Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
basker00

Minecraft 1.6.2 - Automatyczne kopanie

Rekomendowane odpowiedzi

basker00    0

========================================================================================================

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam zaszczyt zaprezentować wam trick, który z pewnością podniesie efektywność wydobywania bruku (cobblestone'a) przy generatorze. Najbardziej przyda się osobom grającym na serwerach typu "Skyblock".

========================================================================================================

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Zasada działania sztuczki jest banalnie prosta. Otóż należy.:
- W pierwszej kolejności, w ustawieniach sterowania przycisk akcji (domyślnie LPM) zastępujemy innym klawiszem na naszej klawiaturze.

- Następnie ustawiamy się w dogodnej pozycji do wydobycia, tak aby nie dokonać nieprzewidzianych szkód.

- Wciskamy i przytrzymujemy zastąpiony klawisz akcji ( na przykład "F"), po czym (dalej trzymając Akcję) wciskamy przycisk "ALT"

- Teraz pozostaje nam już tylko delikatnie kliknąć myszką na ekran Minecrafta i wuala. Nasza postać zaczyna bez końca wydobywać cenny Bruk. (Aby przerwać należy po prostu wcisnąć przycisk akcji)

UWAGA!!! - Trick działa tylko wtedy kiedy Minecraft jest w "oknie"
Dziękuję za uwagę i życzę miłego wydobywania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pigmej4ever    22

Bardzo znana sztuczka, aczkolwiek może się przydać jeżeli Rabus otworzy Skyblocka:P Łap łapkę pod filmikiem, za chęć przedstawienia tego na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sekatorr    0

jak rozmówca wspomniał - sztuczka dość znana - aczkolwiek przydatna dla ludzi, którzy chcą w nie do końca uczciwy sposób osiągnąć więcej niż inni uczciwą grą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TheMatias   
Gość TheMatias

Nono, jak Redux nadmówił - znane. Jeśli Rabus otworzy SB będzie to bardzo przydatn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja na laptopie kiedyś poprostu taśma bezbarwną lub spinaczem biurowym przycisk w laptopie zaklejałem/spinałem i jak się ma diaxowy kilof to tylko idziesz na swój ulubiony film :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chilloout    3

Stary pomysł, ale widać on dopiero się o tym dowiaduje i chce wam to przekazać, bo myślał że nie wiedzą nie którzy. A wy musicie Go tu hejtować że stary pomysł do dupy ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a3k    2
Wersja dla pro-
Ściągamy program pozwalający na tworzenie prostych komend z użyciem myszki i klawiatury
Ustalamy że 300 razy ma przycisków myszkę na 2(s)
Nastepnie daje komendę page up, I dajemy na to wszystko pętlę. Tada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a3k    2
@up kilos ma 300 użyć. Po tym pęka. Mając pełny hotbar kolorów mamy ok 3k cobblestone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Filippexus    0

też jestem zdanim im więcej bajerów się nawali,to już minecraft traci z naturalności,a teraz

niestety jest bardzo mało serwerów takich bez ulepszeń*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Colin1998    1

Korzystam z tego tricku bardzo przydatny, kiedys przez przypadek sam go odkryłem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...