Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
piernik01

Pękniecie ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

piernik01    18

Siema.

Mam problem z Motorolą Defy Mini. Kilka miesięcy temu cały szybka mi popękała. Wymieniłem ją, ale zostało pękniecie wyświetlacza wewnątrz.

Wszystko przez te kilka miesięcy było Ok. Ale dzisiaj zobaczyłem na tym pęknięciu piksele. Te piksele rozrastają się na na około 0.4 mm. Na zewnątrz są czarne, a w środku kolorowe. 

Ktoś wie jak to naprawić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

Jak dla mnie, to nic nie zrobisz, musiałeś jakoś nacisnąć wyświetlacz i trochę już "nadwyrężone" miejsce wysiadło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

A martwe piksele czasem pomaga czas albo wymiana softu (cała, nie tylko poprzez te znane "aktualizacje). Nie wiem jak to jest z dotykowcami na androidzie, ale u mnie od nowości był nmartwy piksel w fonie i za X czasu, kiedy na nowo wgrywałem softa to nastepnego dnia mi zniknął... więc albo to albo to, a teoretycznie to martwy piksel to martwy piksel i tylko wymiana pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Hmmm, dość ciekawe. Może styku nie ma, wada softu, ale też "tasiemka" uszkodzona do ekranu. U mnie w telefonie akurat padła do klawiatury i do teraz nie mam jakoś chęci/czasu aby wymienić i łażę ze starym klocem k310i.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...