Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Odys

Osiedle "Argonautae"

Rekomendowane odpowiedzi

Odys    5

Mam przygotowany plan sporego osiedla o łącznych wymiarach 132x132. Całe osiedle będzie składało się 25 działek o wymiarach 22x22, oddzielonych od siebie ścieżkami o szerokości 4.

Planowane obiekty:

- 12 działek budowlanych 20x20 (zastanwiałem się nad niewielką ceną ok. 30$, po prostu szkoda takich dużych działek dla graczy jednorazowych, ale to zależy od administracji czy się zgodzi na taką opłatę)

- 32 działki budowlane 10x10 (free)

- obiekty publiczne: Rada osiedla, centrum handlowe (8 sklepików), stacja metra (budowa metra już ruszyła, więc trzeba i o stacji pomyśleć), las osiedlowy

A co do liczby działek dla graczy rozważam jeszcze opcję - 8 działek 20x20 i 48 działek 10x10.

Osiedle wyglądem będzie dosyć swobodnie nawiązywać do architektury antycznej Grecji i Rzymu – budynki publiczne, w przyszłości planuję też budowę klimatycznych obiektów w najbliższym otoczeniu osiedla np. Partenonu czy posągu Zeusa Olimpijskiego.

Decyzję o rozpoczęciu budowy pozostawiam administracji, ostatnio mamy na serwerze prawdziwy wysyp osiedli, więc nie wiem czy budowa kolejnego jest w tej chwili konieczna.

----------------------------------------------------------

EDIT. Osiedle przechrzczone na Itaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
enclude    5

Ody, ja jestem na nie, ponieważ już mamy trochę tych osiedli.

Pozdrawiam

Enclude.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nwichert    9

a ja jestem na tak, znając Odiego będzie to coś fajnego. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Odys    5

No to mamy 1:1. Przydałaby się opinia innych członków administracji. Ten projekt jak coś chciałbym skończyć jeszcze w maju, bo już na czerwiec chodzi mi po głowie plan budowy na prawdę ogromnej budowli, epickiej nawet jak to młodzi mówią :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Zaakceptowane, z racji 2:1. Wybacz Enclude :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...