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiktorpanda 4 Napisano 9 Sierpień 2011 Komu by sie chcialo to orac ... Jak bym sam oral zajełoby to mi 30 min i 20 Denarów...A na gravelu sie spawnuja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monten98 4 Napisano 9 Sierpień 2011 A na gravelu sie spawnuja ?Raczej nie ale nie jestem pewny, radził bym użyć desek jako dróg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiktorpanda 4 Napisano 10 Sierpień 2011 Dużo przebudowy... Zaorałem 2 pola z własnych pieniędzy ( Jest ich chyba 8 ) i... znowu takie same... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 10 Sierpień 2011 Ja wam proponuje zrobić jak RapiZzd. Zarobić na szlachcica i kupić prywatne pole. Dziękuję - zamykam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach