Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Miloszu_xd

Kerbal Space Program

Rekomendowane odpowiedzi

Miloszu_xd    171

KSP jest, najkrócej pisząc, symulatorem podboju kosmosu.

Budujemy własne statki, z masy dostępnych elementów. Następnie wysyłamy je w kosmos, mając nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i rakieta nie zmieni się w kulę ognia 10 sekund po starcie. W locie mamy właściwie pełną kontrolę. Możemy sterować statkiem, przełączać na kolejne fazy loty, zwiększać lub zmniejszać ciąg. 

Ja dysponuję jedynie wersją demo, która jest dosyć uboga. "Pełna"(gra jest aktualnie w wersji 0.21) wersja kosztuje 23$

Gra do banalnych nie należy, ale nie jest też jakoś specjalnie trudna. Moim największym osiągnięciem jak dotąd jest wprowadzenie statku na orbitę. W najbliższym czasie mam zamiar skierować go na księżyc i zapewne tam rozbić, bo paliwa raczej nie starczy na powrót.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WokiPL    22

Brat w to gra, ma pełną wersję.

Zwiedził już chyba wszystkie planety, nawet stację na orbicie zrobił... ;D

Co do gry, naprawdę fajna, ciekawa i co najważniejsze - ciągle się rozwija. I gracze mają baardzo duży wpływ na jej rozwój. Developerzy chętnie "współpracują" ze społecznością.

Edytowane przez WokiPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tiazz    0

Grafiką nie zachwyca, ale fizyką czemu by nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa    10

Grałem, bardzo ciekawa gra. Nie doszedłem jeszcze co prawda jak stworzyć lądownik księżycowy, ale już wkrótce powinienem się tam dostać. Fizyka nie jest aż tak realistyczna jak bym chciał, ale jest dość przyzwoita. Natomiast model sterowania statkami jest uproszczony do bólu - jeśli ktoś z was szuka większego wyzwania w sterowaniu kosmicznymi pojazdami, to polecam Orbitera. Ten z kolei może nie ma realistycznej fizyki modeli - statek kosmiczny to na ogół jedna wielka bryła bez dobrze opracowanego modelu kolizji. Nie jest to jednak wielkim problemem, gdyż symulacja toczy się w dużej mierze właśnie w kosmosie, więc szansa zderzenia dwóch obiektów jest śmiesznie niska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zaK1946    4

Gra fajna, tylko niestety ja jestem tak gówniany że nie umiem w nią grać... Jeden z wielu lotów na księżyc skończył się orbitowaniem naokoło słońca bez paliwa, ale też fajnie było. Ten Kerbal musi się nieźle bawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KoKolaBa    0

W najbliższym czasie zamierzam kupić, bo słyszałem, że naprawdę warto ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TheMatias   
Gość TheMatias

Kupiłem, pograłem 3 dni, sprzedałem. Ocena: 9/10. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...