Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
KosturPolska

[Solved]Kupno Minecraft'a (moja mama przewrażliwiona ;_;)

Pytanie

KosturPolska    20
Dzień dobry.

Chciałem dzisiaj zakupić Minecraft'a przez kartę VISA - trzeba tam podać numer karty oraz ten numer weryfikacyjny, ale moja mama jest tym przewrażliwiona, myśli, że jej znikną pieniądze, nie obchodzi ją to, że już prawie 12 milionów osób kupiło i nikomu mojang nie ukradł pieniędzy z karty.

Ludzie, powiedzcie co mam zrobić, ja oddaję swojej mamie pieniądze za to, a moja mama płaci po prostu z karty VISA.

Czy jest to bezpieczne?

Czy jest ryzyko od tej firmy, że cokolwiek się może stać?

Pozdrawiam i liczę na szybkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
KristoforoH    65

Nie, nie ma żadnego niebezpieczeństwa... Mojang to zaufana firma, zaufało jej już 11,409,194 graczy i chwilowo nie było takiego przypadku. Numer karty i numer weryfikacyjny? W tym nie ma nic dziwnego...

Czy coś się może stać? Jeśli nie mamy żadnych wirusów (Programów szpiegujących takich jak KeyLoggery) to nic nie może się stać... chyba, że pieniądze "Zgubią się" po drodze, ale takie ryzyko podejmujemy zawsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

No i pamiętaj, że takie informacje podaje się tylko będąc podłączonym do zaufanej sieci (czyli nie podawaj numery karty będąc podłączonym np. do hotspotu w McDonald'sie) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

Można też zapłacić przez bank bezpośrednio, czy serwisem przlewy24. Tam będzie podana kwota do zapłaty, wszystko idzie przez specjalnie wygenerowaną stronę banku, więc nie ma się czego obawiać.

I tak jak powiedział Chormon - najlepiej robić w domu, nie w publicznej sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KosturPolska    20

Okej, dziękuję za pomoc.

Z mamą zrobiliśmy tak, że założyliśmy wirtualną kartę VISA.

Pozdrawiam i do zamknięcia.

//Ja jako niepełnoletni nie mogę mieć swojej karty w tym banku, dlatego też musiało to iść na mamę (gimbuski: HAHAHSUDHAUSH!!?!?!?!11!121321213)

Edytowane przez KosturPolska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...