Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
spice^^

Minecraft nie widzi modów 1.6.1

Pytanie

spice^^    0

Witam, po dłuższej przerwie grania w MC (6 mcy) zacząłem znów swoją przygodę w tym pięknym kanciastym świecie, zawsze bawiłem się w modowanie, więc i teraz zacząłem (v. 1.6.1).

Niestety mam problem, robiąc wszystko zgodnie z poradnikami

minecraft nie widzi moich zainstalowanych modów, tworzę nowy profil, kopiuje pliki, nazywam pliki tak jak folder włącznie z zawartością pliku .json i OK. Potem wklejam ModLoadera, usuwam meta-inf, włączam MC i tworzą się foldery w tym folder "mods". I tu zaczyna się problem, po wklejeniu do niego modów i odpaleniu gry na zmodowanym profilu MC nie widzi w ogóle 

żadnych modyfikacji które są oczywiscie pod prawidłową wersję :P Tak jak nie widział by tych plików które wkleiłem.

Kombinowałem także bezpośrednie wklejanie do pliku minecraft.jar ale również bez skutku :(

Mam nadzieję że pomożecie mi w tej sprawie, re-instalowałem windowsa nawet bo myslałem że na grzebałem coś w rejestrach ale widać to nie było to :/ Java i inne potrzebne biblioteki zainstalowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Redux    168

Przeinstalowałeś Windowsa? Brawo, wystarczyło wejść w dział "Poradniki".

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

W nowym launcherze zmianie uległa metoda przechowywania plików gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
spice^^    0

ReInstall i tak miałem w planach ;) jutro zobaczę czy bedzie działać

Edit:

Dalej nie widzi modów, robiłem wszystko dokładnie z poradnikiem i po właczeniu gry jak zawsze nie widać żeby byle zainstalowane jakiekolwiek mody. Jednak stara metoda wgrywania modów była łatwiejsza ;)

Edytowane przez spice^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

Opisz krok po kroku, jakie kroki podejmujesz.

Jakie mody instalujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
patryk0700    7

A może powinieneś zainstalować minecraft Forge ModLoader (teraz większość modów go potrzebuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
spice^^    0

Jedyny mod który mi działa to reis minimap, i to nawet nie zawsze bo za 3 uruchomieniem dopiero :/ Inne typu DamageIndicators czy optiFine nie działają :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

Zacznijmy od tego, że nie ma jeszcze Optifine'a na 1.6.1. Upewnij się, że inne masz ściągnięte pod 1.6.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...