Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Nowe typy serwerów na Minecraft.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Atexor    424

To może w końcu serwer MiniGame? Ew. PvP na Autorskich pluginach tak jak ostatnio aktywowany serwer CraftedMovie. Hm?

Serwer MiniGame dobry pomysł, tego brakuje w polskiej sieci. Na serwerze CraftedMovie trochę pograłem, 17 poziom. Według mnie system RP mają cholernie dobry pod względu pomysłu, tylko strasznie serwer zamula i crashuje. Patrząc, ile rzeczy zostało zmienionych -  zacząwszy od zaklęć na łuku, czy patyku (różdżki), poprzez dungeony, poziomy dusz, ilość HP przy nickach potworów, na samych zaklęciach kończąc. Pełno roboty.

Dla mnie fajny by był MineZ

MineZ znany z shotbowa? Słyszałem, że jest wzorowany na jakimś DayZ, czy cymś ale w to nigdy nie grałem. Swego czasu dość czasu spędziłem na tym MineZ'ie, ale nigdy nie dotarłem zbyt daleko "na północ", heh. Z tym też by było trochę roboty, dlatego też najpierw trzeba obudzić Rabusia ze snu zimowego, znaleźć grupę osób, która by dany projekt przedsięwzięła  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camil    42

Najlepszy byłby serwer RolePlay na zasadach In Character czego brakuje w minecrafcie, gdyż jest to ciężki typ rozgrywki dla młodszych graczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camil    42

Pierdu pierdółkami. Ja mam inne pytanie kto taki serwer będzie chciał postawić i trzymać ?? administracja tez ważna rzecz ....

Najlepszy byłby serwer RolePlay na zasadach In Character czego brakuje w minecrafcie, gdyż jest to ciężki typ rozgrywki dla młodszych graczy.

Hmm, pracuję nad serwerem RP... prawdziwym RP, na razie na swoim utrzymaniu, lecz ze względu na moje obecne finanse i różnorakiego wydatki jak studia czy mandaty (xD) powoli się uszczupla :D, ale jeśli by nie było przeszkód (kierowane do Rabusa) to mógłbym się takowym zająć tutaj (po uprzednim omówieniu go z odpowiednimi osobami z sieci). Serwer nie duży rzecz jasna ze względu na jego złożoność i specyfikacje. Poza tym takie serwery najlepiej funkcjonują w mniejszych zorganizowanych grupach osób, które znają się na RP i umieją w takowym RP się znaleźć :).

Edytowane przez Camil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70
Skyblocki są fajne ale można by dodać możliwość budowania razem z kolegą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camil    42

Ile można grać w skyblocka !? Każdy większy serwer FB posiada takowego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nuk0r    43

ja proponuję zrobić typowy serwer "fun" na którym dostępne byłyby gry typu prophunt, spleef, skyblock etc. uważam że byłby to dobry pomysł z racji na rosnącą popularność takowych serwerów :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KrowaBoss    9

Jak za pewnie większość zastanawia co to za serw proponuje - a mianowicie Serwer na alphe/bete :D Większość graczy i użytkowników by to chciało i pomyślałem czemu tego nie zaproponować. Serwer w stylu Survival na ustalona alphe lub bete.

Myślę że to ulepszy Minecraft.pl i że ten plan zostanie kiedyś zrealizowany.

Pozdrawiam Krówka i trzymam kciuki aby był serwer na piękne czasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenSneaky    39

Bukkita jeszcze wtedy nie było :P

Pamięta ktoś jeszcze Hey0 hMod przed bukkitem ? ;d

Edytowane przez SeeRazo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NerevarDZN    19

Ja za to wypowiem się naprawdę szczerze i odniosę się do aktualnego stanu rzeczy:

1. Freebuild i Aliquam powinny zostać połączone w jeden serwer z jedną maszyną do dyspozycji.

Dlaczego? - Przyznajcie, ilość graczy na serwerach sięga powoli dna. Nie rozbijajmy ludzi na serwery lecz postarajmy się ich zgromadzić i wykorzystać ich potencjał.

2. Uncrafted powinno zmienić się w serwer przeznaczony bezpośrednio dla pluginowych mini-gierek 

Dlaczego? - Nie łudźmy się FTB i inne paczki modyfikacji dają frajdę, ale nie działają na dłuższą metę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenSneaky    39

O tak, mini gierki to coś -  ale gdy nie ma z kim pograć to nie mają sensu. Sam niestety żeby zagrać w głupiego Hide and Seek bez czekania całymi dniami na ludzi muszę udać się na serwery z za granicy. Zbudowanie aren do systemów to również błahostka sam zbudowałem ich kilka na piątą edycję która nigdy nie nadeszła ;d Po prostu trzeba chcieć a z tym tutaj najgorzej :P

Ale połączenie FB i AQ jest nierozsądne.

Edytowane przez SeeRazo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

Tak se czytam, pacze i teraz postawił bym raczej na RolePlay oparty na jakimś dobrym (nie konieczne popularnym) Świecie. (np. Spice and Wolf 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

albo Gra o Tron etc.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171

Eniuuu dobrze gada, RolePlay 4ever ;-;

Chociaż świat z anime według mnie odpada (ja nic do anime nie mam, ale inni już tak .-. )

Może raczej coś typu Tolkienowskie Śródziemie?

Tylko kto by to wszystko zbudował? .-.

A pobieranie gotowej mapki to beznadziejny pomysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

Miloszu nie chodzi o to że Anime tylko o sam świat. (który w S&W został dosyć dobrze wykreowany) Ale i tak to były przykłady złapane w locie a trzeba patrzeć na to ile zajmie "przełożenie" świata do mc (co w przypadku S&W było by dosyć uporczywe ze względu na ilość walut i to że każda nawet jeżeli "srebrna" ma mniejszą lub większą wartość w zależności od ilości srebra i pozycji nacji która ją wydaje + istnieją podróbki. Jeżeli idziemy na całość to kościół, gildie zawodowe (przez to mam na myśli gildia kupiecka etc.) i spółki (firmy))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lew281    2

Hmm..

Ja jestem stanowczo a serwerem Mini-Games, z następującymi "grami":

• Hide 'n' SeeK

• TnT Run

• Spleeg

• Quake Craft

Dodałoby się jeszcze SkyBlock'a, i będzie dobrze :)

Edytowane przez lew281

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oskarowy7    11

Ja bym radził FUN,

A w fun:

• TNT Run
  • Quake Craft
  • Hide n Seek
  • One in the chamber
  • Spleeg
  • I inne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...