Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
AniolStroz

Zarobki drwala

Rekomendowane odpowiedzi

AniolStroz    20

Najpierw farmer teraz drwal.... 10D za stack drewna? czekam aż górnik będzie o/p .....

Max za stack drewna to 8D tzn stack desek 2D, górnik ma jedynie stack cobbla za 1D nic więcej u npc także albo obniżcie zarobki górnika , albo podwyżcie górnika u npc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Już od jakiegoś czasu są deski na targu od 1.5 D do 2.5 D . Dodałem tylko łatwiejszy sposób czyli zamiast wood'a dałem log'a i wychodzi w cenie na to samo. Górnicy mogą sprzedawać i wydobywać więcej surowców, a drwale zarabiają praktycznie tylko na rąbaniu drewna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AniolStroz    20

Tylko że górnicy nie mają jak sprzedawać gracze bardzo mało kupują .... będzie coś z tym zrobione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Mało kupują bo na razie im to nie potrzebne, a poza tym górnicy mogą wydobywać inne surowce za które od graczy mogą wołać większą kwotę, a drwale tylko drewno rąbać na okrągło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
boss43210    5

A co ma powiedzieć wojownik...

Jedyne czym możemy handlować to kości, chociaż też szybko nie zchodzą.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby otworzenie skupy np na piora sadzonki czy nasiona, podobno cos takiego juz kiedys było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Anioł jak nie masz co robić z cobblem to daj do mojego skupu na targu i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

AniolStroz - jestes 1 osoba na serwerze pod wzgledem kasy, i jeszcze śmiesz narzekać? Ogarnij sie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monten98    4

Drwale na prawdę nie maja lekko, w nocy atakują ich potwory i w dodatku ich praca jest bardzo nudna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lizak    7

To niech idą na wyspę publiczną i pościnają te drzewa które zostawili "lewitujące" to nie będzie nudno. Poza tym jeżeli drwala atakują potwory niech wynajmie wojownika. Ja z chęcią za kilka denarów obronił bym jakiegoś drwala/górnika. A co do cen za te deski/drzewo to można by faktycznie zmniejszyć o 1-2 d. Tak ja nie narzekam. Wojownik w sumie jest ciekawą klasą i nie zarabia tak mało jak o nim piszą. W jedną noc można ukręcić nawet 80d bez wydatków na jedzenie - po to są drzewa i jabłka by nie wydawać na żarcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monten98    4

Zmniejszyć o 1-2 ? Wtedy za 64 deski bym zarabiał pół denara?

To niech górnicy pozaklejają dziury które porobili na wyspie publicznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lizak    7

Mówiłem tutaj o stacku drzewa, chociaż zrozumiałem że za stacka desek macie 8d. W takim razie cofam to co napisałem. Im te dziury nie przeszkadzają, tylko tobie. Jeżeli IG dogadam się z cesarzem/królem to niedługo wyspa publiczna będzie ogarnięta. Drugą sprawą jest to, że można się rozejrzeć dookoła siebie - ja jakoś zabijając moby na wyspie wpadłem jedynie 1-2 razy w dziurę i w dodatku niezbyt dużą bo w każdej dziurze są porobione schodki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...