Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
waxta

Kupiłem serwer do minecrafta - i co dalej ?

Pytanie

waxta    9

Witam.

Wczoraj zakupiłem serwer do minecrafta - teraz zastanawiam sięco dalej ? :D Nie wiem jak trzeba go skonfigurować itp. Mam dostęp do manelu administracyjnego z poziomu strony internetowej - mogę ustawiać podstawowe parametry jak end: ON, nether: ON, poziom trudności itd. Wiem, że na serwer trzeba wgrywać jakieś bukkity ale nie wiem po co, jak (domyślam się, że przez FTP HAHA :D), nie wiem jak instalować pluginy i przydzielać administratora itp. Powiedzcie, proszę, jak mam skonfigurować swój serwer ; ) Nie podam jeszcze ip serwera, gdyż nie jest jeszcze skonfigurowany ; ) zZ góry dzięki i pozdrawiam ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
KristoforoH    65

Trzeba wgrywać jakieś bukkity? XD

Powiedz gdzie masz ten serwer, czy pisało "Minecraft Server" czy "CraftBukkit".

Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
waxta    9

serwer kupiłem na slotex.pl

jak już mówiłem - nie znam się czy wgl. trzeba coś wgrywać - w panelu administracyjmym mam ustawienia bukkitu - aktualnie usttwaiony mam "Bukkit: najnowszy beta"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi